De beste musea in Indiana in oktober 2023

Dit zijn de top 100 beste musea in Indiana, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Indiana, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Indiana.

Op zoek naar de beste musea in Indiana? Dit zijn de beste:

 1. Indiana State Museum1

  Indiana State Museum

  Indianapolis, IN
  Het Indiana State Museum, gelegen in het centrum van Indianapolis, biedt een uitgebreid overzicht van de wetenschap, kunst, cultuur en geschiedenis van Indiana. Van prehistorische tijden tot de huidige dag, de tentoonstellingen van het museum bieden een rijke en diverse verkenning van het verleden en heden van de staat. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in een verscheidenheid aan onderwerpen, waardoor ze een dieper inzicht krijgen in het unieke erfgoed van Indiana.
 2. Indiana War Memorial Military Museum2

  Indiana War Memorial Military Museum

  Indianapolis, IN
  Het Indiana World War Memorial Plaza is een belangrijk architecturaal ensemble gelegen in Indianapolis, Indiana, VS. Het werd gebouwd ter ere van de veteranen van de Eerste Wereldoorlog. Dit herdenkingsplein is een getuigenis van de moed en opoffering van degenen die tijdens dit wereldwijde conflict hebben gediend, en het staat symbool voor het diepe respect van de staat voor haar veteranen.
 3. Ncaa Hall of Champions3

  Ncaa Hall of Champions

  Indianapolis, IN
  De NCAA Hall of Champions is een museum , tentoonstellingscentrum en conferentiecentrum dat naast het nationale kantoor van de National Collegiate Athletic Association (NCAA) in het White River State Park in Indianapolis, Indiana, Verenigde Staten ligt. Het gebouw werd ontworpen door architect Micha
 4. Indianapolis Motor Speedway Museum4

  Indianapolis Motor Speedway Museum

  Speedway, IN
  Het Indianapolis Motor Speedway Museum is een automobielmuseum op het terrein van de Indianapolis Motor Speedway in Speedway, Indiana , Verenigde Staten , waarin de Indianapolis Motor Speedway Hall of Fame is ondergebracht. Het is onlosmakelijk verbonden met de Indianapolis 500 en Brickyard 400, maa
 5. Indianapolis Motor Speedway Museum5

  Indianapolis Motor Speedway Museum

  Speedway, IN
  Het Indianapolis Motor Speedway Hall of Fame Museum is een belangrijke locatie voor liefhebbers van autoraces. Gelegen binnen het Indianapolis Circuit in Indiana, heeft het museum een directe verbinding met de Indy 500, een van de meest prestigieuze autoraces ter wereld. Dit maakt het een unieke bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en evolutie van autoraces.
 6. Benjamin Harrison Presidential Site6

  Benjamin Harrison Presidential Site

  Indianapolis, IN
  De Benjamin Harrison Presidential Site, voorheen bekend als het Benjamin Harrison Home, is een belangrijke historische locatie in Indianapolis, Indiana. Deze site was de residentie van de 23e president van de Verenigde Staten, Benjamin Harrison. Het bevindt zich in de Old Northside Historic District, een regio bekend om zijn rijke geschiedenis en architectonische schoonheid. Bezoekers van de site kunnen het voormalige huis van deze opmerkelijke figuur verkennen en inzicht krijgen in zijn leven en tijd.
 7. Indianapolis Museum of Art7

  Indianapolis Museum of Art

  Indianapolis, IN
  Sinds 2017 is het Indianapolis Museum of Art geïntegreerd in de Newfields campus. Deze campus omvat ook Fairbanks Park, de botanische tuin The Garden en het Oldfields landgoed. Deze integratie biedt bezoekers een diverse en verrijkende culturele ervaring, waarbij kunst, natuur en geschiedenis op één locatie worden gecombineerd.
 8. The Children's Museum of Indianapolis8

  The Children's Museum of Indianapolis

  Indianapolis, IN
  Het Children's Museum of Indianapolis heeft de onderscheiding het grootste kindermuseum ter wereld te zijn. Dit maakt het een unieke bestemming voor gezinnen en kinderen van alle leeftijden. Het museum biedt een breed scala aan tentoonstellingen en activiteiten die zowel educatief als vermakelijk zijn.
 9. Eiteljorg Museum of American Indians9

