Alle gratis musea en attracties om te bezoeken in Australië

Zelfs als je een klein budget hebt, heeft Australië veel voor je te bieden op cultureel gebied, waaronder gratis musea, gratis activiteiten en gratis attracties. 185 musea en attracties in Australië kunnen kosteloos worden bezocht.

Ben je op zoek naar gratis uitjes en dingen om te doen in Australië? Dit zijn de beste plekken om te bezoeken:

 1. Cockatoo Island1

  Cockatoo Island

  Sydney
  Cockatoo Island is een UNESCO World Heritage Site op de kruising van de Parramatta en Lane Cove River in Sydney Harbour , New South Wales , Australië. Cockatoo Island is het grootste van verschillende eilanden die oorspronkelijk zwaar beboste zandstenen knollen waren. Oorspronkelijk reikte het eilan
 2. Museum of Contemporary Art Australia2

  Museum of Contemporary Art Australia

  Sydney
  Het Museum of Contemporary Art Australia, voorheen bekend als het Museum of Contemporary Art Sydney, is een prominent kunstmuseum gelegen in Sydney. Het werd geopend in november 1991 en is gehuisvest in een gebouw dat oorspronkelijk werd gebouwd voor het Maritime Services Board, ook bekend als het MSB-gebouw. Het museum toont een breed scala aan hedendaagse kunst uit Australië en de rest van de wereld.
 3. Brisbane Botanic Gardens3

  Brisbane Botanic Gardens

  Brisbane
  De City Botanic Gardens, gelegen in Brisbane, Australië, is een van de belangrijkste groene ruimtes van de stad. Het beslaat een indrukwekkend gebied van bijna 18 hectare, en biedt een weelderige, groene oase te midden van de torenhoge wolkenkrabbers van het zakendistrict van de stad. De tuinen zijn een getuigenis van de inzet van de stad om haar natuurlijke omgeving te behouden en te bevorderen.
 4. Museum of Sydney4

  Museum of Sydney

  Sydney
  Het Museum van Sydney is een historische collectie en tentoonstelling, gebouwd op de ruïnes van het huis van de eerste gouverneur van New South Wales, Arthur Phillip. Deze locatie geeft het museum een unieke historische betekenis, omdat het op de plaats staat van het eerste regeringshuis van Australië, gebouwd in 1788. Het oorspronkelijke huis werd later verlaten en de fundamenten werden in 1983 ontdekt door archeologen. Het nieuwe museumgebouw is ontworpen door architecten van Denton Corker Marshall en maakt deel uit van de ontwikkeling van de Governor Phillip Tower.
 5. The Rocks Discovery Museum5

  The Rocks Discovery Museum

  Sydney
  Drie verdiepingen vol geschiedenis van de meest magische wijk in Sydney. Leer over de ontwikkeling van het gebied, van het pre-Europese tijdperk tot het heden. De tentoonstellingen zijn interactief en zeer boeiend, kinderen zullen het geweldig vinden. Verken verschillende archeologische artefacten e
 6. Gallery of Modern Art6

  Gallery of Modern Art

  South Brisbane
  De Gallery of Modern Art ( GOMA ) is een kunstmuseum gelegen in het Queensland Cultural Centre in het South Bank district van Brisbane , Queensland , Australië. De galerij maakt deel uit van QAGOMA . GOMA, dat op 2 december 2006 werd geopend, is de grootste galerie voor moderne en hedendaagse kunst
 7. National Museum of Australia7

  National Museum of Australia

  Canberra
  Het National Museum of Australia biedt een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van het land. Het traceert de geschiedenis van 50.000 jaar Aboriginal aanwezigheid, de aankomst van Europeanen sinds 1788, en belangrijke gebeurtenissen zoals de oprichting van de Australische federatie en de Olympische Spelen van Sydney 2000. Dit maakt het een waardevolle bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het begrijpen van het verleden van Australië.
 8. Queensland Museum8

  Queensland Museum

  Brisbane
  Het Queensland Museum, gelegen in Brisbane, is het staatsmuseum van Queensland. Het is gewijd aan het tonen van natuurlijke geschiedenis, cultureel erfgoed, wetenschap en menselijke prestaties. Bezoekers kunnen een breed scala aan tentoonstellingen verwachten die zich verdiepen in deze diverse gebieden, waardoor ze een uitgebreid inzicht krijgen in de rijke geschiedenis en cultuur van Queensland.
 9. North Coast Regional Botanic Garden9

  North Coast Regional Botanic Garden

  Coffs Harbour
  De North Coast Regional Botanic Garden, gelegen in Coffs Harbour, is een oase van 20 hectare die een mix biedt van natuurlijke kustbossen, prachtig aangelegde tuinen, ontdekkingswandelingen en picknickplaatsen. Dit maakt het een ideale locatie voor natuurliefhebbers, gezinnen en iedereen die een rustige dag wil doorbrengen in een mooie omgeving.
 10. National Gallery of Australia10

  National Gallery of Australia

  Canberra
  De National Gallery of Australia (NGA) is een belangrijk kunstmuseum gelegen in Canberra, de hoofdstad van Australië. Het museum is gespecialiseerd in schilderijen en sculpturen uit de 19e en 20e eeuw. Het is een geweldige plek voor kunstliefhebbers en toeristen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de rijke geschiedenis van de Australische en internationale kunst.
 11. Art Gallery of New South Wales11

  Art Gallery of New South Wales

  Sydney
  De Art Gallery of New South Wales, gelegen in Sydney, Australië, heeft de onderscheiding de belangrijkste openbare galerij in Sydney en de vierde grootste in het land te zijn. Dit maakt het een opmerkelijke bestemming voor kunstliefhebbers en toeristen, met een breed scala aan tentoonstellingen en collecties om te verkennen.
 12. White Rabbit Gallery12

