Ontdek alle musea in Tsjechië en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Tsjechië, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Tsjechië bekijk je onze lijst van beste musea in Tsjechië.

Tsjechië, of de Tsjechische Republiek is een land in Centraal-Europa. De hoofdstad is Praag, waar absoluut de meeste musea en theaters te vinden zijn. Hier bevindt zich het Nationaal Museum en het Nationaal Theater, maar ook grote kerken, waaronder de Sint-Vituskathedraal. Daarnaast is het concertgebouw Rudolfinum bekend als het thuispodium van het Tsjechisch Filharmonisch Orkest.

Het land telt ongeveer 2000 kastelen en monumenten, meer dan 40 beschermde historische steden en ongeveer 30 badplaatsen met geneeskrachtige bronnen. Twaalf plekken in het land staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO: het historisch centrum van Praag, Český Krumlov, Telč en Kutná Hora, de bedevaartskerk van Sint-Johannes van Nepomuk, het cultuurlandschap van Lednice-Valtice, het historisch dorp Holašovice, de tuinen en het kasteel van Kroměříž, het kasteel van Litomyšl, De zuil van de Heilige Drie-eenheid in Olomouc, de villa Tugendhat in Brno en de Joodse wijk en Sint-Procopiusbasiliek in Třebíč.

Lees meer…

Musea in Tsjechië

Dit overzicht bevat alle musea in Tsjechië.
Benieuwd naar welke musea er in Tsjechië zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Tsjechië

Steden in Tsjechië

Vind de mooiste musea in steden in Tsjechië.

Meer populaire steden in Tsjechië

Tentoonstellingen in Tsjechië

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Tsjechië. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Tsjechië? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Tsjechië.

Alle tentoonstellingen in Tsjechië

Tsjechië kortingen en kortingskaarten & -passen

Bekijk in onderstaand overzicht kortingen en kortingskaarten & -passen die geldig zijn bij musea in Tsjechië en ontdek activiteiten en dingen om te zien en te doen met korting.

Alle kortingskaarten in Tsjechië