Bron
21 dec. 2018 – 30 jun. 2019

Tentoonstelling 'Piet Zwiers en Herman Nieweg' in Museum Giethoorn 't Olde Maat Uus

Op 22-jarige leeftijd besloot Piet Zwiers dat hij kunstschilder wilde worden. Hij zou zich uiteindelijk vestigen in Giethoorn, waar hij de rest van zijn leven heeft gewoond en gewerkt. Aanvankelijk woonde hij in een klein turfgravershuisje, later in een botter en uiteindelijk in boerderij “De Gythorn”, waar hij naast zijn atelier ook een expositieruimte had. Zijn schilderijen waren aanvankelijk vrij donker van toon; later kreeg zijn werk een meer lichte, opgewekte toets.

Herman Nieweg woonde twintig jaar in Giethoorn voordat hij naar Portugal verhuisde. Aan de Academie voor Beeldende Kunst in Rotterdam ontstond zijn voorliefde voor keramiek. Grote wandplastieken en monumentale buitenobjecten – ook in beton – wisselde hij af met intieme beeldjes en prachtige borden en vazen. De hand gestookte keramiek, waarvoor hij zich de raku techniek eigen maakte had in latere jaren zijn voorkeur.

Tot eind juni 2019 zijn de prachtige werken van Piet Zwiers en Herman Nieweg te bewonderen in onze expositieruimte in de Hendrik Maatzaal.

Meer informatie

Museum Giethoorn 't Olde Maat Uus Bron