De beste musea in Maryland in september 2023

Dit zijn de top 100 beste musea in Maryland, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Maryland, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Maryland.

Op zoek naar de beste musea in Maryland? Dit zijn de beste:

 1. National Aquarium1

  National Aquarium

  Baltimore, MD
  Het National Aquarium in Baltimore is een populaire bestemming en trekt jaarlijks 1,6 miljoen bezoekers. Het herbergt een indrukwekkende verzameling van 10.500 exemplaren van 560 verschillende soorten. Deze diversiteit aan zeeleven biedt bezoekers een unieke kans om meer te leren over en waardering te hebben voor de oceanen van de wereld en hun bewoners. Van kleurrijke tropische vissen tot majestueuze haaien, het aquarium biedt een fascinerende blik op de onderwaterwereld.
 2. USS Constellation2

  USS Constellation

  Baltimore, MD
  De USS Constellation, een korvet type schip, werd gebouwd in 1854. Het is het tweede schip van de United States Navy dat deze naam draagt, de originele fregat werd gesloopt in 1853. Dit historische schip biedt een blik op de maritieme geschiedenis van de Verenigde Staten, wat het een interessante locatie maakt voor diegenen die geïnteresseerd zijn in maritieme geschiedenis.
 3. Basilica of the National Shrine of the Assumption of the Blessed Virgin Mary3

  Basilica of the National Shrine of the Assumption of the Blessed Virgin Mary

  Baltimore, MD
  De Basiliek van het Nationaal Heiligdom van de Tenhemelopneming van de Heilige Maagd Maria, ook bekend als de Basiliek van Baltimore, heeft een belangrijke plaats in de Amerikaanse geschiedenis als de eerste kathedraal die werd gebouwd na de aanneming van de Grondwet. Gelegen in Baltimore, Maryland, werd deze kathedraal gebouwd tussen 1806 en 1821 op basis van de ontwerpen van Benjamin Latrobe. Het diende als de bisschoppelijke kerk voor het rooms-katholieke aartsbisdom van Baltimore.
 4. American Visionary Art Museum4

  American Visionary Art Museum

  Baltimore, MD
  Het American Visionary Art Museum, gelegen in Baltimore, Maryland, is een unieke instelling opgericht en geleid door Rebecca Hoffberger. Dit museum is een getuigenis van Hoffberger's visie en toewijding, en biedt bezoekers een uniek inzicht in de wereld van visionaire kunst.
 5. Uscgc Taney5

  Uscgc Taney

  Baltimore, MD
  De Taney, een museumschip, ligt in de haven van Baltimore, Maryland. Dit historische schip werd op 24 oktober 1936 in dienst genomen bij de Amerikaanse kustwacht en is vernoemd naar Roger B. Taney, een Amerikaanse politicus en jurist die van 1833 tot 1834 minister van Financiën was. Het schip is een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse geschiedenis, aangezien het de aanval op Pearl Harbor in 1941 heeft overleefd.
 6. Walters Art Museum6

  Walters Art Museum

  Baltimore, MD
  Het Walters Art Museum, gelegen in Baltimore, Maryland, is een unieke instelling die een privé kunstcollectie herbergt, die open is voor het publiek. Deze collectie werd voornamelijk samengesteld door twee mannen, William Thompson Walters en zijn zoon Henry Walters. Het museum biedt een diverse reeks kunstwerken uit verschillende perioden en regio's, waardoor het een fascinerende bestemming is voor kunstliefhebbers.
 7. Flag House and Star-spangled Banner Museum7

  Flag House and Star-spangled Banner Museum

  Baltimore, MD
  Het Star-Spangled Banner Flag House, voorheen bekend als het Flag House & Star-Spangled Banner Museum, is gelegen in het gebied van Jonestown/Old Town, grenzend aan de wijken Little Italy in het oosten van het centrum van Baltimore, Maryland. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een rijke historische context voor bezoekers.
 8. The Maryland Zoo In Baltimore8

  The Maryland Zoo In Baltimore

  Baltimore, MD
  De Maryland Zoo in Baltimore, voorheen bekend als de Baltimore Zoo tot 2004, is een dierentuin gelegen in de stad Baltimore, in de staat Maryland, VS. Deze dierentuin is een belangrijk onderdeel van de attracties van de stad en biedt bezoekers de kans om in contact te komen met een verscheidenheid aan diersoorten in een goed onderhouden omgeving.
 9. Babe Ruth Birthplace and Museum9

  Babe Ruth Birthplace and Museum

  Baltimore, MD
  George Herman "Babe" Ruth Jr., de legendarische Amerikaanse honkballer, werd geboren in Baltimore op 6 februari 1895. Hij bracht zijn jeugd door in een weeshuis waar hij kennismaakte met honkbal, een sport waar hij veel aanleg voor bleek te hebben. Ruth overleed in New York op 16 augustus 1948, en liet een nalatenschap achter die honkbalfans wereldwijd blijft inspireren.
 10. USS Torsk10

