Alle wetenschaps- & technologiemusea en attracties om te bezoeken in Schotland

Schotland heeft een aantal interessante plekken om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in wetenschap en technologie. Hieronder zetten we alle 56 wetenschapsmusea in Schotland voor je op een rij.

Ben je geïnteresseerd in wetenschap en technologie en ben je op zoek naar de beste wetenschapsmusea om te bezoeken in Schotland? Dit zijn ze:

 1. Royal Botanic Garden Edinburgh1

  Royal Botanic Garden Edinburgh

  Edinburgh
  De Royal Botanic Garden Edinburgh laat bezoekers de wereld van planten verkennen en probeert deze uit te leggen aan de hand van een uitgebreide collectie planten.
 2. Glasgow Science Centre2

  Glasgow Science Centre

  Glasgow
  Het Glasgow Science Centre is een bezoekersattractie die uit drie hoofdgebouwen bestaat: de Science Mall, de Glasgow Tower en de IMAX-bioscoop. De missie van het centrum is een brug te vormen tussen burgers en wetenschap en technologie en mensen van alle leeftijden te inspireren om de wereld om hen
 3. Aberdeen Maritime Museum3

  Aberdeen Maritime Museum

  Aberdeen
  Aberdeen Maritime Museum is een museum in Aberdeen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landvervoer, Wetenschap en Technologie en Maritiem.
 4. Surgeons' Hall Museums4

  Surgeons' Hall Museums

  Edinburgh
  Surgeons' Hall Museums is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van geneeskunde en wapens en oorlog.
 5. National Museum of Flight Scotland5

  National Museum of Flight Scotland

  East Fortune
  National Museum of Flight Scotland is een museum in East Fortune. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, munten en medailles, wapens en oorlog, kostuum en textiel, schone kunsten, wetenschap en technologie, luchtvaart, persoonlijkheden, landvervoer en sociale geschi
 6. The Tall Ship at Riverside6

  The Tall Ship at Riverside

  Glasgow
  The Tall Ship at Riverside is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis en Maritiem.
 7. Summerlee Museum Of Scottish Industrial Life7

  Summerlee Museum Of Scottish Industrial Life

  Coatbridge
  Summerlee Museum Of Scottish Industrial Life is een museum in Coatbridge. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van industrie, schone kunsten, wetenschap en technologie, landvervoer, archieven, munten en medailles, persoonlijkheden, decoratieve en toegepaste kunst, oudheidkunde e
 8. Grampian Transport Museum8

  Grampian Transport Museum

  Alford
  Grampian Transport Museum is een museum in Alford. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, wetenschap en technologie, sociale geschiedenis, industrie en landvervoer.
 9. Scotland's Jute Museum @ Verdant Works9

  Scotland's Jute Museum @ Verdant Works

  Dundee
  Scotland's Jute Museum @ Verdant Works is een museum in Dundee. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Wetenschap en Technologie en Archieven.
 10. Scottish Fisheries Museum10

  Scottish Fisheries Museum

  Anstruther
  Scottish Fisheries Museum is een museum in Anstruther. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, archieven, sociale geschiedenis, decoratieve en toegepaste kunst, industrie, wetenschap en technologie, maritiem, handel en commercie, wapens en oorlog, fotografie en
 11. The Museum of Scottish Lighthouses11

  The Museum of Scottish Lighthouses

  Fraserburgh
  The Museum of Scottish Lighthouses is een museum in Fraserburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, archieven, maritiem, sociale geschiedenis en wetenschap en technologie.
 12. St Andrews Botanic Garden12

  St Andrews Botanic Garden

  Sint Andrews
  St Andrews Botanic Garden is een museum in Sint Andrews. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van natuurwetenschappen.
 13. National Mining Museum Scotland13

  National Mining Museum Scotland

  Newtongrange
  National Mining Museum Scotland is een museum in Newtongrange. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van industrie, sociale geschiedenis, wetenschap en technologie en archieven.
 14. HMS Unicorn14

  HMS Unicorn

  Dundee
  Frigate Unicorn is een museum in Dundee. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Wetenschap en Technologie, Maritiem, Archieven, Schone Kunsten, Persoonlijkheden, Wapens en Oorlog, Kostuum en Textiel en Wereldculturen.
 15. Knockando Woolmill15

  Knockando Woolmill

  Aberlour
  Knockando Woolmill, diep in de Spey Valley gelegen, is een plaatselijke molen die aan de behoeften van de plaatselijke gemeenschap voldoet en wol verwerkt tot garen en geweven stof op historische machines en weefgetouwen, die al meer dan 200 jaar onafgebroken in productie zijn. De Knockando Woolmill
 16. Dumfries Museum and Camera Obscura16

  Dumfries Museum and Camera Obscura

  Dumfries
  Dumfries Museum and Camera Obscura is een museum in Dumfries. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Munten en Medailles, Geneeskunde, Industrie, Natuurwetenschappen, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Wapens en Oorlog, Maritiem, Sociale Geschiedenis, Landvervoer, Godsdienst, Ko
 17. The Royal Yacht Britannia17

