Naturalis Biodiversity Center en de collectie

Naturalis Biodiversity Center
Bron

Nieuwe Naturalis geopend. Op ontdekking met de hele familie. Zien, doen en beleven: in het nieuwe Naturalis dompelt jong en oud zich onder in de wonderlijke wereld die natuur heet. Ga met het hele gezin op ontdekkingstocht in negen fonkelnieuwe tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur. En onze T. rex Trix? Die is er ook weer bij.

NLNederlands Centrum voor Biodiversiteit Naturalis

Natuur & Natuurlijke historie  Natuur & Natuurlijke historie Wetenschap & Technologie  Wetenschap & Technologie Divers Kinderen Geologie Planten Dieren

Naturalis Biodiversity Center
Darwinweg 2
2333 CR Leiden

Bezoekersinformatie Naturalis Biodiversity Center

Openingstijden

Maandag
10:00 – 17:00
Dinsdag
10:00 – 17:00
Woensdag
10:00 – 17:00
Donderdag
10:00 – 17:00
Vrijdag
10:00 – 17:00
Zaterdag
10:00 – 17:00
Zondag
10:00 – 17:00

27 april (Koningsdag) Gesloten
Leidens ontzet (3 oktober) Gesloten
25 december( 1e Kerstdag) Gesloten

Toegangsprijzen

0 – 3Gratis
4+€ 16,00
MuseumkaartGeldig
CJP-pas € 1,00 korting
BankGiro Loterij VIP-KaartGeldig
Parkeermunt parkeerterrein Naturalis€ 7,50
Studenten€ 11,00

Faciliteiten

Rolstoel­toegankelijk
Museum­winkel
Parkeer­plaats
Koffie
Creditcard
Restaurant
Kindvriendelijk

Locatie & Kaart

Darwinweg 2, Leiden

Ontdek alle musea in Leiden

Recensies van Naturalis Biodiversity Center

Er zijn 12 beoordelingen van Naturalis Biodiversity Center.

 • L
  Loïs • 3 okt. 2022

  Voor kinderen geweldig! Zelf als volwassene vond ik te veel poespas er omheen. De dierenzaal was mooi, ook de dino skeletten. Maar het was duidelijk allemaal neergezet voor kinderen. Indrukwekkend zeker, maar had het op een gegeven moment wel gezien. Kinderen rende overal rond dus kon niet altijd alles even goed zien. Het gebouw zelf is wel echt fantastisch, en ondanks het naar mijn mening beter kon, ben ik wel blij dat ik hier ooit ben geweest.

  Bezocht op 2 okt. 2022

 • C
  Carla • 24 okt. 2019

  Voor kinderen tussen 4 en 8 jaar is het een saai museum. Ik verlang weer naar het oude, kleinschalige museum waar veel meer interactie was voor kinderen. De kinderen hebben het als "saai" ervaren. De werkplaatsen waren té moeilijk en de bovenste verdieping "dood" hebben we niet bezocht omdat ze daar té klein voor zijn. Voorheen was er ook een bovenste verdieping met allerlei actiespelletjes. Superleuk. En het gemis aan schermen waar op geklikt kan worden, informatie gekregen kan worden, koptelefoons waar geluisterd kan worden etc. De Freek Vonk-route moest op mijn telefoon en dat is dus helemaal niet leuk voor kinderen. Liever een speurtocht waar stickers geplakt moeten worden o.i.d. Gelukkig vonden we bij de IJstijd wat kijkers zodat er toch iets gedaan kon worden. En het leukste vonden ze de plastic speelfiguren waarin ze op een speelkleed hun fantasie kwijt konden (en dat kunnen we thuis ook). Het allermeest heb ik me verbaasd over het feit dat er geen afval wordt gescheiden!!!! En dat voor een museum dat over de natuur en biodiversiteit gaat. Schandalig! Ik begreep dat de architect "verwondering" bij de bezoekers tot stand wilde brengen. Misschien voor volwassenen maar hij heeft zich onvoldoende verdiept in de wat jongere kinderen. Verwondering dat na 2 jaar verbouwen met zulke hoge kosten, de plank zó wordt misgeslagen.

