Alle historische musea en attracties om te bezoeken in Baltimore

Baltimore (Maryland) is een goede plek om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in geschiedenis. We zetten hieronder alle 31 historische musea in Baltimore op een rij, om je te verliezen in het culturele erfgoed en de lokale geschiedenis van de plaats.

Ben je een echte geschiedenisliefhebber en ben je op zoek naar de beste historische musea om te bezoeken in Baltimore? Dit zijn ze:

 1. USS Constellation1

  USS Constellation

  Baltimore, MD
  De USS Constellation, een korvet type schip, werd gebouwd in 1854. Het is het tweede schip van de United States Navy dat deze naam draagt, de originele fregat werd gesloopt in 1853. Dit historische schip biedt een blik op de maritieme geschiedenis van de Verenigde Staten, wat het een interessante locatie maakt voor diegenen die geïnteresseerd zijn in maritieme geschiedenis.
 2. Basilica of the National Shrine of the Assumption of the Blessed Virgin Mary2

  Basilica of the National Shrine of the Assumption of the Blessed Virgin Mary

  Baltimore, MD
  De Basiliek van het Nationaal Heiligdom van de Tenhemelopneming van de Heilige Maagd Maria, ook bekend als de Basiliek van Baltimore, heeft een belangrijke plaats in de Amerikaanse geschiedenis als de eerste kathedraal die werd gebouwd na de aanneming van de Grondwet. Gelegen in Baltimore, Maryland, werd deze kathedraal gebouwd tussen 1806 en 1821 op basis van de ontwerpen van Benjamin Latrobe. Het diende als de bisschoppelijke kerk voor het rooms-katholieke aartsbisdom van Baltimore.
 3. Uscgc Taney3

  Uscgc Taney

  Baltimore, MD
  De Taney, een museumschip, ligt in de haven van Baltimore, Maryland. Dit historische schip werd op 24 oktober 1936 in dienst genomen bij de Amerikaanse kustwacht en is vernoemd naar Roger B. Taney, een Amerikaanse politicus en jurist die van 1833 tot 1834 minister van Financiën was. Het schip is een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse geschiedenis, aangezien het de aanval op Pearl Harbor in 1941 heeft overleefd.
 4. Flag House and Star-spangled Banner Museum4

  Flag House and Star-spangled Banner Museum

  Baltimore, MD
  Het Star-Spangled Banner Flag House, voorheen bekend als het Flag House & Star-Spangled Banner Museum, is gelegen in het gebied van Jonestown/Old Town, grenzend aan de wijken Little Italy in het oosten van het centrum van Baltimore, Maryland. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een rijke historische context voor bezoekers.
 5. Babe Ruth Birthplace and Museum5

  Babe Ruth Birthplace and Museum

  Baltimore, MD
  George Herman "Babe" Ruth Jr., de legendarische Amerikaanse honkballer, werd geboren in Baltimore op 6 februari 1895. Hij bracht zijn jeugd door in een weeshuis waar hij kennismaakte met honkbal, een sport waar hij veel aanleg voor bleek te hebben. Ruth overleed in New York op 16 augustus 1948, en liet een nalatenschap achter die honkbalfans wereldwijd blijft inspireren.
 6. USS Torsk6

  USS Torsk

  Baltimore, MD
 7. Edgar Allen Poe House7

  Edgar Allen Poe House

  Baltimore, MD
  Het Edgar Allan Poe House and Museum is een historische locatie gelegen op 203 Amity Street in Baltimore, Maryland. Dit is waar de gerenommeerde Amerikaanse schrijver Edgar Allan Poe woonde tijdens de jaren 1830. Het huis is omgevormd tot een museum en wordt beheerd door de Edgar Allan Poe Society of Baltimore.
 8. United States lightship Chesapeake8

  United States lightship Chesapeake

  Baltimore, MD
  Het lichtschip Chesapeake van de Verenigde Staten, ook bekend als LS-116/WAL-538/WLV-538, is een museumschip dat momenteel eigendom is van de National Park Service. Het is voor 25 jaar uitgeleend aan de stad Baltimore en wordt beheerd door het Historic Ships in Baltimore Museum, gelegen in Baltimore, Maryland. Dit historische schip is een van de weinige bewaarde lichtschepen in het land, wat het een unieke attractie maakt voor diegenen die geïnteresseerd zijn in maritieme geschiedenis.
 9. Baltimore Museum of Industry9

  Baltimore Museum of Industry

  Baltimore, MD
  Het Baltimore Museum of Industry is gevestigd in een voormalige conservenfabriek in Baltimore, Maryland. Deze unieke locatie vormt een passend decor voor de tentoonstellingen van het museum, die zich richten op verschillende soorten productie en industrie uit het begin van de 20e eeuw. Bezoekers kunnen de hands-on secties van het museum verkennen, die werkende apparatuur en andere artefacten bevatten.
 10. Ss John W. Brown10

