De beste musea in Fort Wayne in december 2023

Dit zijn de top 5 beste musea in Fort Wayne, Verenigde Staten, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Fort Wayne, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Fort Wayne.

Op zoek naar de beste musea in Fort Wayne? Dit zijn de beste:

 1. Fort Wayne Children's Zoo1

  Fort Wayne Children's Zoo

  Fort Wayne, IN
  De Fort Wayne Children's Zoo, gelegen in Fort Wayne, Indiana, Verenigde Staten, is sinds de opening in 1965 een geliefde bestemming voor gezinnen en dierenliefhebbers. De dierentuin herbergt meer dan 1.000 dieren en beslaat 40 hectare binnen het Franke Park in Fort Wayne. Het wordt beheerd door de non-profit Fort Wayne Zoological Society onder een samenwerkingsovereenkomst met de Fort Wayne Parks and Recreation Department. De dierentuin is volledig zelf gefinancierd en is afhankelijk van verdiende inkomsten en donaties voor de bedrijfsvoering.
 2. John H. Bass Mansion2

  John H. Bass Mansion

  Fort Wayne, IN
  Het Bass Mansion, ook bekend als Brookside, is een historisch gebouw gelegen aan de University of Saint Francis in Fort Wayne, Indiana. Het dient als een administratief gebouw voor de universiteit. Het landhuis was de privéwoning van industrieel John Henry Bass van 1902 tot 1944. Het werd gekocht door de Zusters van Sint Franciscus van Eeuwige Aanbidding in 1944, die hun college naar de site verplaatsten. Sindsdien heeft het landhuis gediend als bibliotheek en residentie voor het college.
 3. Fort Wayne Museum of Art3

  Fort Wayne Museum of Art

  Fort Wayne, IN
  Het Fort Wayne Museum of Art, ook bekend als FWMoA, is een Amerikaans kunstmuseum gelegen in het hart van downtown Fort Wayne, Indiana. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken. Het museum is een belangrijk cultureel monument in Allen County en de Verenigde Staten als geheel.
 4. Fort Wayne Firefighters Museum4

  Fort Wayne Firefighters Museum

  Fort Wayne, IN
  Engine House No. 3, een historisch brandweerstation, is gelegen in het hart van het centrum van Fort Wayne, Indiana. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken, en biedt een blik op de geschiedenis van de brandbestrijding in de regio.
 5. The History Center5

  The History Center

  Fort Wayne, IN
  Het History Center, gelegen in het centrum van Fort Wayne, Indiana, is gehuisvest in het Old City Hall Building. Dit historische gebouw is sinds 1980 het hoofdkwartier van de Allen County–Fort Wayne Historical Society. Als museum biedt het bezoekers een kijkje in de rijke geschiedenis van de regio.

Alle musea in Fort Wayne