  Bezocht op 18 okt. 2019

 • T
  T. • 27 sep. 2019

  Jaren geleden al eens eerder geweest. Toendertijd een hoop informatie en mooie vitrines. Veel te zien en mooi opgezet allemaal. Helaas minder informatie en te donker belicht. Geluid was bij sommige ruimtes ook te luid en storend. Bij het gedeelte 'de dood' stonden zwarte schermen met gaten erin om doorheen te kijken, dit benam veel van het zicht. Dinosaurussen waren zeer indrukwekkend. Helaas toch een behoorlijke tegenvaller vergeleken met hoe het was een aantal jaar geleden.

  Bezocht op 10 sep. 2019

 • C
  Caroline • 18 sep. 2019

  Absoluut geschikt voor kinderen maar voor volwassenen is er tekort informatie bij alle objecten die er tentoongesteld worden. Ook waren wij verbaasd dat het leven op aarde begint bij vissen, en niet bij micro-organismen. Het museum is op zich prachtig en ruim opgezet.

  Bezocht op 18 sep. 2019

 • Karel
  Karel • 7 sep. 2019

  Vandaag waren we in het afgelopen zaterdag heropende Naturalis. In een woord gewéldig. De manier waarop de dieren worden getoond is indrukwekkend. Maar ook de vroegste geschiedenis van het ontstaan van de mensheid is prachtig in beeld gebracht. Uiteraard stonden we oog in oog met Trix, de beroemde tyrranosaurus. En dan het gebouw zelf, het is een adembenemend ontwerp. Naturalis is absoluut een belevenis!

  Bezocht op 5 sep. 2019

 • S
  Sabina • 6 sep. 2019

  Het nieuwe gebouw is prachtig. Ze zijn alleen vergeten alle kennis en informatie die in het oude museum stond mee te verhuizen. Dus stond ik na een uurtje weer buiten. Niet veel wijzer. Eeuwig zonde.

  Bezocht op 6 sep. 2019

 • T
  Theo • 4 jan. 2018

  Geen dinosaurus te bekennen. Site misleidend. Sinds mei vorig jaar niet meer aanwezig. Teleurstelling voor kids. Zijn wel nog op de website te zien.

  Bezocht op 4 jan. 2018

 • D
  Danielle • 8 jun. 2016

  De aparte kamers in het museum vind ik ideaal. Met kinderen die allemaal van alles zien en zo alle kanten op gaan. Blijf je het overzicht houden. Voor mij was dit een heel relaxe uitstapje (niet overbezorgd waar mijn kinderen waren ;) ) voor mijn kinderen en ons was het heel erg leerzaam. En alle filmpjes van Freek hebben ze gezien. Dat maakt het voor de kinderen begrijpelijker en spannend met wat ze zien. Ook alle doe activiteiten zijn geweldig. Ik zou alleen bij die helm (bij zintuigen, bij de bloemen) haarnetjes neerleggen. Het is toch niet een heel fris idee dat iedereen die helm op zijn hoofd zet. Mijn kinderen hebben dat dus ook niet gedaan. En met haarnetjes is het toch een iets frisser idee denk ik. Maar verder is het echt een top museum voor kinderen en ouders. Vooral leuk en erg leerzaam!

  Bezocht op 5 jun. 2016

 • Anne-Marije
  Anne-Marije • 3 jun. 2016

  Verrassend museum met genoeg activiteiten. Voor kinderen is er genoeg te doen en te beleven. Wel echt voornamelijk op kinderen gericht.

 • Retno
  Retno • 1 mrt. 2016

  Bij deze beoordeling is geen recensie geschreven.

 • K
  Krisje • 16 feb. 2016

  Een mooi en leuk museum waar veel te zien is. Vooral voldoende aandacht voor de jongere bezoekers. Als je in de buurt bent zeker een aanrader! En vergeet je kinderen niet mee te nemen :)

 • Geaggregeerde beoordeling

  Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Naturalis Biodiversity Center bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Naturalis Biodiversity Center te beoordelen.