Bron
11 mei 2018 – 17 jun. 2018

Tentoonstelling 'Simon Balyon en Michiel Paalvast' in Museum Panorama Walcheren

Simon is in staat om zowel op zijn atelier als in de natuur of aan de kust de verschillende seizoensstemmingen op doek of paneel tot uiting te brengen. Zijn liefde voor de natuur is terug te zien in zijn schilderijen. Zijn schilderijen zijn goed uitgebalanceerd en stralen rust en stilte uit.
Het werk van Simon Balyon is vertegenwoordigd in kunsthandels in Amerika, Canada en Europa. Veel
vooraanstaande kunstkenners en verzamelaars zijn in bezit van zijn werk.
De schildersstijl van Simon Balyon is sterk beïnvloed door de impressionistische en romantische school. Hij bestudeerde schilderijen van bekende meesters uit verschillende musea en is vooral geïnteresseerd in de stijl van de Haagse School.
Michiel "Verandering is een logisch gevolg van het vele schilderen, het levert steeds nieuwe inzichten en vaardigheden op. Ik zie schilderen als een soort meditatie, het gaat om de balans tussen actieve betrokkenheid en bewust loslaten." Zijn onderwerpen haalt hij altijd uit zijn eigen leefwereld. De landschappen die al lang een belangrijk thema zijn in zijn werk, zijn altijd landschappen uit zijn eigen omgeving. De schilderijen zijn dus altijd op een of andere manier persoonlijk.

Meer informatie

Museum Panorama Walcheren