  USS Torsk

  Baltimore, MD
 11. Edgar Allen Poe House11

  Edgar Allen Poe House

  Baltimore, MD
  Het Edgar Allan Poe House and Museum is een historische locatie gelegen op 203 Amity Street in Baltimore, Maryland. Dit is waar de gerenommeerde Amerikaanse schrijver Edgar Allan Poe woonde tijdens de jaren 1830. Het huis is omgevormd tot een museum en wordt beheerd door de Edgar Allan Poe Society of Baltimore.
 12. United States lightship Chesapeake12

  United States lightship Chesapeake

  Baltimore, MD
  Het lichtschip Chesapeake van de Verenigde Staten, ook bekend als LS-116/WAL-538/WLV-538, is een museumschip dat momenteel eigendom is van de National Park Service. Het is voor 25 jaar uitgeleend aan de stad Baltimore en wordt beheerd door het Historic Ships in Baltimore Museum, gelegen in Baltimore, Maryland. Dit historische schip is een van de weinige bewaarde lichtschepen in het land, wat het een unieke attractie maakt voor diegenen die geïnteresseerd zijn in maritieme geschiedenis.
 13. Maryland Science Center13

  Maryland Science Center

  Baltimore, MD
  Het Maryland Science Center, gelegen in Baltimore, Maryland, VS, werd opgericht in 1976. Dit was onderdeel van een groter initiatief om het centrum van Baltimore te revitaliseren. Het centrum is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van het culturele en educatieve landschap van de stad, met een verscheidenheid aan tentoonstellingen en programma's om bezoekers van alle leeftijden te betrekken.
 14. National Museum of Health and Medicine14

  National Museum of Health and Medicine

  Silver Spring, MD
  Het National Museum of Health and Medicine ( NMHM ) is een museum in Silver Spring, Maryland , in de buurt van Washington, DC . Het museum werd in 1862 opgericht door de U.S. Army Surgeon General William A. Hammond als het Army Medical Museum ( AMM ); het werd het NMHM in 1989 en verhuisde in 2011 n
 15. Port Discovery Children's Museum15

  Port Discovery Children's Museum

  Baltimore, MD
  Port Discovery Children's Museum is een non-profit instelling die is gevestigd in het historische Fish Market gebouw in de Inner Harbor van Baltimore, Maryland. Deze locatie is niet alleen belangrijk vanwege de historische waarde, maar ook vanwege de toegankelijkheid en nabijheid van andere attracties in het gebied van de Inner Harbor. Het museum is een geweldige plek voor gezinnen om te bezoeken, met een verscheidenheid aan interactieve en educatieve tentoonstellingen en programma's.
 16. Baltimore Museum of Industry16

  Baltimore Museum of Industry

  Baltimore, MD
  Het Baltimore Museum of Industry is gevestigd in een voormalige conservenfabriek in Baltimore, Maryland. Deze unieke locatie vormt een passend decor voor de tentoonstellingen van het museum, die zich richten op verschillende soorten productie en industrie uit het begin van de 20e eeuw. Bezoekers kunnen de hands-on secties van het museum verkennen, die werkende apparatuur en andere artefacten bevatten.
 17. Captain Avery Museum17

  Captain Avery Museum

  Shady Side, MD
  Het Captain Avery Museum, gelegen in Shady Side, Anne Arundel County, Maryland, Verenigde Staten, is een historisch huis en museum. Dit tweeverdiepingen tellende gebouw is gelegen op een rechthoekig perceel van 0,75 acre, met uitzicht op de West River en Chesapeake Bay. Het museum was oorspronkelijk de residentie van Capt. Salem Avery, een waterman van Chesapeake Bay, en werd rond 1860 gebouwd.
 18. Ss John W. Brown18

  Ss John W. Brown

  Baltimore, MD
  Vandaag de dag dient de SS John W. Brown als een museum, gelegen aan Pier 1 op Clinton Street in de haven van Baltimore, Maryland. Bezoekers kunnen het schip verkennen en meer te weten komen over zijn rijke geschiedenis, van zijn bouw tot zijn dienst tijdens de Tweede Wereldoorlog en daarna.
 19. Mount Clare Museum House19

  Mount Clare Museum House

  Baltimore, MD
  Mount Clare, ook bekend als Mount Clare Mansion en tegenwoordig algemeen bekend als het Mount Clare Museum House, is een belangrijke historische locatie in Baltimore, Maryland. Het heeft de onderscheiding van het oudste koloniale tijdperk structuur in de stad. Dit Georgische plantagehuis werd gebouwd op een plantage van de familie Carroll vanaf 1763 door Charles Carroll, een afstammeling van de laatste Gaelic Lords of Éile in Ierland.
 20. Reginald F. Lewis Museum20

