Ontdek alle musea in Kopenhagen en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Kopenhagen, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Kopenhagen bekijk je onze lijst van beste musea in Kopenhagen.

Kopenhagen is de hoofdstad en grootste stad van Denemarken. Het is voor het grootste gedeelte gelegen aan de oostkust van het eiland Seeland. De stad is het culturele, economische en bestuurlijke centrum van Denemarken. Kopenhagen was oorspronkelijk een vissersdorpje van Vikingen dat in de 10e eeuw werd gesticht, maar in de vroege 15e eeuw werd het de hoofdstad van Denemarken.

Tegenwoordig wordt het uiterlijk van de stad bepaald door de rol die het heeft gespeeld als een regionaal centrum. Kopenhagen heeft veel districten die allemaal hun eigen periode vertegenwoordigen en hun eigen identiteit hebben. Toerisme is een groeiende sector in Kopenhagen en de stad trekt bezoekers met zijn haven, culturele bezienswaardigheden en goede restaurants.

Kopenhagen heeft een breed scala aan musea met een internationale reputatie. Het Nationaal Museum (Nationalmuseet) is het grootste archeologische en culturele museum van het land, dat zowel de geschiedenis van Deense als buitenlandse culturen omvat. De Nationale Galerij van Denemarken (Statens Museum voor Kunst) is het nationale kunstmuseum met voorwerpen uit de 12e eeuw tot heden. De toegang tot vele musea is één keer per week gratis, voornamelijk op woensdagen.

Lees meer…

Musea in Kopenhagen

Dit overzicht bevat alle musea in Kopenhagen.
Benieuwd naar welke musea er in Kopenhagen zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Kopenhagen

Tentoonstellingen in Kopenhagen

Helaas zijn er geen actuele tentoonstellingen in Kopenhagen bij ons bekend.

Kopenhagen kortingen en kortingskaarten & -passen

Bekijk in onderstaand overzicht kortingen en kortingskaarten & -passen die geldig zijn bij musea in Kopenhagen en omgeving en ontdek activiteiten en dingen om te zien en te doen met korting.

Alle kortingskaarten in Kopenhagen