Ontdek alle musea in Leiden en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Leiden, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Leiden bekijk je onze lijst van beste musea in Leiden.

Leiden is een stad in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Leiden heeft als bijnaam ‘De Sleutelstad’ dat verwijst naar het stadswapen. In de stad is de oudste universiteit van Nederland gevestigd en is er de oudste schouwburg van Nederland. Daarnaast kenmerkt de stad zich door de rijke historie en de oude binnenstad met grachten, monumentale gebouwen en hofjes. Het Singelpatroon, de buitenste grachtengordel van Leiden is nog geheel intact.

Naast de rijke geschiedenis op zich, is er in Leiden ook een levendig studentenleven en mede daardoor een breed cultureel aanbod. Restaurants en uitgaansgelegenheden wisselen elkaar in de binnenstad af. Enkele bekende (monumentale) gebouwen zijn de Waag, de Hooglandsekerk, de Pieterskerk en de Hartebrugkerk.

Lees meer…

Musea in Leiden

Dit overzicht bevat alle musea in Leiden en omgeving.
Benieuwd naar welke musea er in Leiden zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Leiden

Tentoonstellingen in Leiden

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Leiden. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Leiden? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Leiden.

Alle tentoonstellingen in Leiden