  Eiteljorg Museum of American Indians

  Indianapolis, IN
  Het Eiteljorg Museum of American Indians and Western Art bevindt zich in het centrum van Indianapolis, Indiana. Dit museum is gewijd aan het tentoonstellen van een uitgebreide collectie beeldende kunst van inheemse volkeren van Amerika, evenals West-Amerikaanse schilderijen en sculpturen.
 10. Conner Prairie10

  Conner Prairie

  Fishers, IN
  Conner Prairie is een levend geschiedenismuseum gelegen in Fishers, Indiana, Verenigde Staten. Het museum is gewijd aan het behoud van het huis van William Conner, dat op de Nationale Register van Historische Plaatsen staat. Het museum herschept het leven in de 19e eeuw langs de White River en organiseert verschillende programma's en evenementen, waaronder openluchtvoorstellingen door het Indianapolis Symphony Orchestra en zomerkampen.
 11. RV/MH Hall of Fame11

  RV/MH Hall of Fame

  Washington, IN
  Het RV/MH Hall of Fame, gelegen in Elkhart, Indiana, is een groot museum gewijd aan het tentoonstellen van een verscheidenheid aan historische recreatievoertuigen. Het museum herbergt een collectie voertuigen van gerenommeerde Amerikaanse fabrikanten zoals Airstream en Winnebago.
 12. Indiana Experience12

  Indiana Experience

  Indianapolis, IN
  De Indiana Historical Society (IHS) is een belangrijke instelling in de Verenigde Staten, als een van de oudste en grootste historische verenigingen in het land. Het profileert zichzelf als 'Indiana's Storyteller', en biedt een schat aan informatie en bronnen over de geschiedenis van Indiana en de Old Northwest. De vereniging is gehuisvest in het Eugene en Marilyn Glick Indiana History Center in Indianapolis, waardoor het een centraal punt van interesse is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de rijke geschiedenis van Indiana.
 13. Kurt Vonnegut Museum and Library13

  Kurt Vonnegut Museum and Library

  Indianapolis, IN
  Het Kurt Vonnegut Museum en de Bibliotheek, gelegen op 543 Indiana Avenue, is een culturele hub gewijd aan het leven en werk van de overleden schrijver, kunstenaar en inwoner van Indianapolis, Kurt Vonnegut, Jr. Het museum opende zijn deuren in 2011 en verhuisde naar zijn huidige locatie in 2019. Het dient als een culturele en educatieve bron, museum, kunstgalerij en leeszaal, die de literaire, artistieke en culturele bijdragen van Vonnegut viert.
 14. Indianapolis Zoo14

  Indianapolis Zoo

  Indianapolis, IN
  De Indianapolis Zoo, gelegen in de stad Indianapolis, Indiana, VS, is een unieke combinatie van een dierentuin en een botanische tuin. Deze non-profitorganisatie is lid van de World Association of Zoos and Aquariums (WAZA) en de Association of Zoos and Aquariums (AZA). De dierentuin ligt aan de White River, wat een schilderachtige achtergrond biedt voor bezoekers.
 15. Indiana Medical History Museum15

  Indiana Medical History Museum

  Indianapolis, IN
  Het Indiana Medical History Museum is een belangrijk monument in Indianapolis, gelegen op het terrein van het voormalige Central Indiana Hospital for the Insane, dat later werd omgedoopt tot Central State Hospital. Deze locatie is doordrenkt van geschiedenis, omdat het in het verleden een belangrijke site was voor psychiatrisch medisch onderzoek. Het museum zelf werd opgericht in 1969, met gebruikmaking van het oude pathologiegebouw van het ziekenhuis. Het biedt bezoekers een uniek inzicht in de geschiedenis van medisch onderzoek en praktijken in Indiana.
 16. Fort Wayne Children's Zoo16

