Ontdek alle musea in Denemarken en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Denemarken, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Denemarken bekijk je onze lijst van beste musea in Denemarken.

Denemarken is een land in Europa met meer dan 5.5 miljoen inwoners. Het land is een schiereiland dat de Noordzee met de Oostzee scheidt. De hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen en is tevens de grootste stad van het land. Andere grote steden zijn Aarhus, Odense en Aalborg.

Het land was eeuwen geleden samen met Noorwegen en Zweden één van de machtigste landen ter wereld door de Vikingen tussen de 8e en 11e eeuw. Het land kent meerdere personen die bekend zijn over de hele wereld, waaronder de astronoom Tycho Brahe (1546), koning Christiaan IV (1577), de sprookjesschrijver Hans Christian Andersen (1805), de filosoof Søren Kierkegaard (1813) en de fysicus Niels Bohr (1885).

Denemarken kent meerder plekken die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, met onder andere: de grafheuvels, runenstenen en kerk van Jelling, de kathedraal van Roskilde, kasteel Kronborg, IJsfjord van Ilulissat op Groenland, de Waddenzee en Stevns Klint.

Lees meer…

Musea in Denemarken

Dit overzicht bevat alle musea in Denemarken.
Benieuwd naar welke musea er in Denemarken zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Denemarken

Steden in Denemarken

Vind de mooiste musea in steden in Denemarken.

Meer populaire steden in Denemarken

Tentoonstellingen in Denemarken

Helaas zijn er geen actuele tentoonstellingen in Denemarken bij ons bekend.

Denemarken kortingen en kortingskaarten & -passen

Bekijk in onderstaand overzicht kortingen en kortingskaarten & -passen die geldig zijn bij musea in Denemarken en ontdek activiteiten en dingen om te zien en te doen met korting.

Alle kortingskaarten in Denemarken