Ontdek alle musea in Ierland en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Ierland, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Ierland bekijk je onze lijst van beste musea in Ierland.

Ierland is een land in Noordwest-Europa met meer dan 4.5 miljoen inwoners. Het land beslaat ongeveer 80 procent van het gelijknamige eiland. Het andere gedeelte van het eiland behoort tot Noord-Ierland, op zijn beurt behorende bij het Verenigd Koninkrijk. Dublin is de hoofdstad van het land, gelegen aan de oostkust. Kenmerkend voor het land zijn de groene heuvels, de klavertjes, de harpen en de leprechaunen.

Het land heeft twee monumenten op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Eén daarvan is het complex van prehistorische gebouwen ‘Brú na Bóinne’, tempels en graftombes die gebouwd zijn in de steentijd bij de 'Bend of the Boyne'. Daarnaast staat Skellig Michael op de lijst, dat uit ongeveer 44 hectare rots bestaat en dat bekend staat om zijn steile, onherbergzame landschap met zijn verscheidenheid aan dieren en het Gaelic-klooster dat werd gesticht tussen de 6e en 8e eeuw.

Lees meer…

Musea in Ierland

Dit overzicht bevat alle musea in Ierland.
Benieuwd naar welke musea er in Ierland zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Ierland

Steden in Ierland

Vind de mooiste musea in steden in Ierland.

Meer populaire steden in Ierland

Ierland kortingen en kortingskaarten & -passen

Bekijk in onderstaand overzicht kortingen en kortingskaarten & -passen die geldig zijn bij musea in Ierland en ontdek activiteiten en dingen om te zien en te doen met korting.

Alle kortingskaarten in Ierland