Van woensdag 1 april 2015 t/m zaterdag 31 oktober 2015
  Van 1 apr. 2015 t/m 31 okt. 2015
  Visserijmuseum Zoutkamp, Zoutkamp
Let op: deze tentoonstelling in Visserijmuseum Zoutkamp is afgelopen. Bekijk het overzicht van alle tentoonstellingen in Visserijmuseum Zoutkamp voor actuele tentoonstellingen.

De expositie bestaat uit diverse werken van maritiem schilder Peter Sterkenburg (1955-2000). Hij heeft schilderijen van Zoutkamp en een gedeelte van de Zoutkamper vloot gemaakt. De schilderijen die in het Visserijmuseum te bezichtigen zijn, komen uit de collectie van Matthijs van der Ploeg.

Peter Sterkenburg, afkomstig uit Harlingen, is zonder twijfel één van de voornaamste Nederlandse maritieme schilders van de twintigste eeuw. De waardering die zijn werk met name in de laatste 10 jaar van zijn leven oogstte, deed hem goed, maar door zijn bescheiden karakter bleef hij liever op de achtergrond. Hij had niet zo’n behoefte aan publiciteit. Alles wat hij toen maakte, werd toch binnen de kortst mogelijke tijd verkocht. Zo valt het te verklaren dat zijn werk in Nederland alleen in kleine kring bekend is. Het Visserijmuseum verwacht dat deze expositie daar verandering in zal brengen en dat zijn prachtige schilderijen spoedig bij een groter publiek de waardering zullen krijgen die ze al vele jaren verdienen.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×