  Reginald F. Lewis Museum

  Baltimore, MD
  Het Reginald F. Lewis Museum of Maryland African American History & Culture dient als een uitgebreide bron voor het begrijpen van het leven en de geschiedenis van Afro-Amerikaanse Marylanders. De missie van het museum is om de bijdragen van Afro-Amerikaanse Marylanders te verzamelen, te bewaren, te interpreteren, te documenteren en tentoon te stellen. Het biedt bezoekers een unieke kans om zich te verdiepen in de rijke geschiedenis en cultuur van Afro-Amerikanen in Maryland.
 21. Phoenix Shot Tower21

  Phoenix Shot Tower

  Baltimore, MD
  De Phoenix Shot Tower, ook bekend als de Old Baltimore Shot Tower, is een belangrijk monument in Oost-Baltimore, Maryland. Deze rode bakstenen schottoren heeft een hoogte van 71,40 meter en is gunstig gelegen nabij de binnenstad, Jonestown en de Little Italy-gemeenschappen. Toen het in 1828 werd voltooid, was het het hoogste bouwwerk in de Verenigde Staten, een getuigenis van zijn historische betekenis en architectonische bekwaamheid.
 22. Evergreen Museum & Library22

  Evergreen Museum & Library

  Baltimore, MD
  Het Evergreen Museum & Library is een historisch huis museum en onderzoeksbibliotheek gelegen in Baltimore, Maryland, Verenigde Staten. Het biedt een unieke mix van geschiedenis, architectuur en cultuur, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in deze gebieden. Het museum is gehuisvest in een herenhuis uit het midden van de 19e eeuw, dat ooit het huis was van de president van de Baltimore and Ohio Railroad, John W. Garrett. Vandaag de dag wordt het beheerd door de Johns Hopkins University en maakt het deel uit van de Johns Hopkins University Museums.
 23. 23

  Great Blacks In Wax Museum

  Baltimore, MD
  Het National Great Blacks in Wax Museum, gelegen in Baltimore, Maryland, is een unieke instelling die prominente Afro-Amerikaanse en andere zwarte historische figuren toont door middel van wassen beelden. Dit museum biedt bezoekers de kans om te leren over de belangrijke bijdragen en rollen die deze figuren hebben gespeeld in de geschiedenis.
 24. Baltimore Museum of Art24

  Baltimore Museum of Art

  Baltimore, MD
  Het Baltimore Museum of Art beschikt over een robuuste collectie kunst uit de 19e en 20e eeuw. Het herbergt schilderijen uit de barokperiode van kunstenaars zoals Giambattista Pittoni, en bevat een wereldwijd geprezen meesterwerk, 'Reinaldo en Armida', van Anton van Dyck. Het museum toont ook werken van Titiaan, Rembrandt, Frans Hals en Chardin.
 25. Glenstone25

  Glenstone

  Travilah, MD
  Glenstone is een particulier museum voor hedendaagse kunst in Potomac, Maryland, 24 km van het centrum van Washington, D.C.. De tentoonstellingen van het museum zijn afkomstig uit een collectie van ongeveer 1300 werken van kunstenaars van na de Tweede Wereldoorlog uit de hele wereld. Het is het groo
 26. National Cryptologic Museum26

  National Cryptologic Museum

  Fort Meade, MD
  Het National Cryptologic Museum (NCM) is een unieke instelling die zich verdiept in de geschiedenis van cryptografie en cryptanalyse. Het museum, dat op 16 december 1993 voor het publiek werd geopend, is gevestigd in Fort Meade, een militaire faciliteit van de VS in de staat Maryland. Deze locatie biedt bezoekers de kans om de rijke geschiedenis van cryptologie te verkennen in een omgeving die centraal heeft gestaan in de ontwikkeling ervan.
 27. Lacrosse Museum & National Hall of Fame27

  Lacrosse Museum & National Hall of Fame

  Baltimore, MD
  Het National Lacrosse Hall of Fame en Museum bevindt zich in Sparks, Maryland, in het hoofdkantoor van USA Lacrosse. Deze locatie is het huidige huis van het museum, waardoor het een belangrijk punt van interesse is voor degenen die geïnteresseerd zijn in de sport van lacrosse.
 28. B&O Railroad Museum28

  B&O Railroad Museum

  Baltimore, MD
  Het B&O Railroad Museum is gelegen bij het Mount Clare Station van de Baltimore and Ohio Railroad. Deze locatie is opmerkelijk vanwege zijn ronde huis, een onderscheidend architectonisch kenmerk gebouwd tussen 1851 en 1884 door Ephraim Francis Baldwin in de Georgische stijl. Dit historische gebouw draagt bij aan de charme en authenticiteit van de museumervaring.
 29. Jewish Museum of Maryland29

  Jewish Museum of Maryland

  Baltimore, MD
  Het Joods Museum van Maryland, gelegen in Baltimore, Maryland, Verenigde Staten, is een belangrijke culturele instelling die het Amerikaanse Joodse ervaring in Baltimore en in heel Maryland vertelt. Dit museum is niet alleen een bewaarplaats van artefacten, maar een verhalenverteller die het rijke tapijt van de Joodse geschiedenis en cultuur in de regio tot leven brengt.
 30. Maryland Center for History and Culture30

