Museum Dokkum en de collectie

Museum Dokkum
Bron

Museum Dokkum is onder meer gevestigd in het 17e-eeuwse pand van de Admiraliteit van Friesland en Groningen. Het is een streekmuseum gewijd aan de geschiedenis van Dokkum. Onder meer toont het schilderijen, foto’s, een zilvercollectie, Fries aardewerk, Friese kostuums en een tentoonstelling gewijd aan de in Dokkum vermoorde missionaris Bonifatius.

NLHet Admiraliteitshuis

Geschiedenis & Antropologie  Geschiedenis & Antropologie Lokaal

Museum Dokkum
Diepswal 27
9101 LA Dokkum

Bezoekersinformatie Museum Dokkum

Openingstijden

Maandag
10:00 – 17:00
Dinsdag
10:00 – 17:00
Woensdag
10:00 – 17:00
Donderdag
10:00 – 17:00
Vrijdag
10:00 – 17:00
Zaterdag
10:00 – 17:00
Zondag Gesloten

Buiten openingstijden kunt u het museum op afspraak bezoeken.

Toegangsprijzen

0 – 5Gratis
6 – 16€ 2,00
17+€ 4,00
MuseumkaartGeldig
Groepen vanaf 15 personen€ 3,50

Faciliteiten

Museum­winkel
Parkeer­plaats
Koffie
Restaurant

Locatie & Kaart

Diepswal 27, Dokkum

Ontdek alle musea in Dokkum

Recensies van Museum Dokkum

Er is 1 beoordeling van Museum Dokkum.

  • M
    Mo • 11 sep 2021

    Het museum op zich was wel interessant, maar de mevrouw aan de balie was "niet zo helder". Ik was er samen met mijn zuster. We wilden s middags het museum bezoeken, maar kwamen ers ochtends al langs, dus konden we vast reserveren. Ik kocht ook een ansichtkaart en samen met de entree was dit € 7,75. Ik betaalde contactloos, maar de mevrouw aan de balie zei dat hij "niet gepakt had", dus toetste ik mijn pincode in en kreeg een bevestiging dat het betaald was. Mijn zus had een museum jaarkaart dus hoefde niet te betalen, al moest ze dit wel 3 keer herhalen. Ook moesten wij ons mailadres opgeven, zgn. i.v.m. Corona. Het museumbezoek was redelijk, al was het overal wel warm en bedompt. Thuisgekomen zag ik dat er 2 x € 7,75 van mijn rekening was afgeschreven. Ik belde de volgende dag het nummer wat op de bon stond. Ik kreeg een meneer aan de telefoon die al mijn gegevens heeft genoteerd en het in orde zou maken. 2 dagen later had ik het geld nog niet terug, dus belde nogmaals hetzelfde nummer. Toen kreeg ik weer een andere meneer aan de telefoon die er niet over ging, maar het door zou geven. Vandaag, 4 dagen later, nogmaals gebeld. Ik kreeg een aardige, maar zeer lijzig pratende mevrouw aan de telefoon, die zei dat ik het verkeerde nummer belde. Ik was stomverbaasd. Dit nummer stond immers op de bon? Bovendien heb ik de vorige keren duidelijk gezegd dat het om het museum ging! Nee hoor, dit is het Fiskershûskje, zei de aardige mevrouw. Gelukkig had zij het goede nummer bij de hand. Toen ik dat belde kreeg ik ene Renske aan de telefoon, waarvan ik sterk het vermoeden heb, dat die bij ons bezoek achter de balie stond, maar dat ontkende zij. Wederom alles doorgegeven: datum van bezoek, naam, bedrag wat dubbel betaald was (wat zij 2 x fout herhaalde) en bonnummer. Ze zocht in de boeken en noemde de laatste 4 cijfers van een bankrek.nr. wat mij niet bekend voorkwam. Toen ik de goede cijfers noemde, snapte zij het niet. Toen bleek dat ze de laatste 4 cijfers van mijn pasnummer had opgenoemd. Ze zei: ,, er staat hier dat het is terugbetaald!" Ik zei dat ik net mijn rekening had gecontroleerd en dat het dus niet het geval was. ,, Ja hoor, dat staat hier!" Toen noemde ze een totaal ander bonnummer en begreep er toen helemaal niets meer van. Ik heb wel 4 keer het bonnummer moeten oplezen en ze herhaalde het 4 x fout! Toen ik zei dat ik door al dit gedoe al meer kwijt was aan telefoonkosten, lachte ze smalend en beaamde dat. Eindje van het besluit was, dat zij er niet over ging, maar het aan de directeur zou voorleggen die me dan na het weekend wel terug zou bellen. Ik wacht de maandag nog af en dan geef ik het op. Tegen zoveel onbenul kan ik niet op! Ik raad iedereen aan die in het museum komt meteen zijn bankrekening te controleren. En als ik nog eens in Dokkum kom, zal ik met een grote boog om het museum heen lopen!

    Bezocht op 7 sep 2021

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Museum Dokkum bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Museum Dokkum te beoordelen.