  Fort Wayne Children's Zoo

  Fort Wayne, IN
  De Fort Wayne Children's Zoo, gelegen in Fort Wayne, Indiana, Verenigde Staten, is sinds de opening in 1965 een geliefde bestemming voor gezinnen en dierenliefhebbers. De dierentuin herbergt meer dan 1.000 dieren en beslaat 40 hectare binnen het Franke Park in Fort Wayne. Het wordt beheerd door de non-profit Fort Wayne Zoological Society onder een samenwerkingsovereenkomst met de Fort Wayne Parks and Recreation Department. De dierentuin is volledig zelf gefinancierd en is afhankelijk van verdiende inkomsten en donaties voor de bedrijfsvoering.
 17. Morris-butler House17

  Morris-butler House

  Indianapolis, IN
  Het Morris-Butler House, gelegen in de Old Northside Historic District van Indianapolis, Indiana, is een historisch huis in Second Empire-stijl dat rond 1864 werd gebouwd. Deze architectuurstijl wordt gekenmerkt door zijn kenmerkende mansardedak en uitgebreide details, waardoor het een uniek gezicht in het district is. Het huis staat als een getuigenis van de architecturale trends van die tijd en biedt een blik in het verleden.
 18. Indiana Transportation Museum18

  Indiana Transportation Museum

  Noblesville, IN
  Het Indiana Transportation Museum, ook bekend als ITM, is een uniek spoorwegmuseum dat oorspronkelijk gevestigd was in Noblesville, Indiana. Het is echter verhuisd en bevindt zich nu in Logansport, Indiana. Het museum herbergt een verscheidenheid aan bewaard gebleven spoorwegmateriaal, waarvan sommige nog steeds operationeel zijn. Het biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis van de spoorwegen in Indiana en hoe mensen vroeger door het land reisden.
 19. Snite Museum of Art19

  Snite Museum of Art

  Notre Dame, IN
  Het Snite Museum of Art is een beeldend kunstmuseum gelegen op de campus van de University of Notre Dame, vlakbij South Bend, Indiana. Het is een culturele hub die ongeveer 30.000 kunstwerken herbergt die verschillende culturen, tijdperken en media bestrijken. Het museum is niet alleen een plek voor kunstwaardering, maar ondersteunt ook facultair onderwijs, onderzoek en studentenbetrokkenheid door middel van programma's, lezingen, workshops en tentoonstellingen.
 20. John H. Bass Mansion20

  John H. Bass Mansion

  Fort Wayne, IN
  Het Bass Mansion, ook bekend als Brookside, is een historisch gebouw gelegen aan de University of Saint Francis in Fort Wayne, Indiana. Het dient als een administratief gebouw voor de universiteit. Het landhuis was de privéwoning van industrieel John Henry Bass van 1902 tot 1944. Het werd gekocht door de Zusters van Sint Franciscus van Eeuwige Aanbidding in 1944, die hun college naar de site verplaatsten. Sindsdien heeft het landhuis gediend als bibliotheek en residentie voor het college.
 21. Potowatomi Zoo21

  Potowatomi Zoo

  South Bend, IN
  De Potawatomi Zoo, gelegen in South Bend, Indiana, is een 23 hectare groot dierentuinpark dat werd opgericht in 1921. Het is de op een na oudste dierentuin in Indiana en ligt genesteld in Potawatomi Park tussen de St. Joseph River en de Grand Trunk spoorlijn in de oostelijke wijk River Park. De dierentuin is de thuisbasis van meer dan 400 dieren en trekt jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers.
 22. Columbian Park Zoo22

  Columbian Park Zoo

  Lafayette, IN
  De Columbian Park Zoo, gelegen in Lafayette, Indiana, is een seizoensgebonden dierentuin die deel uitmaakt van het grotere Columbian Park. Dit park omvat ook voorzieningen zoals speeltuinen, picknickplaatsen, een wandelpad en een honkbalstadion, waardoor er een verscheidenheid aan activiteiten beschikbaar is voor bezoekers van alle leeftijden.
 23. David Owsley Museum of Art23

  David Owsley Museum of Art

  Muncie, IN
  Het David Owsley Museum of Art, ook bekend als DOMA, bevindt zich in het Fine Arts gebouw op de campus van Ball State University in Muncie, Indiana. Dit universiteitskunstmuseum is een belangrijke culturele instelling in de Verenigde Staten en biedt bezoekers de kans om een diverse reeks kunstcollecties te verkennen.
 24. Mesker Park Zoo & Botanic Gardens24