  White Rabbit Gallery

  Sydney
  De White Rabbit Gallery is een museum voor hedendaagse kunst gelegen in het hart van Sydney, specifiek in de binnenstadswijk Chippendale, New South Wales, Australië. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad verkennen.
 13. Old Treasury Building13

  Old Treasury Building

  East Melbourne
  Het Oude Schatkistgebouw, een belangrijke historische locatie in Melbourne, werd gebouwd tussen 1858 en 1862. Het was oorspronkelijk ontworpen om te dienen als de thuisbasis voor het Schatkistdepartement van de regering van Victoria en de Gouverneur In Raad. Dit gebouw in de stijl van de Renaissance Revival, gebouwd tijdens de Victoriaanse goudkoorts, is een getuigenis van de rijkdom die in die periode werd vergaard.
 14. National Library of Australia14

  National Library of Australia

  Canberra
  De National Library of Australia ( NLA ), voorheen de Commonwealth National Library en Commonwealth Parliament Library , is de grootste referentiebibliotheek in Australië, verantwoordelijk onder de voorwaarden van de National Library Act 1960 voor "het onderhouden en ontwikkelen van een nationale co
 15. Australian Museum15

  Australian Museum

  Sydney
  Het Australian Museum in Sydney, opgericht in 1827, is het oudste museum in Australië. Het richt zich voornamelijk op natuurgeschiedenis en antropologie, met uitgebreide collecties op het gebied van zoölogie (gewervelden en ongewervelden), mineralogie, paleontologie en antropologie. Dit museum biedt bezoekers een unieke kans om het rijke natuurlijke en culturele erfgoed van Australië te verkennen.
 16. Powerhouse Museum16

  Powerhouse Museum

  Sydney
  Het Powerhouse Museum in Sydney wordt erkend als het grootste en meest gerenommeerde museum van Australië. Het herbergt een breed scala aan tentoonstellingen die talloze ontdekkingen en uitvindingen van de menselijke geest laten zien. Dit museum is een getuigenis van menselijke creativiteit en innovatie en biedt een unieke kans om de breedte en diepte van menselijk vernuft te verkennen.
 17. Museum and Art Gallery of the Northern Territory17

  Museum and Art Gallery of the Northern Territory

  Darwin
  Het Museum en de Kunstgalerie van het Noordelijk Territorium (MAGNT) bevinden zich in de binnenstad van Darwin, in de wijk Fannie Bay. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een verscheidenheid aan tentoonstellingen en collecties voor bezoekers om te verkennen. Het museum wordt beheerd door de Raad van het Museum en de Kunstgalerie van het Noordelijk Territorium en wordt ondersteund door de Stichting Musea en Kunstgalerieën van het Noordelijk Territorium.
 18. Tasmanian Museum and Art Gallery18

  Tasmanian Museum and Art Gallery

  Hobart
  Het Tasmanian Museum and Art Gallery (TMAG) is een belangrijke culturele instelling gelegen in Hobart, de hoofdstad van Tasmanië. Tasmanië is een eilandstaat van Australië, gelegen in het zuidoosten van het land. Het museum biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis en diverse cultuur van deze regio te verkennen.
 19. Art Gallery of Ballarat19

  Art Gallery of Ballarat

  Ballarat
  De Ballarat Fine Art Gallery, genesteld in de stad Ballarat, heeft de eer de oudste en grootste regionale kunstgalerie in Australië te zijn. Dit maakt het een belangrijke bestemming voor kunstliefhebbers en toeristen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van het rijke weefsel van de Australische kunst.
 20. Cape Jaffa Lighthouse Museum20

  Cape Jaffa Lighthouse Museum

  Kingston SE
  De Cape Jaffa Lighthouse, een buiten gebruik gestelde vuurtoren, was oorspronkelijk gelegen op Margaret Brock Reef nabij Cape Jaffa aan de zuidoostkust van Zuid-Australië. Sinds 1976 is de toren van de vuurtoren verplaatst naar de stad Kingston SE.
 21. Australian Centre For the Moving Image21

  Australian Centre For the Moving Image

  Melbourne
  Het Australian Centre for the Moving Image, ook bekend als ACMI, is een cultureel centrum gelegen in Melbourne, Australië. Het is gewijd aan het vieren, verkennen en bevorderen van de culturele en creatieve rijkdom van bewegende beelden in alle vormen. Dit omvat cinema, televisie, videogames en digitale cultuur. Het biedt bezoekers een unieke kans om zich onder te dompelen in de wereld van bewegende beelden en hun impact op onze cultuur en samenleving te begrijpen.
 22. Sir Thomas Brisbane Planetarium22

  Sir Thomas Brisbane Planetarium

  Brisbane
  Het Sir Thomas Brisbane Planetarium bevindt zich op het terrein van de Brisbane Botanic Gardens in de buitenwijk Mount Coot-tha , Brisbane , Queensland , Australië. Het Planetarium werd officieel geopend op 24 mei 1978. Het Planetarium is genoemd naar Sir Thomas Brisbane , gouverneur van de kolonie
 23. Art Gallery of South Australia23

  Art Gallery of South Australia

  Adelaide
  De Art Gallery of South Australia, ook bekend als AGSA, is een belangrijke culturele instelling gelegen in Adelaide. Het werd oorspronkelijk opgericht als de National Gallery of South Australia in 1881, waardoor het een plaats van historisch belang is, evenals een centrum voor kunstliefhebbers.
 24. South Australian Museum24

