Peelmuseum en de collectie

Peelmuseum
Bron

Het Peelmuseum is een museum in de Peel (een gebied in Brabant en Limburg) waar het leven, wonen en werken van begin vorige eeuw wordt tentoongesteld. Tijdens een bezoek aan het museum is er indien gewenst altijd een gids aanwezig die het verhaal van de turfwinning en de latere ontginning kan vertellen. Het museum is gevestigd in een authentiek gebouw uit de jaren 30, hierin werden destijds de DUW-arbeiders (dienst uitvoering werken) gehuisvest. Deze mensen werden hiernaar toe gehaald om de turf uit de Peel te winnen.

Natuur & Natuurlijke historie  Natuur & Natuurlijke historie Geschiedenis & Antropologie  Geschiedenis & Antropologie Lokaal Divers Beroep & Ambacht Volkenkunde

Peelmuseum
Griendtsveenseweg 69a
5966 PV America

Bezoekersinformatie Peelmuseum

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag
13:30 – 16:30
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag
13:30 – 16:30

Gesloten tussen december en april
Van april tot december: geopend op woensdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur.
Groepen kunnen een afspraak maken buiten de reguliere openingstijden.

Toegangsprijzen

0 – 3Gratis
4 – 11€ 3,50
12+€ 7,50

Prijzen zijn inclusief een rondleiding en een drankje

Faciliteiten

Rolstoel­toegankelijk
Parkeer­plaats
Koffie
Kindvriendelijk
Museum­winkel

Locatie & Kaart

Griendtsveenseweg 69a, America

Ontdek alle musea in America

Recensies van Peelmuseum

Er is 1 beoordeling van Peelmuseum.

  • W
    Wiel • 13 jul 2023

    Bezoek met een groep het Peelmuseum en ontdek het nieuwe arrangement: 'PEEL BELEEF DAG..... begint bij het Peelmuseum in America.'

    • Voor groepen te boeken buiten de openingstijden/-dagen. * Ga naar de website www.peelmueum.nl en klik aan: PEEL PIZZA BAKKEN IN HET PEELMUSEUM Deze groepsactiviteit dompelt je onder in een Culinaire en Cultuurhistorische beleving in de Peel. De PEEL BELEEF DAG staat garant voor een unieke kennismaking met de mysterieuze Peel. Duizenden jaren was dit ondoordringbare hoogveen/moeras de bakermat van veel mythische volksverhalen die tot op de dag van vandaag een onuitwisbare indruk maken op bezoekers. De PEEL PIZZA met Boekweit is een Culinaire verrassing. Dé Turfstekersmaaltijd die je moét proeven. Tijdens de Peelverhalen op locatie met De Landschapsverteller beleeft de bezoeker Cultuurhistorie van de Oude Peel.

    Bezocht op 12 jun 2023

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Peelmuseum bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Peelmuseum te beoordelen.