Wing Luke Asian Museum en de collectie

Wing Luke Asian Museum
Bron

Het Wing Luke Museum of the Asian Pacific American Experience, gelegen in Seattle, Washington, is een geschiedenismuseum dat zich richt op de cultuur, kunst en geschiedenis van Aziatisch-Pacifische Amerikanen. Deze unieke instelling biedt een uitgebreide kijk op het rijke en diverse erfgoed van Aziatisch-Pacifische Amerikanen, waardoor het een waardevolle bestemming is voor diegenen die dit belangrijke aspect van de Amerikaanse geschiedenis en cultuur willen begrijpen en waarderen.

Locatie van het Wing Luke Museum

Het Wing Luke Museum bevindt zich in de Chinatown-International District van Seattle. Deze locatie draagt niet alleen bij aan de authenticiteit van de focus van het museum op Aziatisch-Pacifische Amerikaanse cultuur en geschiedenis, maar plaatst het ook in een levendige buurt vol met andere culturele attracties, restaurants en winkels. Bezoekers van het museum kunnen hun ervaring gemakkelijk uitbreiden door de omgeving te verkennen.

Collecties in het Wing Luke Museum

Het Wing Luke Museum beschikt over een collectie van meer dan 18.000 items, waaronder artefacten, foto's, documenten, boeken en mondelinge geschiedenissen. Deze diverse materialen bieden een rijk en gedetailleerd inzicht in de ervaring van Aziatisch-Pacifische Amerikanen, en bieden bezoekers de kans om op een tastbare en persoonlijke manier met de geschiedenis in contact te komen. De uitgebreide collectie van het museum zorgt voor een uitgebreid en verhelderend bezoek voor iedereen.

Chinatown Discovery Tours

Naast de tentoonstellingen biedt het Wing Luke Museum ook Chinatown Discovery Tours aan. Deze rondleidingsservice, opgericht in 1985, neemt bezoekers mee naar belangrijke locaties binnen de Chinatown-International District, en biedt een bredere context voor de focus van het museum op de geschiedenis en cultuur van Aziatisch-Pacifische Amerikanen. Deze rondleidingen bieden een unieke kans om de buurt te verkennen en het begrip van de geschiedenis en het culturele erfgoed van de gemeenschap te verdiepen.

Lees meer…

Vertaalde tekst
ENWing Luke Museum of the Asian Pacific American Experience

Geschiedenis & Antropologie  Geschiedenis & Antropologie Kunst & Design  Kunst & Design

Wing Luke Asian Museum
South King Street 719
WA 98104 Seattle
Washington

Bezoekersinformatie Wing Luke Asian Museum

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag
10:00 – 17:00
Donderdag
10:00 – 17:00
Vrijdag
10:00 – 17:00
Zaterdag
10:00 – 17:00
Zondag
10:00 – 17:00

Toegangsprijzen

0 – 4Gratis
5 – 12US$ 10,00
62+US$ 15,00
VolwassenenUS$ 17,00
Student 13 - 18 or With IDUS$ 12,50

Faciliteiten

We hebben geen informatie over de faciliteiten van Wing Luke Asian Museum.

Locatie & Kaart

South King Street 719, Seattle

Ontdek alle musea in Seattle

Tentoonstellingen

Er zijn geen tentoonstellingen in Wing Luke Asian Museum gevonden.

Recensies van Wing Luke Asian Museum

Er is 1 beoordeling van Wing Luke Asian Museum.

  • Geaggregeerde beoordeling

    Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Wing Luke Asian Museum bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Wing Luke Asian Museum te beoordelen.