  The Royal Yacht Britannia

  Edinburgh
  The Royal Yacht Britannia, al meer dan 40 jaar een koninklijke residentie, heeft meer dan 1.000.000 zeemijlen gevaren tijdens 968 staatsbezoeken met de koninklijke familie. Nu is het een vijfsterrenattractie in Edinburgh, waar u een rondleiding kunt krijgen over vijf dekken van het laatste koninklij
 18. University of Dundee Botanic Garden18

  University of Dundee Botanic Garden

  Dundee
  University of Dundee Botanic Garden is een museum in Dundee. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Natuurwetenschappen.
 19. Scottish Maritime Museum19

  Scottish Maritime Museum

  Irvine
  Scottish Maritime Museum is een museum in Irvine. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landvervoer, Maritiem en Archieven.
 20. Dundee Science Centre20

  Dundee Science Centre

  Dundee
  Bezoek het Dundee Science Centre en beleef een leuke doe-ervaring voor het hele gezin terwijl je de wereld verkent door zes zones met als thema geluid, tast, licht, smaak en geur, temperatuur en positie, met meer dan 80 fascinerende interactieve tentoonstellingen. Kom dan oog in oog te staan met Rob
 21. Montrose Air Station Heritage Centre21

  Montrose Air Station Heritage Centre

  Montrose
  Montrose Air Station Heritage Centre is een museum in Montrose. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, wetenschap en technologie, landvervoer, wapens en oorlog, luchtvaart, kostuum en textiel, archieven en sociale geschiedenis.
 22. The Museum of the University of St Andrews (MUSA)22

  The Museum of the University of St Andrews (MUSA)

  Sint Andrews
  The Museum of the University of St Andrews (MUSA) is een museum in Sint Andrews. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wetenschap en technologie.
 23. Stanley Mills23

  Stanley Mills

  Stanley
  Geniet als een van de eersten van onze nieuwe hi-tech interactieve bezoekerservaring in het spectaculaire 18e-eeuwse watermolencomplex aan de rivier de Tay. Het bezoekerscentrum vertelt de verhalen van de mensen die er werkten en de producten die ze maakten. Op de prachtige interactieve displays ku
 24. Arbroath Signal Tower Museum24

  Arbroath Signal Tower Museum

  Arbroath
  Arbroath Signal Tower Museum is een museum in Arbroath. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Maritiem, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Sociale Geschiedenis, Wereldculturen, Kostuum en Textiel, Natuurwetenschappen, Wetenschap en Technologie, Persoonlijkheden, Munten en Medai
 25. Dumfries and Galloway Aviation Museum25

  Dumfries and Galloway Aviation Museum

  Heathhall
  Dumfries and Galloway Aviation Museum is een museum in Heathhall. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wapens en Oorlog en Luchtvaart.
 26. Orkney Wireless Museum26

  Orkney Wireless Museum

  Kirkwall
  Orkney Wireless Museum is een museum in Kirkwall. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wapens en Oorlog, Maritiem, Wetenschap en Technologie en Muziek.
 27. Mills Observatory27

  Mills Observatory

  Dundee
  Mills Observatory is een museum in Dundee. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wetenschap en Technologie en Persoonlijkheden.
 28. Barry Mill28

  Barry Mill

  Carnoustie
  Barry Mill is een prachtig voorbeeld van het industriële erfgoed van Schotland. Het ligt in een afgelegen gebied naast de Barry Burn, met een werkende molen, wandelingen langs de lades en langs de burnside, en rondleidingen. Tentoonstelling over de rol van de molen in de plattelandseconomie Demonst
 29. Robert Smail's Printing Works29

  Robert Smail's Printing Works

  Innerleithen
 30. Glenfinnan Station Museum30

  Glenfinnan Station Museum

  Glenfinnan
  Glenfinnan Station Museum is een museum in Glenfinnan. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landvervoer, Archieven en Sociale Geschiedenis.
 31. Preston Mill and Phantassie Doocot31

  Preston Mill and Phantassie Doocot

  East Linton
 32. Prestongrange Museum32

  Prestongrange Museum

  Prestonpans
  Prestongrange Museum is een museum in Prestonpans. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wetenschap en technologie, landbouw, oudheidkunde, munten en medailles, sociale geschiedenis en industrie.
 33. Bute Museum33

  Bute Museum

  Rothesay
  Bute Museum is een museum in Rothesay. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Persoonlijkheden, Natuurwetenschappen, Wapens en Oorlog, Kostuum en Textiel, Maritiem, Archieven, Oudheidkunde, Wetenschap en Technologie, Schone Kunsten, Munten en Medailles en
 34. Unst Boat Haven34

  Unst Boat Haven

  Haroldswick
  Unst Boat Haven is een museum in Haroldswick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Industrie, Maritiem en Sociale Geschiedenis.
 35. Aberdeen Science Centre35

