Alle historische musea en attracties om te bezoeken in Fort Wayne

Fort Wayne (Indiana) is een goede plek om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in geschiedenis. We zetten hieronder alle 3 historische musea in Fort Wayne op een rij, om je te verliezen in het culturele erfgoed en de lokale geschiedenis van de plaats.

Ben je een echte geschiedenisliefhebber en ben je op zoek naar de beste historische musea om te bezoeken in Fort Wayne? Dit zijn ze:

 1. John H. Bass Mansion1

  John H. Bass Mansion

  Fort Wayne, IN
  Het Bass Mansion, ook bekend als Brookside, is een historisch gebouw gelegen aan de University of Saint Francis in Fort Wayne, Indiana. Het dient als een administratief gebouw voor de universiteit. Het landhuis was de privéwoning van industrieel John Henry Bass van 1902 tot 1944. Het werd gekocht door de Zusters van Sint Franciscus van Eeuwige Aanbidding in 1944, die hun college naar de site verplaatsten. Sindsdien heeft het landhuis gediend als bibliotheek en residentie voor het college.
 2. Fort Wayne Firefighters Museum2

  Fort Wayne Firefighters Museum

  Fort Wayne, IN
  Engine House No. 3, een historisch brandweerstation, is gelegen in het hart van het centrum van Fort Wayne, Indiana. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken, en biedt een blik op de geschiedenis van de brandbestrijding in de regio.
 3. The History Center3

  The History Center

  Fort Wayne, IN
  Het History Center, gelegen in het centrum van Fort Wayne, Indiana, is gehuisvest in het Old City Hall Building. Dit historische gebouw is sinds 1980 het hoofdkwartier van de Allen County–Fort Wayne Historical Society. Als museum biedt het bezoekers een kijkje in de rijke geschiedenis van de regio.

Alle musea in Fort Wayne