Ontdek alle musea in Athene en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Athene, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Athene bekijk je onze lijst van beste musea in Athene.

Athene is een van 's werelds oudste steden en de hoofdstad en grootste stad van Griekenland. In veel opzichten kan het de geboorteplaats van Klassiek Griekenland worden genoemd, en daarom van de westerse beschaving. Athene is nu een wereldstad en een van de grootste economische centra in Zuidoost-Europa. De erfenis van het klassieke tijdperk is echter nog steeds zichtbaar in de stad. Het wordt vertegenwoordigd door vele kunstwerken en oude, waarvan de meest bekende het Parthenon is, een voormalige tempel op de Atheense Akropolis. Daarnaast heeft Athene nog steeds een aantal Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse monumenten. De Akropolis zelf (de oude citadel) staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, evenals het middeleeuwse Daphni-klooster (een Byzantijns klooster uit de elfde eeuw).

Vanwege de oudheid en de invloed die het heeft gehad, zijn er veel musea en galerijen in de stad te bezoeken. Belangrijke daarvan zijn het Nationaal Archeologisch Museum, het Akropolismuseum, het Benaki-museum, het Museum van de Cycladische kunst en het Museum van de Oude Agora. Beeldende kunst heeft ook een groot aandeel in de cultuur en het dagelijks leven in Athene. Naast de grotere National Gallery en het Benaki Museum, zijn er in Athene veel kleine privégalerijen die verspreid zijn over de stad.

Lees meer…

Musea in Athene

Dit overzicht bevat alle musea in Athene.
Benieuwd naar welke musea er in Athene zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Athene

Tentoonstellingen in Athene

Helaas zijn er geen actuele tentoonstellingen in Athene bij ons bekend.

Athene kortingen en kortingskaarten & -passen

Bekijk in onderstaand overzicht kortingen en kortingskaarten & -passen die geldig zijn bij musea in Athene en omgeving en ontdek activiteiten en dingen om te zien en te doen met korting.

Alle kortingskaarten in Athene