Koop je ticket(s) direct online!
 

Singer Laren en de collectie

Singer Laren
Bron

Singer Laren concentreert zich op internationale beeldende kunst uit de periode 1880-1950. De kern van de collectie is de verzameling die het echtpaar William en Anna Singer bijeen bracht. Deze verzameling bestaat voornamelijk uit werken van Franse schilders uit de omgeving van de School van Barbizon, van traditioneel impressionistisch werkende Gooise kunstenaars en van Amerikaanse vrienden. De gehele collectie bestaat uit ruim drieduizend kunstwerken.

NLSinger Museum

Kunst & Design  Kunst & Design Moderne kunst

Singer Laren
Oude Drift 1
1251 BS Laren (NH)
Advertentie

Bezoekersinformatie Singer Laren

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag
10:00 – 17:30
Woensdag
10:00 – 17:30
Donderdag
10:00 – 17:30
Vrijdag
10:00 – 17:30
Zaterdag
10:00 – 17:30
Zondag
10:00 – 17:30

Feestdagen: 11:00 - 17:00 uur
1 januari(Nieuwjaarsdag) Gesloten
27 april(Koningsdag) Gesloten
25 december(1e Kerstdag) Gesloten

Toegangsprijzen

0 – 12Gratis
13 – 18€ 10,00
19+€ 17,00
MuseumkaartGeldig
CJP-pas€ 10,00
I Amsterdam City CardGratis
RembrandtkaartGeldig
BankGiro Loterij VIP-KAARTGratis
Groepen vanaf 15 personen€ 15,00
ICOMGratis
Singer SupportersGratis

Faciliteiten

Rolstoel­toegankelijk
Museum­winkel
Parkeer­plaats
Koffie
Creditcard
Restaurant
Advertentie

Locatie & Kaart

Oude Drift 1, Laren (NH)

Ontdek alle musea in Laren (NH)

Advertentie

Recensies van Singer Laren

Er zijn 4 beoordelingen van Singer Laren.

 • Karel
  Karel • 29 apr. 2022

  Doel vandaag: de nieuwe collectie die door Els Blokker – Verwer aan het Singer Museum is geschonken: de collectie Nardinc. Els Blokker en haar in 2011 overleden man Jaap Blokker (jawel van dé Blokker) waren/zijn verwoede verzamelaars en genereuze kunst mecenassen. Jan Sluiters is de centrale figuur met 40 werken maar daaromheen nog zo’n 70 werken van andere modernen als Leo Gestel, Kees van Dongen, Charley Toorop, Jan Toorop, Theo van Reijsselberghe en Bart van de Leck. Hoewel jan Mankes -actief in dezelfde tijd- het werk van Sluijters en de modernen toch vooral geknoei vond, moet ik zeggen dat ik het daarin niet met Mankes eens ben hoewel ik hem zeer bewonder. Uiteraard besef ik dat wij nu anders tegen het werk van toen aankijken. Het spat van het doek in een uitbundige kleurenexplosie en dat was toen uitermate gedurfd en veel te modern.Voor ons echter is het vandaag de dag genieten. Het museum is natuurlijk zeer verguld met deze riante en bijzondere schenking. Mooi ook dat deze collectie nu voor iedereen te zien is. De namen zijn bekend, maar nu kunnen we werken zien tot nu toe in de beslotenheid van een privéwoning voor de ogen van de buitenwereld verborgen is gebleven. Dat huis heet overigens Nardinc, vandaar de naam Collectie Nardinc. Naast de grote Nederlandse modernisten uit de beginjaren van de vorige eeuw, ook ruimte voor de magisch realisten als Carel Willink en Dick Ket. Ook modernen uit die tijd maar met een geheel andere eigen signatuur. De Nardinc Collectie kon nergens beter gehuisvest worden dan in het Singer Museum. Wát een aanwinst!

  Bezocht op 29 apr. 2022

 • B
  Bianca Rozanna • 19 dec. 2021

  Singer Laren Museum Belgische Meesters zondag middag 14.12.20 21 heel mooie tentoonstelling uitleen uit België heel leerzaam. De integratie Philosophie Kunst Expressie Oudeheden- Plato Mythologie in het naar het Moderen Reflecteren - 19de eeuw - 20 eeuw Nu in de 21ste eeuw begrijpen ....Circle of Life ..Birth and Death .... METAMORFOSES.

  Bezocht op 14 dec. 2021

 • Karel
  Karel • 15 sep. 2018

  Laatste impressionisten/Singermuseum Laren: Auguste Rodin was de voorzitter van de in 1900 opgerichte Societé Nouvelles de Peintres et de Sculpteurs. Zij waren de laatste impressionisten van een generatie. Wat zij deelden was een hang naar natuurgetrouwe romantiek met een vleugje mystiek. Rodin is een beroemde naam bij het grote publiek, maar een aantal anderen in deze groep bereikten niet de naam en faam van een Monet, Manet of Vangogh. Maar toch mogen de werken van Aman Jean (portet van zijn kinderen Line en Francois), Emile Claus (o.a. Zonnige dag), Henri Martin, Charles Cottet, en Jean Francois Raffaëlli er zijn. Hoewel het één groep was die zich baseerde op dezelfde kunstenaarsuitgangspunten viel de groep toch in wat subgroepjes uiteen in pure impressionisten, of bijvoorbeeld meer de groep die symboliek in het werk doorvoerde zoals Charles Cottet in zijn Vrouwen op de verzoendag van Sainte Anne-la-Palud. Rond 1930 gaat deze laatste groep impressionisten ter ziele. Gelukkig zijn hun prachtige werken gebleven.

  Bezocht op 13 sep. 2018

 • Geaggregeerde beoordeling

  Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Singer Laren bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Singer Laren te beoordelen.