  Mesker Park Zoo & Botanic Gardens

  Evansville, IN
  De Mesker Park Zoo en Botanische Tuin, die in 1928 werd geopend in Evansville, Indiana, wordt erkend als een van de grootste en oudste dierentuinen in de staat. Het biedt bezoekers een unieke kans om een breed scala aan diersoorten te verkennen in een omgeving die sterk lijkt op hun natuurlijke habitats.
 25. Washington Park Zoo25

  Washington Park Zoo

  Michigan City, IN
  De Washington Park Zoo is een unieke attractie gelegen in Michigan City, Indiana. Het beslaat 15 hectare land, gelegen op een heuvelachtige zandduin nabij de zuidoostelijke punt van Lake Michigan. Deze locatie biedt niet alleen een prachtig decor voor de dierentuin, maar creëert ook een unieke omgeving voor de dieren.
 26. Old Lighthouse Museum26

  Old Lighthouse Museum

  Michigan City, IN
  De Old Michigan City Light, een buiten dienst gestelde vuurtoren, is gelegen aan het Michiganmeer in de haven van Michigan City in Lake County, Indiana. Deze historische structuur, die ooit schepen door de wateren van het Michiganmeer leidde, staat nu als een getuigenis van de maritieme geschiedenis van de regio.
 27. Kirkwood Observatory27

  Kirkwood Observatory

  Bloomington, IN
 28. Wylie House Museum28

  Wylie House Museum

  Bloomington, IN
  Het Wylie House, gelegen in Bloomington, Indiana, is een historisch gebouw dat werd gebouwd in 1835. Het was de residentie van Andrew Wylie, die de eerste president van de Indiana University was, tot hij overleed in 1851. Dit huis heeft een aanzienlijke historische waarde omdat het de woning was van een prominent figuur in de geschiedenis van de universiteit.
 29. Wonderlab Museum29

  Wonderlab Museum

  Bloomington, IN
  Het WonderLab Museum of Science, Health & Technology is een wetenschapsmuseum gelegen in Bloomington, Indiana, Verenigde Staten. Het werd opgericht in 1995 en functioneert als een particuliere 501(c)(3) non-profitorganisatie. Het museum is lid van de Association of Science-Technology Centers en begon als een rondreizend outreach-programma dat werd gerund door vrijwilligers.
 30. The Studebaker National Museum30

  The Studebaker National Museum

  South Bend, IN
  Het Studebaker National Museum, gelegen in South Bend, Indiana, Verenigde Staten, toont een breed scala aan auto's, wagens, koetsen en militaire voertuigen die geassocieerd zijn met de Studebaker Corporation en andere facetten van de Amerikaanse geschiedenis. De collectie van het museum biedt een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van de Studebaker Corporation en de belangrijke bijdragen aan de auto-industrie.
 31. The Oliver Mansion31

  The Oliver Mansion

  South Bend, IN
 32. Sidney and Lois Eskenazi Museum of Art32

  Sidney and Lois Eskenazi Museum of Art

  Bloomington, IN
 33. Fort Wayne Museum of Art33

  Fort Wayne Museum of Art

  Fort Wayne, IN
  Het Fort Wayne Museum of Art, ook bekend als FWMoA, is een Amerikaans kunstmuseum gelegen in het hart van downtown Fort Wayne, Indiana. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken. Het museum is een belangrijk cultureel monument in Allen County en de Verenigde Staten als geheel.
 34. Fort Wayne Firefighters Museum34

  Fort Wayne Firefighters Museum

  Fort Wayne, IN
  Engine House No. 3, een historisch brandweerstation, is gelegen in het hart van het centrum van Fort Wayne, Indiana. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken, en biedt een blik op de geschiedenis van de brandbestrijding in de regio.
 35. The History Center35

  The History Center

  Fort Wayne, IN
  Het History Center, gelegen in het centrum van Fort Wayne, Indiana, is gehuisvest in het Old City Hall Building. Dit historische gebouw is sinds 1980 het hoofdkwartier van de Allen County–Fort Wayne Historical Society. Als museum biedt het bezoekers een kijkje in de rijke geschiedenis van de regio.
 36. Science Central36