  South Australian Museum

  Adelaide
  Het South Australian Museum, opgericht in 1856, is een belangrijke culturele instelling gelegen in Adelaide, Zuid-Australië. Het bevindt zich in het culturele district van de stad aan de North Terrace, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor bezoekers. De rijke geschiedenis en centrale locatie van het museum maken het een opmerkelijk punt van interesse voor toeristen die Adelaide verkennen.
 25. National Portrait Gallery25

  National Portrait Gallery

  Canberra
  De National Portrait Gallery in Canberra is een openbare kunstgalerie die portretten van bekende Australiërs huisvest. De galerie werd opgericht in 1998 en verhuisde in december 2008 naar haar huidige locatie aan King Edward Terrace. Het biedt bezoekers de kans om de gezichten en verhalen van Australiërs die ons land hebben gevormd en blijven vormen te verkennen.
 26. Museum of Australian Democracy Old Parliament House26

  Museum of Australian Democracy Old Parliament House

  Canberra
  Old Parliament House , voorheen bekend als het Provisional Parliament House , was de zetel van het parlement van Australië van 1927 tot 1988. Het gebouw werd op 9 mei 1927 in gebruik genomen na de verhuizing van het parlement van Melbourne naar de nieuwe hoofdstad Canberra. In 1988 verhuisde het par
 27. Royal Australian Mint27

  Royal Australian Mint

  Canberra
  De Royal Australian Mint bevindt zich in de federale hoofdstad Canberra, specifiek op Denison Street in de buitenwijk Deakin. De locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers die de hoofdstad bezoeken.
 28. Canberra Museum and Gallery28

  Canberra Museum and Gallery

  Canberra
  Canberra Museum and Gallery is een kunstgalerij en museum in Canberra, de hoofdstad van Australië. Het is gelegen aan London Circuit, in Civic in het centrum van de stad. De galerij werd geopend op 13 februari 1998. Het museum herbergt een permanente collectie genaamd Reflecting Canberra die op 14 f
 29. Brett Whiteley Studio29

  Brett Whiteley Studio

  Sydney
 30. Newcastle Museum30

  Newcastle Museum

  Newcastle
  Het Newcastle Museum bevindt zich in de stad Newcastle, in New South Wales, Australië. Deze locatie is belangrijk omdat het bezoekers in staat stelt om de rijke geschiedenis en cultuur van de regio te verkennen, terwijl ze ook genieten van de diverse tentoonstellingen en collecties van het museum.
 31. Migration Museum31

  Migration Museum

  Adelaide
  Het Migratiemuseum in Adelaide is een sociaal-historisch museum dat zich bevindt in Zuid-Australië. Het biedt bezoekers een unieke kans om zich te verdiepen in de geschiedenis van immigratie en vestiging in Zuid-Australië. Het museum is gemakkelijk te bereiken, waardoor het een toegankelijke bestemming is voor toeristen.
 32. Royal Australian Navy Heritage Centre32

  Royal Australian Navy Heritage Centre

  Sydney
  Het Royal Australian Navy Heritage Centre fungeert als het maritiem museum van de Royal Australian Navy. Het is gunstig gelegen binnen het openbare toegangsgebied aan het noordelijke einde van de marinebasis Garden Island in Sydney. Deze locatie stelt bezoekers in staat om gemakkelijk toegang te krijgen tot het museum en de rijke geschiedenis en het erfgoed van de Australische marine te verkennen.
 33. Australian War Memorial33

  Australian War Memorial

  Canberra
  Het Australian War Memorial, gelegen in Canberra, de hoofdstad van Australië, herbergt de geschiedenis van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het biedt een uitgebreid overzicht van deze belangrijke perioden in de wereldgeschiedenis, waardoor het een waardevolle bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in militaire geschiedenis en de wereldwijde impact van deze oorlogen.
 34. RAAF Museum34

  RAAF Museum

  Point Cook
  Het RAAF Museum is het officiële museum van de Royal Australian Air Force, de op één na oudste luchtmacht ter wereld, gevestigd op RAAF Williams Point Cook, Victoria, Australië, de oudste nog ononderbroken werkende militaire luchtmachtbasis ter wereld. Het museum toont vliegtuigen die van belang zi
 35. Elizabeth Farm35

  Elizabeth Farm

  Sydney
  Elizabeth Farm is een belangrijke historische locatie in Sydney, Australië. Het was de residentie van John Macarthur en zijn vrouw Elizabeth, die pioniers waren in de productie en verkoop van merinowol in het land. Dit maakt het een plaats van belang voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het begrijpen van de vroege economische geschiedenis van Australië en het begin van de wolindustrie.
 36. Perth Institute of Contemporary Arts36

  Perth Institute of Contemporary Arts

  Perth
  Het Perth Institute of Contemporary Arts (PICA) is een instituut voor hedendaagse kunst gelegen in het hart van Perth, West-Australië. Het werd opgericht in 1989, voortkomend uit een alternatieve kunstruimte genaamd Praxis die actief was in de jaren 70. PICA biedt een platform voor Australische en internationale beeldende, performance en interdisciplinaire kunsten.
 37. Samstag Museum37

  Samstag Museum

  Adelaide
  Het Samstag Museum of Art , ook bekend als het Samstag Museum , werd in oktober 2007 geopend als het Anne & Gordon Samstag Museum of Art , in het Hawke Building van de CityWest campus van de University of South Australia (UniSA). Het museum is genoemd ter ere van Anne & Gordon Samstag, "twee vooraan
 38. Macquarie University Art Gallery38

