Bron

Tentoonstelling 'Leermoment' in Smederijmuseum "Het Land van Strijen"

STRIJEN
Openmonumentendag 2020 zal de geschiedenis in gaan als een open dag waar veel museums en monumenten gesloten blijven. Museum “Het Land van Strijen” heeft besloten om deze dag toch open te gaan voor publiek en ook zal op deze dag de nieuw expositie die aansluit op het thema van openmonumentendag 2020 “ LEERMOMENT “ geopend worden. Omdat de ruimte niet groot is en we ons aan alle regels moeten houden zal de opening in stilte gehouden worden.

LEERMOMENT
Wat houdt dat in.
Leren doen we niet alleen op dit moment maar vanaf onze geboorte tot aan de dag dat we afscheid moeten nemen is er geen moment dat we niet leren. Maar er zijn periodes in ons leven die zo opgeslagen liggen in ons geheugen dat we de beelden, als we eraan herinnerd worden, weer duidelijk voor ogen zien.
Zulke momenten willen we met deze expositie bij de bezoekers oproepen.
Wie kent ze niet. De oude schoolplaten waar de meester of de juffrouw verhalen bij vertelden van zeevaarders die de wereld ontdekten of de plaat van de Noormannen die met hun schepen de Noordzee kwamen afzakken om met veel geweld ons land te bestormen.
Of de kaarten met voorstellingen van wilde dieren.
Al deze platen zullen vanaf 12 september tot aan het eind van dit jaar tentoongesteld worden. Ook zullen de vitrines gevuld worden met objecten die uw verbeelding zullen prikkelen en waar u ongetwijfeld aan uw kinderen of kleinkinderen kunt vertellen dat we vroegen geen iPod of tablet hadden op school maar gewoon een woordenboek waar we iets in opzochten.

De expositie is te zien vanaf de openmonumentendag op 12 september tot aan het eind van dit jaar.

Voor meer informatie over adres en openingstijden zie onze website www.hetlandvanstrijen.com

Meer informatie

Smederijmuseum "Het Land van Strijen"