Ontdek alle musea in Maastricht en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Maastricht, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Maastricht bekijk je onze lijst van beste musea in Maastricht.

Maastricht is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Limburg. De stad ligt in het zuiden van Nederland, aan de voet van de Sint-Pietersberg, aan de rivier de Maas.

Maastricht is een van de oudste steden van Nederland. De historische binnenstad kenmerkt zich door verschillende Romaanse en andere stijlkerken met daaraan gelegen pleinen. Het bekendste plein van Maastricht is het Vrijthof, gelegen nabij de Servaaskerk.

Maastricht is een veelzijdige stad waar geschiedenis, cultuur, mode en Bourgondische gezelligheid gecombineerd worden. Het is een echte bourgondische stad, waar goed gewinkeld, gegeten en gerecreëerd kan worden. Veel cafés liggen rond het Vrijthof, maar de Markt, het Onze Lieve Vrouweplein en de Platielstraat bieden ook genoeg ruimte voor cafés en terrassen.

Lees meer…

Musea in Maastricht

Dit overzicht bevat alle musea in Maastricht en omgeving.
Benieuwd naar welke musea er in Maastricht zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Maastricht

Tentoonstellingen in Maastricht

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Maastricht. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Maastricht? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Maastricht.

Alle tentoonstellingen in Maastricht