  Aberdeen Science Centre

  Aberdeen
  Aberdeen Science Centre is een museum in Aberdeen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wetenschap en technologie.
 36. Royal Observatory Visitor Centre36

  Royal Observatory Visitor Centre

  Edinburgh
  Het Koninklijk Observatorium van Edinburgh is gehuisvest in een gedurfd gebouw in Italiaanse stijl op Blackford Hill, twee mijl ten zuiden van de stad. Hun missie is het bevorderen van de belangstelling voor astronomie en het ondersteunen van wetenschappelijk onderwijs. Zij proberen de mix van echte
 37. The Jim Clark Room37

  The Jim Clark Room

  Duns
  The Jim Clark Room is een museum in Duns. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van landvervoer, archieven en persoonlijkheden.
 38. Museum of Scottish Railways38

  Museum of Scottish Railways

  Bo'ness
  Museum of Scottish Railways is een museum in Bo'ness. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, wetenschap en technologie en landvervoer.
 39. Sanquhar Tolbooth Museum39

  Sanquhar Tolbooth Museum

  Sanquhar
  Sanquhar Tolbooth Museum is een museum in Sanquhar. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Persoonlijkheden, Munten en Medailles, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Industrie, Schone Kunsten, Wetenschap en Technologie, Sociale Geschiedenis, Kostuum en Textiel, Literatuur, Oudhei
 40. Water of Leith Visitor Centre40

  Water of Leith Visitor Centre

  Edinburgh
  Water of Leith Visitor Centre is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van rivieren en natuurwetenschappen.
 41. Anatomical museum41

  Anatomical museum

  Edinburgh
  Anatomical museum is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van natuurwetenschappen en geneeskunde.
 42. Garlogie Mill Power House Museum42

  Garlogie Mill Power House Museum

  Skene
  Garlogie Mill Power House Museum is een museum in Skene. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van industrie.
 43. Motoring Heritage Centre43

  Motoring Heritage Centre

  Alexandria
  Motoring Heritage Centre bevindt zich in Alexandra. Er zijn twee auto's te zien in de ontvangsthal van het gebouw.
 44. Tayside Medical History Museum44

  Tayside Medical History Museum

  Dundee
  De collecties van het Tayside Medical History Museum, gevestigd in het Ninewells Hospital & Medical School, behoren tot de beste in Schotland en laten de buitengewone geschiedenis zien van baanbrekend medisch onderzoek en medische praktijk in Dundee en de omliggende regio.
 45. 45

  Museum of Communication

  Burntisland
  Museum of Communication is een museum in Burntisland. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wetenschap en technologie.
 46. 46

  Queensferry Museum

  Queensferry
  Queensferry Museum is een museum in Queensferry. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wetenschap en Technologie, Maritiem, Landvervoer, Natuurwetenschappen en Sociale Geschiedenis.
 47. 47

  Crail Museum and Heritage Centre

  Crail
  Crail Museum and Heritage Centre is een museum in Crail. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Geneeskunde, Schone Kunsten, Archieven, Wetenschap en Technologie, Wapens en Oorlog, Sociale Geschiedenis, Maritiem, Landvervoer en Kostuum en Textiel.
 48. 48

  Cousland Smiddy

  Cousland
  Cousland Smiddy is een museum in Cousland. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Industrie, Sociale Geschiedenis en Wetenschap en Technologie.
 49. 49

  Strachur Smiddy Museum

  Strachur
  Strachur Smiddy Museum is een museum in Strachur. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wetenschap en Technologie.
 50. 50

  Baird Institute

  Cumnock
  Baird Institute is een museum in Cumnock. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Munten en Medailles, Wetenschap en Technologie, Wereldculturen, Archieven, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Natuurwetenschappen, Kostuum en Textiel, Wapens en Oorlog, Oudheid
 51. 51

  Maud Railway Museum

  Maud
  Maud Railway Museum is een museum in Maud. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van landvervoer.
 52. 52

  Darvel Telephone Museum

  Darvel
  Darvel Telephone Museum is een museum in Darvel. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wetenschap en technologie.
 53. 53

  Skerryvore Lighthouse Museum

  Hynish
  Skerryvore Lighthouse Museum is een museum in Hynish. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van maritiem, schone kunsten en sociale geschiedenis.
 54. 54

  Shotts Heritage Centre

  Stepps
  De displays in het Shotts Heritage Centre gaan over de verbondsgeschiedenis van het gebied, maar ook over het tijdperk van de industriële revolutie en de opkomst en ondergang van plaatselijke zware industrieën zoals de mijnbouw, de spoorwegen en de ijzerproductie. Een zeldzame bewaard gebleven 19e-e
 55. 55

  Fordyce Joiners Workshop

  Banff
  Fordyce Joiners Workshop is een museum in Banff. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van handel en commercie, industrie en sociale geschiedenis.
 56. 56

  Sandhaven Meal Mill

  Fraserburgh
  Sandhaven Meal Mill is een museum in Fraserburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Wetenschap en Technologie en Landbouw.

Alle musea in Schotland