  Science Central

  Fort Wayne, IN
  Science Central, gelegen in Fort Wayne, Indiana, is een interactief wetenschapscentrum. Het biedt een verscheidenheid aan tentoonstellingen en activiteiten die bezoekers betrekken bij praktisch wetenschappelijk leren. Het centrum is ontworpen om nieuwsgierigheid en verkenning te inspireren, waardoor het een geweldige bestemming is voor gezinnen, schoolgroepen en iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap.
 37. Haan Mansion Museum37

  Haan Mansion Museum

  Lafayette, IN
  Het Haan Mansion Museum of Indiana Art, gelegen in Lafayette, Indiana, is een openbaar museum dat de grootste collectie Indiana-kunst ter wereld herbergt. Deze uitgebreide collectie biedt een uitgebreid overzicht van het artistieke erfgoed van de staat, waardoor het een belangrijke culturele bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de kunstgeschiedenis van Indiana.
 38. Moore-youse Home Museum38

  Moore-youse Home Museum

  Muncie, IN
  Het Moore-Youse-Maxon House, ook bekend als het Moore-Youse Home Museum, is een historisch huis gelegen in Muncie, Delaware County, Indiana. Deze locatie is belangrijk omdat het een blik biedt op de architectuurstijl en geschiedenis van de regio.
 39. Minnetrista Cultural Center39

  Minnetrista Cultural Center

  Muncie, IN
  Het Minnetrista Cultural Center is een veelzijdige bestemming gelegen in Muncie, Indiana. Het fungeert als een museum, cultureel centrum en botanische tuin campus, en biedt een diverse reeks ervaringen voor bezoekers. Of je nu geïnteresseerd bent in lokale culturele geschiedenis, botanie, of kunst, Minnetrista heeft iets te bieden.
 40. Evansville Museum of Arts, History & Science40

  Evansville Museum of Arts, History & Science

  Evansville, IN
  Het Evansville Museum of Arts, History & Science is een uitgebreide culturele instelling gelegen aan de rivierfront van Ohio in het centrum van Evansville, Indiana. Opgericht in 1904, is het een van de meest gevestigde en belangrijke culturele instellingen in Zuid-Indiana, met een breed scala aan collecties op het gebied van kunst, geschiedenis, antropologie en wetenschap.
 41. Tippecanoe Battlefield & Museum41

  Tippecanoe Battlefield & Museum

  Battle Ground, IN
  Het Tippecanoe Battlefield Park is een belangrijke historische locatie die de plaats bewaart waar de Slag bij Tippecanoe plaatsvond op 7 november 1811. Deze slag was een keerpunt in de Amerikaanse geschiedenis en het park biedt bezoekers de kans om meer te leren over en na te denken over deze belangrijke gebeurtenis.
 42. Midwest Museum of American Art42

  Midwest Museum of American Art

  Elkhart, IN
  Het Midwest Museum of American Art is een openbaar kunstmuseum gelegen in het hart van downtown Elkhart, Indiana. Als een non-profit organisatie, fungeert het als een cultureel centrum voor de gemeenschap, met een diverse reeks van Amerikaanse kunst voor publieke bezichtiging.
 43. Ruthmere Museum43

  Ruthmere Museum

  Elkhart, IN
  Gebouwd in 1910, is het Ruthmere Herenhuis momenteel toegankelijk voor het publiek als een museum. Het deelt zijn historische betekenis met het naburige Dr. Havilah Beardsley House, en biedt bezoekers een blik op het verleden.
 44. Richmond Art Museum44

  Richmond Art Museum

  Richmond, IN
  Het Richmond Art Museum, oorspronkelijk bekend als de Art Association of Richmond, Indiana, werd opgericht in 1898. Deze historische instelling maakt al meer dan een eeuw deel uit van het culturele landschap van de stad en biedt bezoekers een kijkje in het artistieke erfgoed van de regio.
 45. Barker Mansion45

  Barker Mansion

  Michigan City, IN
  Het John H. Barker Mansion, een historisch huis in Michigan City, LaPorte County, Indiana, is een getuigenis van de architectonische vaardigheden van de vroege 20e eeuw. Het oorspronkelijke huis, gebouwd in 1857, dient nu als de achtervleugel van het landhuis. Het hoofdblok, dat tussen 1905 en 1909 werd gebouwd, is het middelpunt van het landhuis. Deze historische plek biedt een blik op het verleden, met een showcase van de architectuurstijl en het ontwerp van het tijdperk.
 46. Cass County Historical Society46