  Macquarie University Art Gallery

  Sydney
  Macquarie University , bevat negen musea, galerijen en collecties op de belangrijkste North Ryde campus, elk gericht op verschillende historische, wetenschappelijke of artistieke belangen. Ze zijn allemaal open voor het publiek en bieden educatieve programma's voor studenten op lager, middelbaar en
 39. Raaf Museum39

  Raaf Museum

  Melbourne
  Het RAAF Museum is het officiële museum van de Royal Australian Air Force, de op één na oudste luchtmacht ter wereld, gevestigd op RAAF Williams Point Cook, Victoria, Australië, de oudste nog ononderbroken werkende militaire luchtmachtbasis ter wereld. Het museum toont vliegtuigen die van belang zi
 40. Fannie Bay Gaol40

  Fannie Bay Gaol

  Darwin
  Fannie Bay Gaol is een historische gevangenis gelegen in Fannie Bay, Northern Territory, Australië. Het functioneerde als Her Majesty's Gaol en Labour Prison van 20 september 1883 tot 1 september 1979. Deze lange geschiedenis maakt het een belangrijke locatie voor het begrijpen van de strafgeschiedenis van Australië.
 41. Blundells Cottage41

  Blundells Cottage

  Canberra
  Blundells Cottage is een op de erfgoedlijst opgenomen stenen cottage met zes kamers aan de noordelijke oever van Lake Burley Griffin in Canberra, Australië. Het huisje werd gebouwd door George P. Campbell in ongeveer 1858 voor zijn ploeger William Ginn op de oorspronkelijke Molonglo River uiterwaard
 42. Museum of the Riverina42

  Museum of the Riverina

  Wagga Wagga City Council
  Het Museum van de Riverina, gelegen in Wagga Wagga, New South Wales, Australië, is een lokaal geschiedenismuseum. Het biedt een diepgaande kijk op de geschiedenis en cultuur van de regio, en geeft bezoekers een uitgebreid begrip van het verleden van het gebied en de impact ervan op het heden.
 43. Australian Botanic Garden43

  Australian Botanic Garden

  Sydney
  De Australian Botanic Garden Mount Annan is een botanische tuin van 416 hectare, gelegen in een heuvelachtig gebied in de zuidwestelijke voorstad van Sydney, tussen Campbelltown en Camden, New South Wales. Het is de grootste botanische tuin in Australië, gespecialiseerd in inheemse planten, met een
 44. Princess Royal Fortress44

  Princess Royal Fortress

  Albany
  Het Princess Royal Fortress, ook bekend als Albany Forts, is een historische locatie aan de noordelijke oever van de Atatürk-ingang aan de Princess Royal Harbour op Mount Adelaide. Het kijkt uit over de prachtige King George Sound in Albany, West-Australië. Tegenwoordig functioneert het als een museum, waar bezoekers de kans krijgen om in het verleden te duiken en meer te leren over de rijke geschiedenis.
 45. 45

  Ross Female Factory

  Ross
 46. Justice and Police Museum46

  Justice and Police Museum

  Sydney
  Het Justice and Police Museum, gelegen op 4-8 Phillip Street op de hoek van Albert Street in het centrale zakendistrict van Sydney, is een erfgoedlocatie. Het was vroeger een waterpolitiebureau en gerechtsgebouw. Deze locatie biedt een uniek inzicht in de geschiedenis van wetshandhaving en justitie in New South Wales, waardoor het een fascinerende bestemming is voor mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, recht en politie.
 47. 47

  Australian Design Centre

  Sydney
 48. Dubbo Regional Botanic Garden48

  Dubbo Regional Botanic Garden

  Dubbo
 49. Lisgar Gardens49

  Lisgar Gardens

  Hornsby
 50. Wollongong Botanical Gardens50

  Wollongong Botanical Gardens

  Wollongong
  De Wollongong Botanic Garden is een prachtige locatie gelegen in de buitenwijk Keiraville, aan de voet van Mount Keira in New South Wales, Australië. Deze tuin maakt deel uit van de lokale botanische tuinen van de Illawarra en werd opgericht in 1964. Het biedt een serene omgeving voor bezoekers om te genieten van de schoonheid van de natuur.
 51. RAAF Museum51

  RAAF Museum

  Wagga Wagga City Council
  Het RAAF Wagga Heritage Centre is een luchtvaartmuseum gelegen op de RAAF Base Wagga, aan de Sturt Highway in Forest Hill, New South Wales. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een uniek inzicht in de geschiedenis van de Royal Australian Air Force.
 52. Gold Coast Regional Botanic Gardens52

  Gold Coast Regional Botanic Gardens

  Gold Coast
  De Gold Coast Regional Botanic Gardens, voorheen bekend als de Rosser Park Regional Botanic Gardens, bevinden zich aan de Ashmore Road in Benowa, Gold Coast, Australië. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een serene omgeving voor bezoekers om de diverse plantenwereld te verkennen en te genieten.
 53. Blacktown Arts Centre53

  Blacktown Arts Centre

  Sydney
 54. Carnamah Museum54

  Carnamah Museum

  Carnamah
  De Carnamah Historical Society verzamelt, registreert, bewaart en promoot de geschiedenis van Carnamah , een stad en boerengemeenschap in de Mid West regio van West-Australië . De vereniging werd opgericht in 1983, begon een museum in 1992 en vestigde zich online in 2003. Het werd vervolgens geprof
 55. Queens university of technology Art Museum55

  Queens university of technology Art Museum

  Brisbane
  Een museum van de Queensland University of Technology dat hedendaagse kunst en werk van hun kunststudenten toont. Je kunt hier echt jonge en unieke kunst zien.
 56. The Ian Potter Centre: NGV Australia56

