Wallraf-Richartz Museum en de collectie

Wallraf-Richartz Museum
Bron

Het Wallraf-Richartz Museum is een kunstgalerij met een collectie beeldende kunst vanaf de middeleeuwen tot het begin van de 20e eeuw. Het museum omvat een gotische collectie, een renaissancecollectie, een barokcollectie en een impressionistische collectie. Tot de hoogtepunten van de permanente tentoonstelling behoren kunstwerken van meesters als Rubens, Rembrandt en Monet. De naam van het museum verwijst naar de oorspronkelijke eigenaar van de collectie en naar de eigenaar van het eerste gebouw waar de collectie werd tentoongesteld.

Kunst & Design  Kunst & Design Middeleeuwse kunst & Vroegrenaissance kunst

Wallraf-Richartz Museum
Obenmarspforten 40
50667 Keulen
Advertentie

Bezoekersinformatie Wallraf-Richartz Museum

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag
10:00 – 18:00
Woensdag
10:00 – 18:00
Donderdag
10:00 – 18:00
Vrijdag
10:00 – 18:00
Zaterdag
10:00 – 18:00
Zondag
10:00 – 18:00

Toegangsprijzen

0 – 18Gratis
Volwassenen€ 9,00
Gereduceerd tarief€ 6,50
Familie€ 30,00

Faciliteiten

Rolstoel­toegankelijk

Locatie & Kaart

Obenmarspforten 40, Keulen

Ontdek alle musea in Keulen

Tentoonstellingen

Er zijn geen tentoonstellingen in Wallraf-Richartz Museum gevonden.

Recensies van Wallraf-Richartz Museum

Er zijn 2 beoordelingen van Wallraf-Richartz Museum.

  • Karel
    Karel • 7 dec. 2019

    Ook het Keulse Wallraf Richartz Museum pakt flink uit in dit Rembrandtjaar met de expositie ‘Inside Rembrandt’. Wat kan ik nog toevoegen aan de informatie over dit genie. Niets dus, maar wat hebben we genoten! Jonge jonge wat een schitterende expositie. De mooiste die ik dit jaar heb gezien. In Keulen zagen we werken van deze grootmeester waarvoor we normaal gesproken naar Praag, Stockholm, New York of Washington hadden moeten gaan. Zoals de geleerde uit Praag. Of die prachtige oude man in een gewelf uit Stockholm. Heel bijzonder is ook het werk Diana badend met Acteon en Callisto. Het hangt in Schloss Wasserburg in Anholt en behoort tot de privécollectie van de vorst Von Salm zu Salm (die overigens ook een prachtige Murillo heeft). Naast de geweldige schilderijen, toont het Wallraf Richartz Museum uiteraard ook tekeningen en etsen van de keizer der schilders. Ontroerend is het etsje van Maria, Jozef en Jezus waarop Maria haar kind de borst geeft. Zo gaf niemand de Heilige Familie weer, Maria met blote borst. Rembrandt deed het wel! Ook zien we werken van zijn leerlingen en tijdgenoten. Jan Lievens benadert de meester nog het meest. Prachtig is zijn portret van de moeder van Rembrandt of de tronie van de ‘Turkse man’. Deze expositie was een prachtige afsluiting van het Rembrandtjaar! Ik geniet nog even na. Hij is in Keulen nog tot 1 maart te zien, ik kan hem alleen maar aanraden!

    Bezocht op 6 dec. 2019

  • Geaggregeerde beoordeling

    Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Wallraf-Richartz Museum bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Wallraf-Richartz Museum te beoordelen.