  Ss John W. Brown

  Baltimore, MD
  Vandaag de dag dient de SS John W. Brown als een museum, gelegen aan Pier 1 op Clinton Street in de haven van Baltimore, Maryland. Bezoekers kunnen het schip verkennen en meer te weten komen over zijn rijke geschiedenis, van zijn bouw tot zijn dienst tijdens de Tweede Wereldoorlog en daarna.
 11. Mount Clare Museum House11

  Mount Clare Museum House

  Baltimore, MD
  Mount Clare, ook bekend als Mount Clare Mansion en tegenwoordig algemeen bekend als het Mount Clare Museum House, is een belangrijke historische locatie in Baltimore, Maryland. Het heeft de onderscheiding van het oudste koloniale tijdperk structuur in de stad. Dit Georgische plantagehuis werd gebouwd op een plantage van de familie Carroll vanaf 1763 door Charles Carroll, een afstammeling van de laatste Gaelic Lords of Éile in Ierland.
 12. Reginald F. Lewis Museum12

  Reginald F. Lewis Museum

  Baltimore, MD
  Het Reginald F. Lewis Museum of Maryland African American History & Culture dient als een uitgebreide bron voor het begrijpen van het leven en de geschiedenis van Afro-Amerikaanse Marylanders. De missie van het museum is om de bijdragen van Afro-Amerikaanse Marylanders te verzamelen, te bewaren, te interpreteren, te documenteren en tentoon te stellen. Het biedt bezoekers een unieke kans om zich te verdiepen in de rijke geschiedenis en cultuur van Afro-Amerikanen in Maryland.
 13. Evergreen Museum & Library13

  Evergreen Museum & Library

  Baltimore, MD
  Het Evergreen Museum & Library is een historisch huis museum en onderzoeksbibliotheek gelegen in Baltimore, Maryland, Verenigde Staten. Het biedt een unieke mix van geschiedenis, architectuur en cultuur, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in deze gebieden. Het museum is gehuisvest in een herenhuis uit het midden van de 19e eeuw, dat ooit het huis was van de president van de Baltimore and Ohio Railroad, John W. Garrett. Vandaag de dag wordt het beheerd door de Johns Hopkins University en maakt het deel uit van de Johns Hopkins University Museums.
 14. 14

  Great Blacks In Wax Museum

  Baltimore, MD
  Het National Great Blacks in Wax Museum, gelegen in Baltimore, Maryland, is een unieke instelling die prominente Afro-Amerikaanse en andere zwarte historische figuren toont door middel van wassen beelden. Dit museum biedt bezoekers de kans om te leren over de belangrijke bijdragen en rollen die deze figuren hebben gespeeld in de geschiedenis.
 15. B&O Railroad Museum15

  B&O Railroad Museum

  Baltimore, MD
  Het B&O Railroad Museum is gelegen bij het Mount Clare Station van de Baltimore and Ohio Railroad. Deze locatie is opmerkelijk vanwege zijn ronde huis, een onderscheidend architectonisch kenmerk gebouwd tussen 1851 en 1884 door Ephraim Francis Baldwin in de Georgische stijl. Dit historische gebouw draagt bij aan de charme en authenticiteit van de museumervaring.
 16. Jewish Museum of Maryland16

  Jewish Museum of Maryland

  Baltimore, MD
  Het Joods Museum van Maryland, gelegen in Baltimore, Maryland, Verenigde Staten, is een belangrijke culturele instelling die het Amerikaanse Joodse ervaring in Baltimore en in heel Maryland vertelt. Dit museum is niet alleen een bewaarplaats van artefacten, maar een verhalenverteller die het rijke tapijt van de Joodse geschiedenis en cultuur in de regio tot leven brengt.
 17. Maryland Center for History and Culture17

  Maryland Center for History and Culture

  Baltimore, MD
  Het Maryland Center for History and Culture bevindt zich op 610 Park Avenue in Baltimore, Maryland. Sinds 1919 is het centrum gehuisvest in het Enoch Pratt House, een historisch gebouw met een eigen rijke geschiedenis.
 18. Homewood Museum18

  Homewood Museum

  Baltimore, MD
  Het Homewood Museum, een historisch museum, bevindt zich op de campus van Johns Hopkins University in Baltimore, Maryland. Dit museum werd in 1971 erkend als een Nationaal Historisch Monument, wat het markeert als een belangrijke locatie in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Het museum maakt deel uit van de Johns Hopkins University Museums, samen met het Evergreen Museum & Library.
 19. Peale Museum19