  The Ian Potter Centre: NGV Australia

  Melbourne
  De National Gallery of Victoria (NGV) is een museum en kunstgalerie gelegen in de wijk Southbank in Melbourne. Opgericht in 1861, het heeft de onderscheiding van het zijn de oudste en grootste openbare galerie in Australië. Deze historische betekenis en de uitgebreide collectie kunst die het herbergt maken het een opmerkelijke bestemming voor kunstliefhebbers en geschiedenisliefhebbers.
 57. Queen Victoria Museum & Art Gallery57

  Queen Victoria Museum & Art Gallery

  Launceston
  Het Queen Victoria Museum en Art Gallery (QVMAG) is een belangrijke culturele instelling gelegen in Launceston, Tasmanië, Australië. Het heeft de onderscheiding van het grootste museum in Australië dat niet in een hoofdstad is gelegen. Dit maakt het een unieke bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de rijke culturele en historische erfgoed van Australië buiten de gebruikelijke grootstedelijke gebieden.
 58. Cairns Art Gallery58

  Cairns Art Gallery

  Cairns City
  Het Cairns Court House Complex, gelegen op 38-40 Abbott Street in Cairns City, Queensland, Australië, is een erfgoedlocatie. Dit complex omvat een voormalig gerechtsgebouw en een voormalig overheidsgebouw, dat nu dienst doet als kunstgalerie. Deze historische locatie biedt een unieke mix van geschiedenis en kunst, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen.
 59. Museum of Australian Democracy59

  Museum of Australian Democracy

  Canberra
 60. University of Queensland Anthropology Museum60

  University of Queensland Anthropology Museum

  Brisbane
  Het Antropologisch Museum van de Universiteit van Queensland, gelegen in Brisbane, Australië, herbergt de grootste universitaire collectie etnografisch materiaal in het land. Dit maakt het een belangrijke bestemming voor mensen die geïnteresseerd zijn in antropologie en culturele studies.
 61. Tanks Arts Centre61

  Tanks Arts Centre

  Cairns
  Het Tanks Arts Centre, gelegen aan Collins Avenue Edge Hill in Cairns, Queensland, Australië, is een erfgoed-gelijst voormalig brandstofdepot uit de Tweede Wereldoorlog. Gebouwd in 1943, werd het toegevoegd aan het Queensland Heritage Register op 2 februari 2007. Het gebouw dient nu als een multifunctionele hedendaagse kunstfaciliteit voor de beeldende en podiumkunsten.
 62. Museum of Perth62

  Museum of Perth

  Perth
 63. Australian Inland Botanic Gardens63

  Australian Inland Botanic Gardens

  Dareton
  De Australian Inland Botanic Gardens (AIBG) is een uitgestrekte botanische tuin en arboretum van 152 hectare. Het is gelegen in de regio's The Mallee en Sunraysia in New South Wales, Australië. De tuin is uniek in zijn focus, met de helft van zijn oppervlakte gewijd aan de teelt en het behoud van Australische flora.
 64. 64

  The Mint

  Sydney
 65. National Capital Exhibition65

  National Capital Exhibition

  Canberra
  Ook bekend als Regatta Point, toont deze tentoonstelling mensen, gebeurtenissen en de geschiedenis van Canberra als symbool van de Federatie in de loop der dagen.
 66. 66

  The National Opal Collection

  Melbourne
  Deze collectie edelsteen die zo typisch is voor Australië heeft vele prijzen gewonnen. Interessante tentoonstelling over zijn oorsprong.
 67. 67

  East Coast Natureworld

  Bicheno
 68. Canberra Museum and Gallery68

  Canberra Museum and Gallery

  Canberra
 69. UQ Art Museum69

  UQ Art Museum

  Brisbane
  Het University of Queensland Art Museum bevindt zich in het James en Mary Emelia Mayne Centre op de St Lucia campus van de University of Queensland. Het fungeert als het kunstmuseum en de openbare galerij van de universiteit, met een verscheidenheid aan kunstwerken en tentoonstellingen.
 70. Waddamana Power Station Heritage Site70

  Waddamana Power Station Heritage Site

  Waddamana
  Het Waddamana Hydro-Electric power station, dat zijn deuren opende in 1916, heeft de onderscheiding het eerste hydro-elektrische krachtcentrale te zijn dat ooit werd geëxploiteerd door het Tasmanian Hydro-Electric Department. Deze historische betekenis voegt een laag van interesse toe voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in het begrijpen van de evolutie van hydro-elektrische energie in Tasmanië.
 71. Queenscliffe Historical Museum71

  Queenscliffe Historical Museum

  Queenscliff
  Het Queenscliffe Historical Museum, gelegen in de stad Queenscliff in Victoria, Australië, is een regionaal cultureel geschiedenismuseum. Het biedt een diepgaande kijk op de culturele geschiedenis van de regio, waardoor het een interessante bestemming is voor diegenen die meer willen weten over het verleden van het gebied.
 72. 72

  City Park

  Launceston
 73. 73

  Rockhampton Zoo

  Rockhampton
  De Rockhampton Zoo bevindt zich binnen de prachtige terreinen van de Rockhampton Botanic Gardens in de wijk The Range. Deze locatie biedt een serene en natuurlijke omgeving voor de dieren en een pittoreske omgeving voor bezoekers. De dierentuin is gemakkelijk toegankelijk en biedt een unieke combinatie van natuurlijke schoonheid en dieren in het wild.
 74. Koorie Heritage Trust74