  Maryland Center for History and Culture

  Baltimore, MD
  Het Maryland Center for History and Culture bevindt zich op 610 Park Avenue in Baltimore, Maryland. Sinds 1919 is het centrum gehuisvest in het Enoch Pratt House, een historisch gebouw met een eigen rijke geschiedenis.
 31. Homewood Museum31

  Homewood Museum

  Baltimore, MD
  Het Homewood Museum, een historisch museum, bevindt zich op de campus van Johns Hopkins University in Baltimore, Maryland. Dit museum werd in 1971 erkend als een Nationaal Historisch Monument, wat het markeert als een belangrijke locatie in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Het museum maakt deel uit van de Johns Hopkins University Museums, samen met het Evergreen Museum & Library.
 32. Peale Museum32

  Peale Museum

  Baltimore, MD
  The Peale, gelegen in Baltimore, Maryland, fungeert als het Community Museum van de stad. Het is gewijd aan het bieden van lokale makers en verhalenvertellers de nodige ruimte en ondersteuning om een ​​uitgebreid en toegankelijk cultureel erfgoed voor Baltimore te creëren. Dit maakt het een unieke plek waar bezoekers het rijke culturele erfgoed van de stad kunnen verkennen door de werken van zijn lokale kunstenaars en verhalenvertellers.
 33. Baltimore Streetcar Museum33

  Baltimore Streetcar Museum

  Baltimore, MD
  Het Baltimore Streetcar Museum (BSM) is een non-profit organisatie gelegen op 1911 Falls Road in Baltimore, Maryland. Het museum is gewijd aan het behoud van de geschiedenis van het openbaar vervoer in Baltimore, met een bijzondere focus op het tijdperk van de tram. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de rijke geschiedenis van het openbaar vervoer in Baltimore en een dieper inzicht krijgen in het verleden van de stad.
 34. H. L. Mencken House34

  H. L. Mencken House

  Baltimore, MD
  Het H. L. Mencken House, gelegen op 1524 Hollins Street in Baltimore, was de residentie van de gerenommeerde journalist en auteur Henry Louis Mencken. Mencken, die verbonden was aan de Baltimore Sun, woonde in dit huis van 1883 tot zijn dood in 1956. Het huis is een integraal onderdeel van Menckens leven en werk, en hij schreef er vaak over in zijn geschriften.
 35. U.S. Naval Academy Museum35

  U.S. Naval Academy Museum

  Annapolis, MD
  Het United States Naval Academy Museum is een openbaar maritiem museum gelegen in Annapolis, Maryland. Het is gehuisvest in Preble Hall op het terrein van de United States Naval Academy. Deze locatie biedt bezoekers een unieke kans om de rijke maritieme geschiedenis van de Verenigde Staten te verkennen terwijl ze ondergedompeld zijn in de omgeving van een van de meest prestigieuze militaire academies van het land.
 36. Washington County Museum of Fine Arts36

  Washington County Museum of Fine Arts

  Hagerstown, MD
  Het Washington County Museum of Fine Arts (WCMFA) is een prominent kunstmuseum gelegen in Hagerstown, Maryland, Verenigde Staten. Het museumgebouw, dat zich bevindt aan de Park Circle, fungeert als een centraal punt in Hagerstown City Park, waardoor het een belangrijk herkenningspunt in het gebied is.
 37. Chesapeake Bay Maritime Museum37

  Chesapeake Bay Maritime Museum

  St. Michaels, MD
  Het Chesapeake Bay Maritime Museum, gelegen in St. Michaels, Maryland, herbergt een uitgebreide collectie artefacten, tentoonstellingen en schepen uit de Chesapeake Bay. Dit interactieve museum, opgericht in 1965 op Navy Point, was ooit een locatie van visverwerkende fabrieken, dokken en werkende boten. Vandaag de dag herbergt het de grootste collectie boten van de Chesapeake Bay ter wereld en biedt het interactieve tentoonstellingen in en rond de 35 gebouwen die het terrein sieren.
 38. National Museum of Civil War Medicine38

  National Museum of Civil War Medicine

  Frederick, MD
  Het National Museum of Civil War Medicine is een historische onderwijsinstelling gelegen in Frederick, Maryland. Dit museum biedt een uniek perspectief op de Amerikaanse Burgeroorlog, met de focus op de medische, chirurgische en verpleegkundige praktijken van die tijd. Het is een uitstekende bestemming voor geschiedenisliefhebbers en mensen die geïnteresseerd zijn in het medische veld.
 39. Baltimore & Ohio Ellicott City Station Museum39

