Ontdek alle musea in Kroatië en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Kroatië, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Kroatië bekijk je onze lijst van beste musea in Kroatië.

Kroatië is ligt in Europa, op het Balkan-schiereiland, aan de Adriatische Zee. Het land telt zo’n 4.5 miljoen inwoners en de hoofdstad van het land is Zagreb, maar vooral de steden Split en Dubrovnik en de regio Istrië zijn populair onder toeristen.

Het land heeft meerdere monumenten op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, met onder andere: de oude stad van Dubrovnik, het historisch centrum van Split met het paleis van Diocletianus, het Nationaal park Plitvicemeren, het Episcopaal complex van de Euphrasiusbasiliek in het historische centrum van Poreč, de historische stad Trogir, de St. Jacobuskathedraal in Šibenik en de vlakte van Stari Grad .

Kroatië heeft een lange artistieke, literaire en muzikale traditie en kent meerdere personen die bekend zijn over de hele wereld. De bekendste persoon is de natuurkundige en uitvinder Nikola Tesla. Hij werd in Kroatië geboren en had Servische ouders.

Lees meer…

Musea in Kroatië

Dit overzicht bevat alle musea in Kroatië.
Benieuwd naar welke musea er in Kroatië zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Kroatië

Steden in Kroatië

Vind de mooiste musea in steden in Kroatië.

Meer populaire steden in Kroatië

Tentoonstellingen in Kroatië

Helaas zijn er geen actuele tentoonstellingen in Kroatië bij ons bekend.

Kroatië kortingen en kortingskaarten & -passen

Bekijk in onderstaand overzicht kortingen en kortingskaarten & -passen die geldig zijn bij musea in Kroatië en ontdek activiteiten en dingen om te zien en te doen met korting.

Alle kortingskaarten in Kroatië