  Koorie Heritage Trust

  Melbourne
  De Koorie Heritage Trust is een inheemse non-profit culturele organisatie gevestigd in Melbourne. Deze organisatie is gewijd aan het behoud en de promotie van de cultuur van de inheemse bevolking van Zuidoost-Australië. Het is een belangrijke culturele instelling die een diep inzicht biedt in de rijke geschiedenis en tradities van de inheemse bevolking.
 75. 75

  Alexandra Park Zoo

  Bundaberg
  Alexandra Park Zoo is een sfeervolle dierentuin gelegen in Bundaberg West, Queensland, Australië. Ondanks de kleine omvang biedt het een unieke ervaring voor bezoekers met zijn diverse scala aan diersoorten.
 76. Berry Museum76

  Berry Museum

  Berry
 77. 77

  Adelaide Contemporary Experimental

  Adelaide
  Een van de beste galeries in Adelaide die zich richt op innovatie. Een must see, niet alleen voor liefhebbers van kunst!
 78. Don Bank78

  Don Bank

  Sydney
  Don Bank, ook bekend als het Don Bank Museum, is een erfgoed-gelijst voormalige residentie die is omgevormd tot een huis museum. Het bevindt zich op 6 Napier Street, North Sydney, New South Wales, Australië. Deze historische site biedt bezoekers een blik in het verleden, met een showcase van de architecturale stijl en leefomstandigheden van de midden-19e eeuw.
 79. 79

  Geoffrey Kaye Museum of Anaesthetic History

  Melbourne
 80. 80

  Fireworks Gallery

  Brisbane
  Een galerie voor hedendaagse kunst. De exposities zijn gericht op moderne Australische en Aboriginal kunst. Wie van moderne kunst houdt, moet deze plek bezoeken.
 81. Fort Scratchley81

  Fort Scratchley

  Newcastle
  Fort Scratchley, ooit een kustverdedigingsinstallatie, is nu een museum. Het is gelegen in Newcastle East, een buitenwijk van Newcastle, New South Wales in Australië. Deze historische site biedt bezoekers een blik op het militaire verleden van Australië, met zijn oorsprong die teruggaat tot 1882 toen het werd gebouwd om de stad te verdedigen tegen een mogelijke Russische aanval.
 82. 82

  Camels Australia

  Hugh
 83. 83

  WA Shipwrecks Museum

  Fremantle
 84. Sir Charles Kingsford Smith Memorial84

  Sir Charles Kingsford Smith Memorial

  Brisbane
 85. 85

  Canberra Contemporary Art Space

  Canberra
  Deze galerie is een bezoek waard als u een liefhebber bent van ongewone, vernieuwende kunst. Jonge kunstenaars presenteren hier hun werk tijdens kortlopende tentoonstellingen.
 86. 86

  Alma Doepel

  Melbourne
 87. 87

  Emerald Museum and Nobelius Heritage Park

  Melbourne
 88. 88

  Sculpture Garden

  Canberra
  Deze tuin aan de oevers van Lake Burley Griffin toont een uitgebreide collectie sculpturen. Het Mistbeeld is een van de beroemdste.
 89. 89

  Marion Village Museum

  Adelaide
 90. 90

  City Park Radio Museum

  Launceston
 91. 91

  The Lord Howe Island Historical Society and Museum

  Lord Howe Island
 92. 92

  Annie Doolan's Cottage

  Adelaide
 93. Meroogal93

  Meroogal

  Nowra
  Meroogal, gelegen op 35 West Street in de stad Shoalhaven, New South Wales, Australië, is een erfgoed-geclassificeerde voormalige residentie die nu dienst doet als een huis museum. Het huis werd ontworpen en gebouwd in 1886 door Kenneth Mackenzie, waardoor het een significant stuk architecturale geschiedenis is.
 94. Magnetic Island History and Craft Inc and Magnetic Museum94

  Magnetic Island History and Craft Inc and Magnetic Museum

  Townsville
  Het Magnetic Island Museum, gelegen op 11-15 Granite Street, Picnic Bay, Townsville, Queensland, Australië, is een erfgoed-lijst voormalige school bekend als Picnic Bay State School. Het gebouw, dat werd ontworpen door het Queensland Department of Public Works, werd gebouwd in 1921 en is sindsdien getransformeerd tot een museum.
 95. 95

  Hughes Pump House

  Moonta
 96. Queanbeyan Printing Museum96

  Queanbeyan Printing Museum

  Queanbeyan
 97. 97

  Illawarra Museum Wollongong

  Wollongong
 98. 98

  Chrissie Cotter Gallery

  Sydney
 99. Cape Byron Lighthouse Museum99

  Cape Byron Lighthouse Museum

  Byron Bay
 100. Wireless Hill Museum100

  Wireless Hill Museum

  Perth
  Wireless Hill Park, gelegen in Ardross, West-Australië, is een park van 40 hectare dat de thuisbasis is van het Wireless Hill Museum. Dit park is een belangrijk stedelijk struikgewasgebied en staat vermeld in het Register van het Nationaal Erfgoed en het Staatsregister van Erfgoedplaatsen. Het museum is gehuisvest in de bewaarde gebouwen van het voormalige Applecross Wireless Station, een vroeg radiostation in West-Australië.
 101. 101

  Shoyoen Japanese Garden

  Dubbo
 102. Chau Chak Wing Museum102

  Chau Chak Wing Museum

  Sydney
 103. Gladstone Regional Art Gallery and Museum103

  Gladstone Regional Art Gallery and Museum

  Gladstone
  Het Gladstone Regional Art Gallery and Museum, gelegen op 144 Goondoon Street in Gladstone, Queensland, Australië, is een erfgoedlocatie. Het gebouw, dat ooit een stadhuis was, fungeert nu als een kunstgalerie en museum, met een verscheidenheid aan tentoonstellingen en collecties.
 104. Royal Australian Armoured Corps Memorial and Army Tank Museum104