  Cass County Historical Society

  Logansport, IN
  Het Jerolaman-Long House, ook bekend als het Cass County Historical Society Museum, is een historisch huis gelegen in Logansport, Cass County, Indiana. Deze locatie biedt bezoekers een unieke kans om een stukje van de geschiedenis en architectuur van Indiana te ontdekken.
 47. Whitley County Historical Mueseum47

  Whitley County Historical Mueseum

  Columbia City, IN
  Het Whitley County Historisch Museum, ook bekend als het Thomas R. Marshall House, is een historisch huis gelegen in Columbia City, Indiana. Dit museum is niet alleen een bewaarplaats van historische artefacten, maar ook een belangrijk stuk geschiedenis zelf, zijnde de voormalige residentie van Indiana Gouverneur en VS Vicepresident Thomas R. Marshall.
 48. Auburn Cord Duesenberg Automobile Museum48

  Auburn Cord Duesenberg Automobile Museum

  Auburn, IN
  Het Auburn Cord Duesenberg Automobielmuseum, geopend in 1974, is gevestigd in Auburn, Indiana, in de Verenigde Staten. Het museum is gewijd aan het behoud van de nalatenschap van de Auburn Automobile, Cord Automobile en Duesenberg Motors Company. Het is een belangrijke bestemming voor autoliefhebbers en geschiedenisliefhebbers, en biedt een uniek inzicht in de evolutie van de auto-industrie.
 49. French Lick Scenic Railway49

  French Lick Scenic Railway

  French Lick, IN
  Het Indiana Railway Museum, gelegen in French Lick, Indiana, is een toegewijde instelling voor het behoud en de tentoonstelling van artefacten die de geschiedenis van spoorwegen in Indiana traceren. De missie van het museum is om een ​​uitgebreid begrip van de spoorweggeschiedenis van Indiana te bieden door zijn uitgebreide collectie artefacten.
 50. Indiana Basketball Hall of Fame50

  Indiana Basketball Hall of Fame

  New Castle, IN
  De Indiana Basketball Hall of Fame, gelegen in New Castle, Indiana, is een sportmuseum dat mannen en vrouwen eert die geassocieerd zijn met basketbal op middelbare school, universiteit en professioneel niveau in Indiana. Het museum legt een bijzondere nadruk op de middelbare schoolcarrières van de atleten voor opname. De Hall of Fame werd georganiseerd in 1962 en verhuisde naar zijn huidige locatie in New Castle in 1990.
 51. Historic Forks of the Wabash51

  Historic Forks of the Wabash

  Huntington, IN
  Het Historische Forks of the Wabash is een museum park gelegen nabij Huntington, Indiana. Het herbergt verschillende historische gebouwen, paden en overblijfselen van het Wabash en Erie Kanaal. Deze locatie biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis van het gebied te verkennen, inclusief het architectonisch erfgoed en de belangrijke rol van het kanaal in de ontwikkeling van de regio.
 52. Beverly Shores Depot & Gallery52

  Beverly Shores Depot & Gallery

  Beverly Shores, IN
  Beverly Shores is een treinstation gelegen in Beverly Shores, Indiana. Het wordt bediend door de South Shore Line interurban forenzentrein, waardoor het een handige locatie is voor zowel toeristen als locals. Het station bedient niet alleen de stad Beverly Shores, maar ook de nabijgelegen stad Pines. Het is een van de laatste twee voorbeelden van de 'Insull Spaanse' architectuurstijl die werd gebruikt voor stationsgebouwen langs de elektrische spoorlijnen die in het begin van de twintigste eeuw werden verworven door Samuel Insull.
 53. Eleutherian College53

