Bonnefanten museum en de collectie

Bonnefanten museum
Bron

Bonnefanten: verrassend onderscheidend in oude en hedendaagse kunst. Naast moderne en hedendaagse kunst vinden oude meesters hun plek in het iconische gebouw van de Italiaanse architect Aldo Rossi. Bonnefanten vertelt verhalen via de vaste collectie, tijdelijke tentoonstellingen en rondleidingen. Daarmee biedt het museum zijn bezoekers zinvolle, esthetische, educatieve en culturele ervaringen.

Kunst & Design  Kunst & Design Geschiedenis & Antropologie  Geschiedenis & Antropologie Lokaal Hedendaagse kunst Renaissancekunst & Vroegmoderne kunst Oude kunst Middeleeuwse kunst & Vroegrenaissance kunst Moderne kunst Fotografie

Bonnefanten museum
Avenue Ceramique 250
6221 KX Maastricht

Bezoekersinformatie Bonnefanten museum

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag
11:00 – 17:00
Woensdag
11:00 – 17:00
Donderdag
11:00 – 17:00
Vrijdag
11:00 – 17:00
Zaterdag
11:00 – 17:00
Zondag
11:00 – 17:00

* Op nationale feestdagen wel geopend op maandag(en)

1 januari(Nieuwjaarsdag)
Gesloten
Carnaval(1 t/m 4 maart)
Gesloten
25 december(1e Kerstdag)
Gesloten
Kassa sluit om 16:30

Toegangsprijzen

0 – 18Gratis
19+€ 15,00
MuseumkaartGeldig
CJP-pas€ 7,50
RembrandtkaartGeldig
ICOMGratis
LGOGGratis
Studenten€ 7,50
Vrienden BonnefantenGratis

Faciliteiten

Museum­winkel
Parkeer­plaats
Koffie
Creditcard
Restaurant
Rolstoel­toegankelijk
Kindvriendelijk
Audiotour

Locatie & Kaart

Avenue Ceramique 250, Maastricht

Ontdek alle musea in Maastricht

Recensies van Bonnefanten museum

Er zijn 4 beoordelingen van Bonnefanten museum.

 • A
  Atomic13 • 30 okt. 2021

  helpful staff and organized museum. old masters collection is very unique. It is worth to be seen.

  Vertaal naar Nederlands

  Bezocht op 30 okt. 2021

 • Annemarie
  Annemarie • 21 sep. 2020

  Zo jammer dat bijna alle vaste collectie zalen gesloten waren. De tijdelijke tentoonstellingen vond ik bizar. Dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Het museum deed wat onverzorgd en ontoegankelijk aan. Onduidelijke aanduidingen waar je wat kon vinden. Jammer! Annemarie Hermanns

  Bezocht op 9 aug. 2020

 • Karel
  Karel • 16 mrt. 2019

  Vandaag de grote overzichtsexpositie van David Lynch bezocht in het Bonnefanten/Maastricht. Zoals iedereen ken ik Lynch vooral van Twin Peaks en van de prachtige ontroerende film The Elephant Man. Maar Lynch is in de eerste plaats beeldend kunstenaar en dan pas cineast. Zijn bizarre ideeën komen in zijn films wel tot uiting. Lynch heeft toch wel een ‘twisted mind’. Ik zie in hem Francis Bacon en ook wel een beetje Joseph Beuys terug. Twee kunstenaars die ik niet echt ‘umwerfend’ vind en dat geldt ook voor Lynch. Het absurdistische en extreem surrealisme van Lynch, nee ik heb er niet zo veel mee. Ik bekijk het dan vooral esthetisch en mooi kan ik zijn werk, op een paar uitzonderingen na niet noemen (en dan laat ik een paar mooie films buiten beschouwing). Lynch is zijn leven lang gefascineerd door de vierde dimensie. Hij wil het ongeziene zichtbaar maken vanuit zijn eigen bizarre fantasie en droomwereld. Elektriciteit is voor hem een metafoor, een weg waarlangs zaken uit de vierde dimensie onze wereld binnendringen. Echt mooi in dat verband vind ik zijn zwart-wit foto’s, bijvoorbeeld van een geknapte stroomdraad, of de door hem ontworpen lampen. Mooi of niet: het is in ieder geval wel authentiek en dat maakt zijn werk bij vlagen wel weer boeiend.

  Bezocht op 16 mrt. 2019

 • Geaggregeerde beoordeling

  Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Bonnefanten museum bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Bonnefanten museum te beoordelen.