  Baltimore & Ohio Ellicott City Station Museum

  Ellicott City, MD
  Het Baltimore and Ohio Ellicott City Station Museum, gelegen in Ellicott City, Maryland, heeft de eer het oudste overgebleven passagiersspoorwegstation in de Verenigde Staten te zijn, en een van de oudste ter wereld. Deze historische betekenis maakt het een unieke bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van treinreizen en vervoer.
 40. Ocean City Life-Saving Station Museum40

  Ocean City Life-Saving Station Museum

  Ocean City, MD
  Het Ocean City Life-Saving Station bevindt zich op de Boardwalk bij de Inlet in Ocean City, Maryland, Verenigde Staten. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een schilderachtig uitzicht op de oceaan, waardoor het een handige en plezierige bestemming is voor toeristen.
 41. College Park Aviation Museum41

  College Park Aviation Museum

  College Park, MD
  Het College Park Airport, gelegen in College Park, Maryland, heeft de onderscheiding van het oudste nog in bedrijf zijnde vliegveld. Deze openbare luchthaven, geïdentificeerd door haar codes IATA: CGS, ICAO: KCGS, en FAA LID: CGS, blijft kleine vliegtuigen bedienen die in de buurt van Washington, DC willen landen.
 42. Gathland State Park42

  Gathland State Park

  Burkittsville, MD
  Gathland State Park is een openbaar recreatiegebied en historisch reservaat gelegen op South Mountain nabij Burkittsville, Maryland. Het park was ooit het landgoed van oorlogscorrespondent George Alfred Townsend, die schreef onder het pseudoniem 'Gath' tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Vandaag de dag wordt het beheerd door het Maryland Department of Natural Resources en bevat het verschillende originele structuren uit de tijd van Townsend, waaronder de War Correspondents Memorial Arch.
 43. Chesapeake Beach Railway Museum43

  Chesapeake Beach Railway Museum

  Chesapeake Beach, MD
  Het Chesapeake Beach Railway Station werd gebouwd in 1898 voor de Chesapeake Beach Railway. Vandaag de dag functioneert het als een spoorwegmuseum, waar bezoekers een blik kunnen werpen op het verleden. Vanwege de historische betekenis werd het station in 1980 opgenomen in het Nationaal Register van Historische Plaatsen.
 44. Hays House Museum44

  Hays House Museum

  Bel Air, MD
  Het Hays House, een historisch huis, bevindt zich op 324 South Kenmore Avenue, Bel Air, Harford County, Maryland, Verenigde Staten. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke kans om een stukje Amerikaanse geschiedenis te verkennen.
 45. Irish Railroad Workers Museum45

  Irish Railroad Workers Museum

  Baltimore, MD
  Deze site herdenkt de geschiedenis van de Ierse immigranten in Baltimore. U moet zeker een bezoek brengen als u Iers bloed in de aderen heeft.
 46. Fort McHenry Visitor Center46

  Fort McHenry Visitor Center

  Baltimore, MD
  Fort McHenry, oorspronkelijk bekend als Whetstone Fort, is een historische locatie gelegen in Whetstone Point, nabij de stad Baltimore. Het kijkt uit over de monding van de Patapsco-rivier en biedt een schilderachtig uitzicht op de omgeving. De strategische ligging van het fort speelde een cruciale rol in de verdediging van Baltimore, omdat het al het scheepvaartverkeer via de Patapsco-rivier controleerde.
 47. Dr. Samuel D. Harris National Museum of Dentistry47

  Dr. Samuel D. Harris National Museum of Dentistry

  Baltimore, MD
  Het Dr. Samuel D. Harris National Museum of Dentistry, dat zijn deuren opende in 1996, is gevestigd in Baltimore, Maryland. Dit museum is gewijd aan het bewaren en tentoonstellen van de geschiedenis van de tandheelkunde, niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook over de hele wereld.
 48. Banneker-douglass Museum48

  Banneker-douglass Museum

  Annapolis, MD
  Het Banneker-Douglass Museum, gelegen in Annapolis, Anne Arundel County, Maryland, is een historische locatie met een rijke geschiedenis. Voorheen bekend als de Mt. Moriah African Methodist Episcopal Church, heeft het gebouw in de loop der jaren verschillende rollen vervuld, wat de veranderende culturele en sociale landschap van de regio weerspiegelt.
 49. Annapolis Maritime Museum & Park49

  Annapolis Maritime Museum & Park

  Annapolis, MD
 50. Museum of Historic Annapolis50

  Museum of Historic Annapolis

  Annapolis, MD
 51. Rose Hill Manor Park & Museums51

  Rose Hill Manor Park & Museums

  Frederick, MD
  Rose Hill Manor, nu bekend als Rose Hill Manor Park & Kinder Museum, is een historisch huis gelegen in Frederick, Frederick County, Maryland. Dit 2 en een half verdiepingen tellende bakstenen huis was het pensioen huis van Thomas Johnson, de eerste gekozen gouverneur van de staat Maryland en Associate Justice van het Amerikaanse Hooggerechtshof. Het werd gebouwd in het midden van de jaren 1790 door zijn dochter en schoonzoon en werd in 1971 opgenomen in het Nationaal Register van Historische Plaatsen.
 52. National Shrine of Saint Elizabeth Ann Seton52

