Texas Prison Museum en de collectie

Texas Prison Museum
Bron

Het Texas Prison Museum, gelegen in Huntsville, Texas, is een non-profit instelling die de geschiedenis van het gevangeniswezen in Texas tentoonstelt. Huntsville is de thuisbasis van het Texas Department of Criminal Justice en verschillende gevangenissen, waardoor het een passende locatie is voor het museum. Het museum biedt een uitgebreid overzicht van de evolutie van het gevangeniswezen in Texas en biedt waardevolle kennis aan zijn bezoekers.

Artefacten in het Texas Prison Museum

Het Texas Prison Museum herbergt een verscheidenheid aan artefacten die een blik bieden op de verschillende aspecten van een gevangenis. Onder deze artefacten bevindt zich een elektrische stoel genaamd "Old Sparky" die van 1924 tot 1964 werd gebruikt als het primaire executiemiddel. Het museum heeft ook een levensgrote replica van een gevangeniscel en een tentoonstelling van de Texas prison rodeo, wat een uniek perspectief biedt op het strafrechtssysteem van de staat.

Tentoonstellingen over Slavernij en Dwangarbeid in het Texas Prison Museum

Het Texas Prison Museum bevat tentoonstellingen die ingaan op de geschiedenis van de slavernij in Texas en het gebruik van dwangarbeid door het gevangeniswezen van de staat. Deze tentoonstellingen onderzoeken de complexe en vaak problematische relatie tussen Afro-Amerikanen en het Texaanse gevangeniswezen, en bieden een uniek perspectief op het strafrechtssysteem van de staat en de voortdurende strijd voor raciale gelijkheid in de Verenigde Staten.

Tentoonstellingen over Bekende Doodstrafzaken in het Texas Prison Museum

Het Texas Prison Museum heeft tentoonstellingen over enkele van de meest bekende zaken waarbij Afro-Amerikanen de doodstraf kregen in Texas. Een van de meest opmerkelijke zaken is die van James Byrd Jr., een Afro-Amerikaanse man die in 1998 op brute wijze werd vermoord door blanke supremacisten. Het museum heeft artefacten gerelateerd aan de zaak tentoongesteld, wat een dieper inzicht geeft in de sociale en culturele context rondom de doodstraf in Texas en de Verenigde Staten.

Lees meer…

Texas Prison Museum
Highway 75 North 491
TX 77320 Huntsville
Texas

Bezoekersinformatie Texas Prison Museum

Openingstijden

Maandag
10:00 – 17:00
Dinsdag
10:00 – 17:00
Woensdag
10:00 – 17:00
Donderdag
10:00 – 17:00
Vrijdag
10:00 – 17:00
Zaterdag
10:00 – 17:00
Zondag
12:00 – 17:00

Toegangsprijzen

0 – 5Gratis
6 – 17US$ 4,00
18 – 59US$ 7,00
60+US$ 5,00
Active or Retired MilitaryUS$ 5,00
First RespondersUS$ 5,00
SHSU StudentsUS$ 5,00
TDCJ EmployeesUS$ 5,00

Faciliteiten

We hebben geen informatie over de faciliteiten van Texas Prison Museum.

Locatie & Kaart

Highway 75 North 491, Huntsville

Ontdek alle musea in Huntsville

Tentoonstellingen

Er zijn geen tentoonstellingen in Texas Prison Museum gevonden.

Recensies van Texas Prison Museum

Er zijn nog geen beoordelingen van Texas Prison Museum 😢

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Texas Prison Museum bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Texas Prison Museum te beoordelen.