Irish Famine Exhibition en de collectie

Irish Famine Exhibition
Bron

De Ierse aardappelhongersnood was de meest catastrofale gebeurtenis in de turbulente geschiedenis van Ierland. Het wordt ook beschouwd als een van de ergste hongersnoden uit de geschiedenis (sterfgevallen in verhouding tot de bevolking). Het gebruik van het woord "hongersnood" in deze context is controversieel, omdat Ierland in die tijd deel uitmaakte van het rijkste rijk ter wereld (het Britse Rijk). Tijdens de hongersnoodjaren was er voldoende voedsel in het land, maar toch stierven meer dan een miljoen mensen door honger en ziekte, en miljoenen anderen werden gedwongen te vluchten. Sommige historici geven de voorkeur aan de naam "Grote Hongersnood" om deze gebeurtenis te beschrijven. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van wat er tijdens die afschuwelijke jaren gebeurde. Er wordt gebruik gemaakt van zeldzame 19e-eeuwse foto's, getuigenverslagen, schetsen uit die tijd, kaarten en statistische informatie. Een film van 15 minuten met zitplaatsen is in de tentoonstelling opgenomen en de gemiddelde tijd die de bezoekers doorbrengen is 1 en 1/4 uur.

Lees meer…

Geschiedenis & Antropologie  Geschiedenis & Antropologie Archeologie Fotografie

Irish Famine Exhibition
Stephens Green Shopping Centre
2nd Floor
D02 VX38 Dublin

Bezoekersinformatie Irish Famine Exhibition

Openingstijden

Maandag
12:00 – 18:00
Dinsdag
12:00 – 18:00
Woensdag
12:00 – 18:00
Donderdag
12:00 – 18:00
Vrijdag
12:00 – 18:00
Zaterdag
12:00 – 18:00
Zondag
12:00 – 18:00

Toegangsprijzen

Volwassenen€ 12,00
Familie€ 30,00
Studenten€ 8,00

Faciliteiten

Rolstoel­toegankelijk
Parkeer­plaats
Koffie
Restaurant
Kindvriendelijk

Locatie & Kaart

Stephens Green Shopping Centre, Dublin

Ontdek alle musea in Dublin

Tentoonstellingen

Er zijn geen tentoonstellingen in Irish Famine Exhibition gevonden.

Recensies van Irish Famine Exhibition

Er zijn 2 beoordelingen van Irish Famine Exhibition.

 • H
  hillie • 9 mei 2023

  Zeer indrukwekkend, dit heb ik niet op school gehad en dat zou wel moeten We zijn vriendelijk ontvangen en kregen goede uitleg bij de receptie Ook al ga je hier niet naar toe het is zeker de moeite waard om deze periode te googelen

  Bezocht op 8 mei 2023

 • L
  Linda • 8 apr 2022

  I visited the exhibition prior to the pandemic. It's a very moving step-by-step account of what happened. There are some fabulous photographs of nineteenth-century Ireland eviction scenes. Some original personal letters and other Museum artifacts are included. Give yourself at least an hour to an hour and a half for this.

  Vertaal naar Nederlands

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Irish Famine Exhibition bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Irish Famine Exhibition te beoordelen.