RIVEO en de collectie

RIVEO
Bron

Waar de rivier hun verhall vertellen ! Als je RIVEO binnenstapt, duik je in het fantastiche universum van de rivier! Dat is een wereld vol verrassingen, en van een ongekende diversiteit. Soms vang je er een klein beetje van op, en ook al kijk je er regelmatig naar: het blijft onbekend. Een onbekend is onbemind! Wellicht worden door de spiegel van het wateropperclak sommige schatten van de natuur verboren... wie weet. Wij zien het eerder als een teaser! Bij RIVEO gaan de aquariums en de thema-tentoonstellingen je aanzetten om altijd maar meer te willen leren, terwijl je gewoon een leuke tijd doorbrengt ! We beginnen met de tentoonstelling "Par Toutethys !". Dat is een tentoonstelling over 5 grote stromen van onze aardbol. Met een interactief paspoort reis je van het ene continent naar het andere. Je ontdekt de meest ongeloofwaardige en fabuleuze dieren en planten, leuke anekdoten, verrassende vistechnieken, schrilwekkende verhalen, en ook milieuproblemen. De gereconstrueerde rivierarm is gehuisd in een gebouw dat half boven de grond uitsteekt. Daar bevinden zich ook de aquariums die onze zoetwatervissen tonen in een uniek en verrassend kader. Je ontmoet er de zeelt en je begrijpt waarom hij de doktervis wordt genoemd. Je komt er de snoek tegen, die ook de rivierhaai wordt genoemd. Of nog de kleinste van allemaal, de stekelbaars, die een nest maakt voor zijn kleintjes. Da's pas een rare... vogel! Alles bij elkaar tonen een twintigtal vissen fier de kleren van de Ardennen, naast enkele schaaldieren die op grote schaal aanweizig zijn. Het is een goed idee je bezoek te beëindigen dan met een wandeling in de prachtige tuinen, of beter nog, met een partijtje minigolf ! Doorheen de kloostertuin, de Moorse tuin, het labyrint, de Renaissancetuin of nog de moderne tuin klop je een balletje. Het is een minigolf met 18 gaten, met een goede reputatie! Plezier en ontspanning gegarandeerd in het hartje van Hotton. Wat ? Ben je al onderweg ?

Lees meer…

NLInterpretatiecentrum van de Rivier
ENInterpretation centre of the river
FRCentre d'Interprétation de la Rivière à Hotton

Natuur & Natuurlijke historie  Natuur & Natuurlijke historie Gespecialiseerd & Alternatief  Gespecialiseerd & Alternatief Openlucht Kinderen Tuin & Park Aquarium Sport

Bezoekersinformatie RIVEO

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag
10:00 – 17:00
Woensdag
10:00 – 17:00
Donderdag
10:00 – 17:00
Vrijdag
10:00 – 17:00
Zaterdag
10:00 – 17:00
Zondag
10:00 – 17:00

Juli/Aug. : ook open op Maandag

Toegangsprijzen

3 – 12€ 6,00
13 – 64€ 8,00
65+€ 6,00

Faciliteiten

Rolstoel­toegankelijk
Museum­winkel
Parkeer­plaats
Creditcard
Kindvriendelijk

Locatie & Kaart

Rue Haute 4, Hotton

Ontdek alle musea in Hotton

Recensies van RIVEO

Er is 1 beoordeling van RIVEO.

  • Geaggregeerde beoordeling

    Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je RIVEO bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om RIVEO te beoordelen.