  National Shrine of Saint Elizabeth Ann Seton

  Emmitsburg, MD
  Het Nationaal Heiligdom van Sint Elizabeth Ann Seton in Emmitsburg, Maryland, is een religieuze site en educatief centrum gewijd aan het leven en de missie van Elizabeth Ann Seton. Zij was de eerste in de Verenigde Staten geboren burger die heilig werd verklaard door de Rooms-Katholieke Kerk. Deze site dient als eerbetoon aan haar bijdragen en is een belangrijke plaats van interesse voor diegenen die geïnteresseerd zijn in religieuze geschiedenis en erfgoed.
 53. Smithsonian Gardens53

  Smithsonian Gardens

  Silver Hill, MD
  De Smithsonian Gardens, een onderdeel van de Smithsonian Institution, is verantwoordelijk voor de landschappen, interieurscapes en tuinbouwgerelateerde collecties en tentoonstellingen. Deze dienen als een buitenverlenging van de musea en leeromgevingen van het Smithsonian in Washington, D.C. Opgericht in 1972, zijn de tuinen een belangrijk onderdeel geworden van de educatieve en onderzoeksinspanningen van het Smithsonian.
 54. Calvert Marine Museum54

  Calvert Marine Museum

  Solomons, MD
 55. Bowie Railroad Museum55

  Bowie Railroad Museum

  Bowie, MD
  Het Bowie Railroad Museum bevindt zich in het stadscentrum van Bowie, Maryland, en bestaat uit drie kleine houten structuren die deel uitmaakten van het voormalige treinstation van Bowie. Deze gebouwen bevinden zich op het kruispunt van wat nu bekend staat als de Northeast Corridor en de Pope's Creek Subdivision. Het museum biedt een unieke blik op de geschiedenis van het spoorvervoer in de regio.
 56. Belair Mansion56

  Belair Mansion

  Bowie, MD
  De Belair Mansion, een Georgiaanse plantagehuis, is een belangrijk historisch monument in Bowie, Maryland. Gebouwd rond 1745, bevindt de mansion zich in het historische gebied Collington. Het was ooit het huis van Samuel Ogle, de provinciale gouverneur van Maryland, en staat nu op de National Register of Historic Places. De architectuur en historische betekenis van de mansion maken het een fascinerende bestemming voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en architectuur.
 57. Patuxent River Naval Air Museum57

  Patuxent River Naval Air Museum

  Lexington Park, MD
 58. Clara Barton National Historic Site58

  Clara Barton National Historic Site

  Glen Echo, MD
  De Clara Barton National Historic Site, opgericht in 1974, is een belangrijke locatie die het Clara Barton House omvat. Deze site is gewijd aan het interpreteren van het leven en de prestaties van Clara Barton, een Amerikaanse pionier lerares, verpleegster en humanitair die de oprichter was van het Amerikaanse Rode Kruis. De site biedt een uniek inzicht in het leven van deze opmerkelijke vrouw en haar belangrijke bijdragen aan de samenleving.
 59. Carroll County Farm Museum59

  Carroll County Farm Museum

  Westminster, MD
 60. Carroll County Farm Museum60

  Carroll County Farm Museum

  Westminster, MD
  Het Carroll County Almshouse en Farm, ook bekend als het Carroll County Farm Museum, is een historisch boerderijcomplex gelegen in Westminster, Carroll County, Maryland. Deze locatie is doordrenkt van geschiedenis en biedt een uniek inzicht in het landelijke leven van de mid-19e eeuw. Het museumcomplex bestaat uit een verscheidenheid aan gebouwen, elk met zijn eigen verhaal en doel, die bijdragen aan de algehele ervaring van het museum.
 61. Howard County Center of African American Culture61

  Howard County Center of African American Culture

  Columbia, MD
 62. Piney Point Lighthouse Museum & Historic Park62

  Piney Point Lighthouse Museum & Historic Park

  Piney Point, MD
  De Piney Point Lighthouse, gebouwd in 1836, is gelegen aan de Potomac River in Maryland. Deze historische structuur is een belangrijk onderdeel van de maritieme geschiedenis van de regio en biedt een unieke blik op het verleden. Bezoekers kunnen de architectonische vormgeving van de vuurtoren en de strategische ligging aan de rivier waarderen.
 63. Patuxent River Naval Air Museum63

  Patuxent River Naval Air Museum

  California, MD
 64. Historic Sotterley64

  Historic Sotterley

  Broomes Island, MD
  Sotterley Plantation is een historisch monument gelegen in Hollywood, St. Mary's County, Maryland, USA. Dit plantagehuis is een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse geschiedenis en biedt een uniek inzicht in het verleden. Het is een ideale bestemming voor mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, architectuur en cultuur.
 65. Historic Jerusalem Mill Village65