  Eleutherian College

  Lancaster, IN
  Eleutherian College, gelegen in Lancaster, Jefferson County, werd opgericht in 1848 als het Eleutherian Institute. De oprichters waren een groep lokale baptisten die tegen slavernij waren. De naam van het college is afgeleid van het Griekse woord 'eleutheros', wat vrijheid en gelijkheid betekent. Deze instelling was uniek voor zijn tijd omdat het studenten toeliet zonder rekening te houden met hun etniciteit of geslacht, inclusief bevrijde en voortvluchtige slaven.
 54. Elkhart County Historical Museum54

  Elkhart County Historical Museum

  Bristol, IN
  De Bristol-Washington Township School, ook bekend als Bristol High School, is een historisch schoolgebouw gelegen in Bristol, Elkhart County, Indiana. Het oorspronkelijke gedeelte van het gebouw werd gebouwd tussen 1903 en 1904, met extra gedeelten toegevoegd in 1923, 1925 en 1949. Deze historische structuur biedt een blik op de architecturale stijl en onderwijsgeschiedenis van de vroege 20e eeuw.
 55. Grissom Air Museum55

  Grissom Air Museum

  Grissom Air Reserve Base, IN
  Het Grissom Air Museum, gelegen nabij Peru, Indiana, is een militair luchtvaartmuseum dat meer dan twintig vliegtuigen huisvest. Dit museum bevindt zich op de Grissom Air Reserve Base, waardoor bezoekers de unieke kans krijgen om op één locatie een verscheidenheid aan vliegtuigen te verkennen.
 56. Porter County Museum56

  Porter County Museum

  Valparaiso, IN
  Het Porter County Museum, ook bekend als PoCo Muse, is gevestigd op 20 Indiana Avenue in Valparaiso, Indiana. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en ligt in het hart van het centrum van Valparaiso, waardoor het een handige stop is voor toeristen die de stad verkennen.
 57. Hoosier Valley Railroad Museum57

  Hoosier Valley Railroad Museum

  North Judson, IN
  Het Hoosier Valley Railroad Museum bevindt zich op 507 Mulberry Street in North Judson, Indiana. Deze locatie is doordrenkt van geschiedenis, aangezien North Judson ooit een belangrijk knooppunt was voor de spoorwegindustrie, met een groot deel van de werkende bevolking van de stad in dienst bij een van de spoorwegmaatschappijen.
 58. The Carnegie Center for Art and History: Home58

  The Carnegie Center for Art and History: Home

  New Albany, IN
  Het Carnegie Center for Art & History is een hedendaagse kunstgalerij en lokaal geschiedenismuseum. Het bevindt zich in de historische binnenstad van New Albany, Indiana. Deze locatie biedt een unieke mix van historische en moderne attracties, waardoor het een fascinerende bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in zowel kunst als geschiedenis.
 59. Lilly House59

  Lilly House

  Indianapolis, IN
  Oldfields, ook bekend als Lilly House en Gardens, is een historisch landgoed en huis museum gelegen in Newfields, Indianapolis, Indiana. Het landgoed beslaat 26 hectare en is een uitstekend voorbeeld van de Amerikaanse landhuisbeweging van de late 19e en vroege 20e eeuw. Het werd in 2003 aangewezen als een nationaal historisch monument van de VS en is een belangrijk onderdeel van het culturele erfgoed van de stad.
 60. Matthias Scholle House60

  Matthias Scholle House

  New Harmony, IN
 61. The Atheneum & Visitors Center At Historic New Harmony61

  The Atheneum & Visitors Center At Historic New Harmony

  New Harmony, IN
  Het New Harmony Historic District, gelegen in New Harmony, Indiana, is een erkend National Historic Landmark District. Het werd officieel aangewezen als een monument in 1965 en werd vervolgens toegevoegd aan het National Register of Historic Places in 1966. De grenzen van het district werden uitgebreid in 2000, waardoor de historische betekenis verder werd versterkt.
 62. 62

  National Art Museum of Sport

  Indianapolis, IN
  Het National Art Museum of Sport, ook bekend als NAMOS, was een unieke instelling die gespecialiseerd was in het thema sport. De collectie van het museum was gewijd aan het vastleggen van de emoties, conflicten en triomfen die inherent zijn aan sport, van de sensatie van overwinning tot de pijn van nederlaag. De focus van het museum op sportgerichte kunst bood een uniek perspectief op de wereld van atletiek, waardoor het een onderscheidende bestemming werd voor zowel kunst- als sportliefhebbers.
 63. 63

  Propylaeum

  Indianapolis, IN
  Victoriaans herenhuis dat vroeger dienst deed als club voor plaatselijke vrouwen. Maak een rondleiding door de goed onderhouden historische interieurs, geniet van een kopje thee of een diner.
 64. 64

  The Petting Zoo & Aviary

  Frankfort, IN
 65. 65

  Museum of Miniature Houses And Other Collections, Inc.

