Dit museum is permanent gesloten.

Cube design museum en de collectie

Cube design museum
Bron

Cube design museum was het eerste museum van Nederland volledig gewijd aan design. Cube toonde design met inhoud; design dat impact heeft op de wereld. Het museum is sinds 2021 samengegaan met het Discovery Museum in Kerkrade.

Kunst & Design  Kunst & Design Wetenschap & Technologie  Wetenschap & Technologie Lokaal Divers Toegepaste kunst Automotive Luchtvaart Industrieel erfgoed

Cube design museum
Museumplein 2
6461 MA Kerkrade

Bezoekersinformatie Cube design museum

Openingstijden

Sinds april 2021 zijn het Cube design museum en het Columbus Earth center samengevoegd bij Discovery Museum in Kerkrade.

Toegangsprijzen

Sinds april 2021 zijn het Cube design museum en het Columbus Earth center samengevoegd bij Discovery Museum in Kerkrade. Check Discovery Museum voor de actuele prijzen.

Faciliteiten

Rolstoel­toegankelijk
Museum­winkel
Parkeer­plaats
Koffie
Restaurant

Locatie & Kaart

Museumplein 2, Kerkrade

Ontdek alle musea in Kerkrade

Recensies van Cube design museum

Er zijn 2 beoordelingen van Cube design museum.

 • P
  Philip • 28 jul. 2017

  Het was de eerste maal dat ik dit museum bezocht. Prima (gratis) parking tegenover het museum en vriendelijke ontvangst aan de balie. Fraai gebouw met een duidelijke structuur. Een tentoonstellingsruimte verdeeld over 4 verdiepingen. Twee verdiepingen tonen aspecten van de toiletcultuur. Prachtig geëxposeerde, heel interessante stukken uit vele nationale en internationale, publieke en privé collecties. Heel instructieve uitleg die aangenaam lezen is. Ook de verdiepingen met fietsdesign en voorbeelden van unieke ontwerpen waren uitermate boeien. Voor mij een ontdekking, voor iedereen een aanrader!

  Bezocht op 28 jul. 2017

 • Hennie
  Hennie • 24 apr. 2017

  Een must voor iedereen die van design en van innovatie houdt.

  Bezocht op 25 jul. 2016

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Cube design museum bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Cube design museum te beoordelen.