  Historic Jerusalem Mill Village

  Kingsville, MD
  Jerusalem Mill Village is een uniek levend geschiedenismuseum dat een kijkje biedt in de 18e tot vroege 20e eeuw. Als een van de oudste en meest intacte molen dorpen in Maryland, biedt het een rijke historische ervaring. Het dorp ligt in Harford County, genesteld langs de Little Gunpowder Falls River, en biedt een pittoreske omgeving voor bezoekers.
 66. Antietam National Battlefield66

  Antietam National Battlefield

  Mercersville, MD
  Het Antietam National Battlefield is een beschermd gebied gelegen in Washington County, Maryland. Deze historische locatie werd opgericht op 30 augustus 1890 en wordt beheerd door de National Park Service. Het is een belangrijke locatie die een cruciale rol speelde tijdens de Burgeroorlog.
 67. Western Maryland Railway Historical Society Museum67

  Western Maryland Railway Historical Society Museum

  Union Bridge, MD
  Het Union Bridge station, gelegen in Union Bridge, Carroll County, Maryland, is een historisch treinstation dat in 1902 werd gebouwd. Het diende als een stop voor de Western Maryland Railway, en speelde een belangrijke rol in de transportgeschiedenis van de regio.
 68. Oxon Cove Park & Oxon Hill Farm68

  Oxon Cove Park & Oxon Hill Farm

  Oxon Hill, MD
  Oxon Cove Park en Oxon Cove Farm is een belangrijk nationaal historisch district dat een levend boerderijmuseum herbergt. Het wordt beheerd door de National Park Service en is gelegen in Oxon Hill, Prince George's County, Maryland. Het park en de boerderij zijn erkend voor hun historische belang en werden in 2003 opgenomen in het Nationaal Register van Historische Plaatsen.
 69. Historic St. Mary's City Visitors Center69

  Historic St. Mary's City Visitors Center

  Saint Marys City, MD
  St. Mary’s City, gelegen in Maryland, heeft een belangrijke plaats in de Amerikaanse geschiedenis als de vierde nederzetting van Europese immigranten in Noord-Amerika. Opgericht in 1634, diende het als de eerste hoofdstad van de Engelse kolonie, Province of Maryland, tot 1694. Vandaag de dag staat het als een getuigenis van de vroege koloniale geschiedenis van de Verenigde Staten.
 70. Riversdale House Museum70

  Riversdale House Museum

  Riverdale Park, MD
  Riversdale, ook bekend als Baltimore House, Calvert Mansion of Riversdale Mansion, is een groot laat-Georgisch herenhuis met een superieur Federaal interieur. Het herenhuis werd gebouwd tussen 1801 en 1807 en is een significant voorbeeld van de architectuurstijl van die periode. Het is gelegen op 4811 Riverdale Road in Riverdale Park, Maryland.
 71. Glenn L Martin Maryland Aviation Museum71

  Glenn L Martin Maryland Aviation Museum

  Middle River, MD
  Het Glenn L. Martin Maryland Aviation Museum bevindt zich op Martin State Airport in Middle River, Maryland. Deze locatie is niet alleen handig voor bezoekers, maar heeft ook historische betekenis omdat het ooit een centrum was voor luchtvaartproductie en -innovatie.
 72. National Electronics Museum72

  National Electronics Museum

  Linthicum, MD
  Het National Electronics Museum in Linthicum, Maryland, is een unieke instelling die de geschiedenis van defensie-elektronica in de Verenigde Staten tentoonstelt. De tentoonstellingen van het museum omvatten een breed scala aan items, van telegrafen en radio's tot radars en satellieten. Het biedt een fascinerend inzicht in de evolutie van elektronische technologie en de rol ervan in de nationale verdediging.
 73. Historic President Street Station73

  Historic President Street Station

  Baltimore, MD
 74. 74

  Captain Avery Museum

  Shady Side, MD
 75. Jonathan Hager House Museum75

  Jonathan Hager House Museum

  Hagerstown, MD
  Het Hager House, gelegen in Hagerstown, Maryland, is een twee verdiepingen tellend stenen huis dat dateert uit ongeveer 1740. Dit historische bouwwerk werd gebouwd door Jonathan Hager, een Duitse immigrant die Hagerstown stichtte. Het huis staat als een getuigenis van de vroege geschiedenis van het gebied en biedt een blik op het leven en de tijden van de oorspronkelijke bewoners.
 76. Discovery Station76

  Discovery Station

  Hagerstown, MD
  Discovery Station is een interactief, gezinsvriendelijk museum in het centrum van Hagerstown, Maryland. Het museum, dat in 2005 voor het publiek werd geopend, biedt een verscheidenheid aan tentoonstellingen en programma's die zich richten op de principes van Wetenschap, Technologie, Engineering, Kunst en Wiskunde (STEAM). Het is lid van de Association of Science and Technology Centers (ASTC), de American Alliance of Museums (AAM) en de NASA Museum Alliance. Het museum is gevestigd in een historisch bankgebouw, wat bijdraagt aan zijn unieke charme.
 77. National Slavic Museum77