  Peale Museum

  Baltimore, MD
  The Peale, gelegen in Baltimore, Maryland, fungeert als het Community Museum van de stad. Het is gewijd aan het bieden van lokale makers en verhalenvertellers de nodige ruimte en ondersteuning om een ​​uitgebreid en toegankelijk cultureel erfgoed voor Baltimore te creëren. Dit maakt het een unieke plek waar bezoekers het rijke culturele erfgoed van de stad kunnen verkennen door de werken van zijn lokale kunstenaars en verhalenvertellers.
 20. Baltimore Streetcar Museum20

  Baltimore Streetcar Museum

  Baltimore, MD
  Het Baltimore Streetcar Museum (BSM) is een non-profit organisatie gelegen op 1911 Falls Road in Baltimore, Maryland. Het museum is gewijd aan het behoud van de geschiedenis van het openbaar vervoer in Baltimore, met een bijzondere focus op het tijdperk van de tram. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de rijke geschiedenis van het openbaar vervoer in Baltimore en een dieper inzicht krijgen in het verleden van de stad.
 21. H. L. Mencken House21

  H. L. Mencken House

  Baltimore, MD
  Het H. L. Mencken House, gelegen op 1524 Hollins Street in Baltimore, was de residentie van de gerenommeerde journalist en auteur Henry Louis Mencken. Mencken, die verbonden was aan de Baltimore Sun, woonde in dit huis van 1883 tot zijn dood in 1956. Het huis is een integraal onderdeel van Menckens leven en werk, en hij schreef er vaak over in zijn geschriften.
 22. Irish Railroad Workers Museum22

  Irish Railroad Workers Museum

  Baltimore, MD
  Deze site herdenkt de geschiedenis van de Ierse immigranten in Baltimore. U moet zeker een bezoek brengen als u Iers bloed in de aderen heeft.
 23. Fort McHenry Visitor Center23

  Fort McHenry Visitor Center

  Baltimore, MD
  Fort McHenry, oorspronkelijk bekend als Whetstone Fort, is een historische locatie gelegen in Whetstone Point, nabij de stad Baltimore. Het kijkt uit over de monding van de Patapsco-rivier en biedt een schilderachtig uitzicht op de omgeving. De strategische ligging van het fort speelde een cruciale rol in de verdediging van Baltimore, omdat het al het scheepvaartverkeer via de Patapsco-rivier controleerde.
 24. Dr. Samuel D. Harris National Museum of Dentistry24

  Dr. Samuel D. Harris National Museum of Dentistry

  Baltimore, MD
  Het Dr. Samuel D. Harris National Museum of Dentistry, dat zijn deuren opende in 1996, is gevestigd in Baltimore, Maryland. Dit museum is gewijd aan het bewaren en tentoonstellen van de geschiedenis van de tandheelkunde, niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook over de hele wereld.
 25. Historic President Street Station25

  Historic President Street Station

  Baltimore, MD
 26. National Slavic Museum26

  National Slavic Museum

  Baltimore, MD
  Het Nationaal Slavisch Museum, gelegen in Fell's Point, Baltimore, is een culturele instelling gewijd aan het behoud en de presentatie van het Poolse en Slavische erfgoed van Baltimore. Het museum biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis en tradities van deze gemeenschappen te verkennen, en biedt een dieper inzicht in hun bijdragen aan het culturele weefsel van de stad.
 27. Baltimore Public Works Museum27

  Baltimore Public Works Museum

  Baltimore, MD
  Het museum bood een unieke blik achter de schermen op hoe een grote stad als Baltimore openbare nutsvoorzieningen levert aan haar burgers. Dit omvatte tentoonstellingen over straatverlichting, wegbeheer en afvalverwijdering, wat een uitgebreid inzicht geeft in de infrastructuur van de stad.
 28. 28

  William P. Didusch Center for Urologic History

  Baltimore, MD
  Het William P. Didusch Center for Urologic History, gelegen in Linthicum, Maryland, fungeert zowel als museum als het hoofdkantoor van de American Urological Association. Het centrum herbergt een rijke verzameling tekeningen, foto's en instrumenten die van belang zijn voor de geschiedenis van de urologie. Veel van deze items worden tentoongesteld tijdens de conventies van de American Urological Association.
 29. 29

  Frederick Douglass Isaac Myers Maritime Park Museum

  Baltimore, MD
 30. 30

  Baltimore City Fire Museum

  Baltimore, MD
 31. 31

  Lovely Lane Museum & Archives

  Baltimore, MD

Alle musea in Baltimore