  Royal Australian Armoured Corps Memorial and Army Tank Museum

  Puckapunyal
  Het Royal Australian Armoured Corps Memorial en Army Tank Museum bevinden zich in Puckapunyal, een trainingsfaciliteit en basis van het Australische leger. Het ligt 10 km ten westen van Seymour, in het hart van Victoria, in het zuidoostelijke deel van Australië. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de regio bezoeken.
 105. Army Museum North Queensland105

  Army Museum North Queensland

  Townsville
  De Kissing Point Fortificatie is momenteel de thuisbasis van het Army Museum of North Queensland. De fortificatie is gelegen op een rotsachtige landtong die Cleveland Bay en Rowes Bay scheidt aan het noordelijke einde van The Strand in Townsville. Het complex van de Jezzine Kazerne, dat deel uitmaakt van de fortificatie, strekt zich uit over ongeveer tien hectare naar het zuidwesten.
 106. Yanco Powerhouse Museum106

  Yanco Powerhouse Museum

  Yanco
  Het Yanco Powerhouse Museum bevindt zich op Binya Street in Yanco, New South Wales, Australië. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt bezoekers de kans om de rijke geschiedenis van het gebied te verkennen.
 107. TYTO Regional Art Gallery107

  TYTO Regional Art Gallery

  Ingham
  De TYTO Regional Art Gallery is een belangrijke culturele instelling gelegen in Ingham, Queensland, binnen de Hinchinbrook Shire. Het biedt een platform voor lokale en reizende tentoonstellingen, en draagt bij aan de levendige kunstscene in de regio.
 108. Hazelhurst Arts Centre108

  Hazelhurst Arts Centre

  Sydney
  Het Hazelhurst Arts Centre, ook bekend als Hazelhurst Regional Gallery & Arts Centre, Hazelhurst Gallery en simpelweg Hazelhurst, is gelegen aan Kingsway in de wijk Gymea, in het zuidelijke deel van Sydney, New South Wales, Australië. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor zowel lokale bewoners als toeristen, en biedt een unieke culturele ervaring in het hart van de stad.
 109. Grainger Museum109

  Grainger Museum

  Melbourne
  Het Grainger Museum is een unieke instelling gewijd aan het behoud en de tentoonstelling van het leven en de werken van Percy Grainger, een gerenommeerde componist, folklorist, opvoeder en pianist. Het museum herbergt een uitgebreide collectie items die inzicht geven in Grainger's carrière, zijn muziek en zijn persoonlijke leven. Bezoekers kunnen een verscheidenheid aan tentoonstellingen verkennen, waaronder originele manuscripten, gepubliceerde partituren, muziekinstrumenten en persoonlijke items.
 110. Bribie Island Seaside Museum110

  Bribie Island Seaside Museum

  Birbie island
  Het Bribie Island Seaside Museum, gelegen aan 1 South Esplanade, Bongaree, aan de Pumicestone Passage kant van Bribie Island, opende zijn deuren voor het publiek op 14 mei 2010. Het museum is gevestigd in de stad Moreton Bay in Queensland, Australië, en biedt bezoekers de kans om zich te verdiepen in de rijke geschiedenis en cultuur van de regio.
 111. Central Australian Aviation Museum111

  Central Australian Aviation Museum

  Alice Springs
  Het Central Australian Aviation Museum bevindt zich in het hart van Alice Springs, Northern Territory, Australië. Dit museum is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de regio, het diende als de belangrijkste basis van operaties voor Connellan Airways van 1939 tot 1968. Vandaag de dag staat het als een getuigenis van de rijke luchtvaartgeschiedenis van Centraal-Australië, en biedt bezoekers een uniek inzicht in de ontwikkeling van de regio.
 112. Rathdowney Visitor Information Centre and Historical Museum112

  Rathdowney Visitor Information Centre and Historical Museum

  Rathdowney
  Het Rathdowney Informatiecentrum en Historisch Museum is een belangrijke plek voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in het natuurlijke en culturele erfgoed van de regio. Het centrum biedt informatie over het natuurlijke erfgoed, het inheemse erfgoed en de geschiedenis van de blanke nederzetting vanaf de tijd van de eerste pioniers tot op de dag van vandaag. Het is een geweldige plek om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van Rathdowney en de omliggende gebieden.
 113. Landsborough Shire's Historical Museum113

  Landsborough Shire's Historical Museum

  Landsborough
  Het Landsborough Shire Historical Museum bevindt zich in de stad Landsborough aan de Sunshine Coast in Queensland, Australië. Het is een museum gewijd aan lokale geschiedenis en sociale geschiedenis, en biedt een diepgaande blik op het verleden van deze regio.
 114. 114

  Eastern Goldfields Historical Society

  Boulder
 115. 115

  Koppio Smithy Museum

  Tumby Bay
 116. 116

  Museo Italiano

  Melbourne
 117. 117

  Australian Gliding Museum

  Parwan
 118. 118

  Museum of Geraldton

  Geraldton
 119. 119

  Rouse Hill Estate

  Sydney
 120. 120

  Balladonia Museum

  Balladonia
 121. 121

  4A Centre for Contemporary Asian Art

  Sydney
  Ontmoet verschillende culturen door de kunstuitingen van deze galerie. Intrigerende stukken van Aziatische kunstenaars in een aangename omgeving.
 122. 122