  National Slavic Museum

  Baltimore, MD
  Het Nationaal Slavisch Museum, gelegen in Fell's Point, Baltimore, is een culturele instelling gewijd aan het behoud en de presentatie van het Poolse en Slavische erfgoed van Baltimore. Het museum biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis en tradities van deze gemeenschappen te verkennen, en biedt een dieper inzicht in hun bijdragen aan het culturele weefsel van de stad.
 78. Baltimore Public Works Museum78

  Baltimore Public Works Museum

  Baltimore, MD
  Het museum bood een unieke blik achter de schermen op hoe een grote stad als Baltimore openbare nutsvoorzieningen levert aan haar burgers. Dit omvatte tentoonstellingen over straatverlichting, wegbeheer en afvalverwijdering, wat een uitgebreid inzicht geeft in de infrastructuur van de stad.
 79. 79

  National Capital Trolley Museum

  Cloverly, MD
  Het National Capital Trolley Museum (NCTM) is een non-profitorganisatie die historische trams, trolleys en trams voor het publiek op een regelmatig schema exploiteert. Het museum is gevestigd in Montgomery County, Maryland, en heeft als voornaamste missie het behoud en de interpretatie van de geschiedenis van de elektrische straat- en interlokale spoorwegen van de National Capital regio. Het museum werd opgericht op 4 januari 1961 en heeft zich sindsdien gewijd aan het behoud en de interpretatie van de geschiedenis van de elektrische straat- en interlokale spoorwegen.
 80. Perryville Railroad Museum80

  Perryville Railroad Museum

  Perryville, MD
  Het station van Perryville heeft een rijke geschiedenis, het werd oorspronkelijk gebouwd door de Philadelphia, Wilmington and Baltimore Railroad in 1905. Later werd het overgenomen door de Pennsylvania Railroad. Deze historische betekenis draagt bij aan de charme en aantrekkingskracht van het station voor bezoekers.
 81. 81

  National Children's Museum

  National Harbor, MD
  Het National Children's Museum, gelegen in het centrum van Washington, D.C., is een museum en wetenschapscentrum ontworpen voor kinderen tot 12 jaar en hun families. Het museum biedt interactieve tentoonstellingen die verschillende velden zoals wetenschap, technologie, techniek, kunst en wiskunde verkennen. Deze tentoonstellingen bieden een boeiende en educatieve ervaring voor kinderen, en moedigen hen aan om op een leuke en interactieve manier te leren en deze onderwerpen te verkennen.
 82. 82

  William P. Didusch Center for Urologic History

  Baltimore, MD
  Het William P. Didusch Center for Urologic History, gelegen in Linthicum, Maryland, fungeert zowel als museum als het hoofdkantoor van de American Urological Association. Het centrum herbergt een rijke verzameling tekeningen, foto's en instrumenten die van belang zijn voor de geschiedenis van de urologie. Veel van deze items worden tentoongesteld tijdens de conventies van de American Urological Association.
 83. 83

  Dundalk-Patapsco Neck Historical Society Museum

  Dundalk, MD
 84. 84

  Wurtzburger Sculpture Garden

  Baltimore, MD
  Deze plaats maakt deel uit van het Baltimore Museum of Art en biedt een mooie openluchttentoonstelling van diverse beeldhouwwerken en andere voorwerpen.
 85. 85

  Frederick Douglass Isaac Myers Maritime Park Museum

  Baltimore, MD
 86. 86

  Baltimore City Fire Museum

  Baltimore, MD
 87. 87

  Amaranthine Museum

  Baltimore, MD
 88. 88

  Lovely Lane Museum & Archives

  Baltimore, MD
 89. 89

  Waterfront Warehouse

  Annapolis, MD
 90. 90

  Havre De Grace Decoy Museum

  Havre de Grace, MD
 91. 91

  Susquehanna Museum At the Lock House

  Havre de Grace, MD
 92. 92

  Havre de Grace Maritime Museum

  Havre de Grace, MD
 93. 93

  Classic Motor Museum

  St. Michaels, MD
 94. 94

  Roads and Rails Museum

  Frederick, MD
 95. 95

  Frederick County Fire Rescue Museum

  Emmitsburg, MD
 96. 96

  Harriet Tubman Museum and Educational Center

  Cambridge, MD
 97. 97

  Neild Museum and Herb Garden

  Cambridge, MD
 98. 98

  Smithsonian Museum Support Center

  Silver Hill, MD
 99. 99

  Cultural Resources Center

  Silver Hill, MD
 100. 100

  Howard County Historical Society

  Ellicott City, MD

Alle musea in Maryland