  Carmel, IN
 66. 66

  Fort Wayne Railroad Historical Society

  New Haven, IN
  De Fort Wayne Railroad Historical Society (FWRHS) is een non-profit organisatie gevestigd in New Haven, Indiana. De vereniging is gewijd aan de restauratie en exploitatie van vintage spoorwegmateriaal, met name de stoomlocomotief nr. 765 van de voormalige Nickel Plate Railroad. Deze locomotief is een belangrijk stuk spoorweggeschiedenis en een belangrijke attractie voor bezoekers van de faciliteiten van de vereniging.
 67. 67

  The Farmer House Museum

  Bloomington, IN
 68. 68

  The History Museum

  South Bend, IN
 69. 69

  South Bend Art Museum

  South Bend, IN
  Het South Bend Museum of Art, gelegen in South Bend, Indiana, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oprichting in 1947. Dit museum is een getuigenis van de toewijding van de stad aan kunst en cultuur, en biedt een platform voor zowel historische als hedendaagse kunst.
 70. 70

  Tippecanoe County Historical Association History Center

  Lafayette, IN
 71. 71

  Art Museum of Greater Lafayette

  Lafayette, IN
 72. 72

  Five Points Fire Museum

  Lafayette, IN
 73. 73

  Muncie Children's Museum

  Muncie, IN
 74. 74

  Delaware County Historical Society

  Muncie, IN
 75. 75

  Evansville African American Museum

  Evansville, IN
 76. 76

  The Farm At Prophetstown

  Battle Ground, IN
 77. 77

  Model T Museum

  Richmond, IN
 78. 78

  Wayne County Historical Museum

  Richmond, IN
 79. 79

  Cole Clothing Museum

  Logansport, IN
 80. 80

  Vintage Fire Museum

  Jeffersonville, IN
 81. 81

  Clark County Indiana Museum

  Jeffersonville, IN
 82. 82

  Howard Steamboat Museum

  Jeffersonville, IN
  Het Howard Steamboat Museum, ook bekend als het Howard National Steamboat Museum, is gevestigd in Jeffersonville, Indiana, net over de rivier van Louisville, Kentucky. Het museum is gehuisvest in het historische Howard Family mansion, een grootse structuur die de rijkdom en het aanzien van de Howard-familie weerspiegelt, die prominente figuren waren in de stoombootindustrie.
 83. 83

  Carmel Clay Historical Society

  Carmel, IN
 84. 84

  Jennings County Historical Society

  Vernon, IN
 85. 85

  Putnam County Museum

  Greencastle, IN
 86. 86

  Menno-Hof

  Shipshewana, IN
 87. 87

  French Lick West Baden Museum

  French Lick, IN
 88. 88

  Hayden Historical Museum Inc

  Hayden, IN
 89. 89

  Rotary Jail Museum - Tannenbaum Cultural Center

  Crawfordsville, IN
 90. 90

  SullivanMunce Cultural Center

  Zionsville, IN
 91. 91

  Atterbury-Bakalar Air Museum

  Columbus, IN
 92. 92

  Harrison County Discovery Center

  Corydon, IN
 93. 93

  Wabash County Historical Museum

  America, IN
 94. 94

  Terre Haute Children's Museum

  Terre Haute, IN
 95. 95

  Goshen Historical Society

  Goshen, IN
 96. 96

  Pike County Historical Society and Museum

  Petersburg, IN
 97. 97

  Alexandria Monroe Historical Society

  Alexandria, IN
 98. 98

  Mid-America Windmill Museum

  Allen, IN
 99. 99

  Historic Connersville, Inc.

  Connersville, IN
 100. 100

  Owen County Indiana Heritage & Culture Society

  Spencer, IN

Alle musea in Indiana