  Medical History Museum

  Melbourne
 123. 123

  The Old Court House

  Wollongong
 124. 124

  Global Gallery

  Sydney
  Een levendige galerie die hedendaagse kunst promoot via een reeks tentoonstellingen, evenementen en meer. Hier is altijd iets te beleven.
 125. 125

  North Head Sanctuary

  Manly
 126. 126

  Riverstone & District Historical Society and Museum

  Sydney
 127. 127

  Brambuk The National Park and Cultural Centre

  Halls Gap
 128. 128

  Galley Museum

  Queenstown
  Het Eric Thomas Galley Museum, ook bekend als het Galley Museum, is een fotografisch en algemeen museum gelegen in Driffield Street, Queenstown. Dit museum is een belangrijke bestemming voor mensen die geïnteresseerd zijn in fotografie en geschiedenis, en biedt een uniek inzicht in het verleden door zijn uitgebreide collectie foto's en historische materialen.
 129. 129

  Fairfield City Museum and Gallery

  Sydney
 130. 130

  Camden Museum

  Sydney
 131. 131

  La Perouse Museum

  Sydney
 132. 132

  The Henry Forman Atkinson Dental Museum

  Melbourne
 133. 133

  Monash University Museum of Art

  Melbourne
 134. 134

  Rmit University Design Museum

  Melbourne
 135. 135

  Monash Gallery of Art

  Melbourne
  De Monash Gallery of Art (MGA), gelegen op 860 Ferntree Gully Road, Wheelers Hill, is de belangrijkste culturele faciliteit van de stad Monash. Het staat bekend als het Australische thuis van fotografie en is een toonaangevende openbare galerij.
 136. 136

  George Hanna Memorial Museum

  Sydney
 137. 137

  Hawkesbury Regional Museum

  Sydney
 138. 138

  St John Museum

  Melbourne
 139. 139

  Museum of the Great Southern

  Albany
 140. 140

  Woolwich Dock

  Sydney
 141. 141

  Synagogue Museum

  Broken Hill
 142. 142

  Mad Max 2 Museum

  Silverton
 143. 143

  12th/16th Hunter River Lancers and 24th Lighthorse Memorial Museum

  Armidale
 144. 144

  Mount Gambier RSL War Museum

  Mount Gambier
 145. 145

  Royal Engineers Office

  Burnt Pine
 146. 146

  Jellurgal Aboriginal Cultural Centre

  Gold Coast
 147. 147

  Newman Museum

  Newman
 148. 148

  National Museum Of Australia Mitchell Repository

  Canberra
 149. 149

  Headland Park

  Mosman
 150. 150

  The Old Mill

  Gundagai
 151. 151

  Murray Art Museum Albury - MAMA

  Albury
 152. 152

  Up-To-Date Store Cultural Precinct

  Coolamon
 153. 153

  Coolamon RSL Museum

  Coolamon
 154. 154

  Cootamundra Heritage Museum

  Cootamundra
 155. 155

  Coal Creek Community Park and Museum

  Korumburra
 156. 156

  Mole Creek Memorial Hall

  Mole Creek
 157. 157

  Queanbeyan and District Historical Museum Society Inc.

  Queanbeyan
 158. 158

  Kingaroy Heritage Museum

  Kingaroy
 159. 159

  South Sea Islands Museum

  Cooranbong
 160. 160

  Museum of Education

  Armidale
 161. 161

  Sarina Field of Dreams Parklands

  Sarina
 162. 162

  Crystal Kingdom Museum

  Coonabarabran
 163. 163

  Stanley Discovery Museum

  Stanley
 164. 164

  Bulahdelah Courthouse

  Bulahdelah
 165. 165

  Gerringong Historical Society & Museum

  Gerringong
 166. 166

  Great Lakes Museum

  Tuncurry
 167. 167

  The Entrance Long Jetty RSL Sub Branch Museum

  Long Jetty
 168. 168

  Tailem Bend Info Station and Rail Museum

  Tailem Bend
 169. 169

  Cundletown & Lower Manning Historical Society And Cundletown Museum

  Cundletown
 170. 170

  Renmark Paringa Community Museum

  Paringa
 171. 171

  Pipe Kiln No. 1

  Sydney
 172. 172

  Burrendong Botanic Garden and Arboretum

  Mumbil
  De Burrendong Botanic Garden en Arboretum is een uitgestrekte botanische tuin en arboretum van 167 hectare, gelegen nabij Mumbil, in New South Wales, Australië. Het is een lid van de Botanic Gardens Conservation International en wordt internationaal erkend met de code BURR. De tuin ligt 25 km van Wellington in het centraal-westelijke deel van NSW en grenst aan de oevers van Lake Burrendong.
 173. 173

  Penong Windmill Museum

  Penong
 174. 174

  Dover Museum and Gallery

  Dover
 175. 175

  Juandah Historical Site

  Wandoan
 176. 176

  Biggenden Historical Society

  Biggenden
 177. 177

  Australian Army Infantry Museum

  Singleton Council
 178. 178

  Nyngan Museum

  Nyngan
 179. 179

  New Italy Museum

  Richmond Valley Council
 180. 180

  Gold Coast Light Horse Education Museum

  Gold Coast
 181. 181

  Tongarra Museum

  Albion Park
 182. 182

  Motorcycle Museum

  Mid-Western Regional Council
 183. 183

  Bunbury Regional Art Gallery

  Bunbury
 184. 184

  Paterson Court House Museum

  Paterson
 185. 185

  Bell Railway Heritage Parkland

  Bell

Alle musea in Australië