Ontdek alle musea in Griekenland en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Griekenland, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Griekenland bekijk je onze lijst van beste musea in Griekenland.

Griekenland is een land in het zuiden van Europa en telt zo’n 11 miljoen inwoners. De hoofdstad van het land is Athene. Griekenland bestaat uit vast land met daaraan een schiereiland, de Peloponnesos en bij het land horen nog circa 1500 eilanden waarvan er 160 bewoond zijn.

Het land staat bekend om zijn stranden, eilanden en het eten, maar is het meeste bekend door zijn rijke geschiedenis. Het land heeft een vooraanstaande rol gespeeld in de klassieke oudheid en in het Oude Griekenland is de democratie als staatsvorm tot ontplooiing gekomen.

Griekenland heeft door haar oudheid vrij veel monumenten op de Werelderfgoedlijst staan. Het land heeft 17 plaatsen op de Unesco-lijst staan met: de tempel van Apollo Epicurius in Bassae, de Akropolis van Athene, de Archeologische stad Delphi, de middeleeuwse stad van Rhodos, het kloostercomplex van Meteora en van Aghio Oros (de berg Athos), de vroegchristelijke en Byzantijnse monumenten in Thessaloniki, het heiligdom van Asklepios in Epidaurus, de archeologische site van Mystras, Olympia en Delos, de kloosters van Daphni, Hosios Loukas en Nea Moni van Chios, de Pythagorion en Heraion van Samos, de archeologische stad Aigai (het huidige Vergina), de archeologische sites van Mycene en Tiryns, het historisch centrum (Chorá) met het klooster van Sint Johannes en de oude stad van Corfu.

Lees meer…

Musea in Griekenland

Dit overzicht bevat alle musea in Griekenland.
Benieuwd naar welke musea er in Griekenland zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Griekenland

Steden in Griekenland

Vind de mooiste musea in steden in Griekenland.

Meer populaire steden in Griekenland

Tentoonstellingen in Griekenland

Helaas zijn er geen actuele tentoonstellingen in Griekenland bij ons bekend.

Griekenland kortingen en kortingskaarten & -passen

Bekijk in onderstaand overzicht kortingen en kortingskaarten & -passen die geldig zijn bij musea in Griekenland en ontdek activiteiten en dingen om te zien en te doen met korting.

Alle kortingskaarten in Griekenland