De beste musea in Seattle in november 2023

Dit zijn de top 20 beste musea in Seattle, Verenigde Staten, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Seattle, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Seattle.

Voor sommige musea in Seattle dien je wellicht een tijdslot te reserveren. Bekijk hier welke plaatsen en tickets je nu al van tevoren kunt boeken. 👉
Reserveer nu

Op zoek naar de beste musea in Seattle? Dit zijn de beste:

 1. Woodland Park Zoo1

  Woodland Park Zoo

  Seattle, WA
  De Woodland Park Zoo is een organisatie voor natuurbehoud en een dierentuin gelegen in de wijk Phinney Ridge in Seattle, Washington, VS. Het is een ontvanger van talrijke prijzen in meerdere categorieën. De dierentuin maakt deel uit van de westelijke helft van Woodland Park en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oprichting op het landgoed van Guy C. Phinney, een in Canada geboren zaagmolen eigenaar en vastgoedontwikkelaar.
 2. Olympic Sculpture Park2

  Olympic Sculpture Park

  Seattle, WA
  Het Olympic Sculpture Park is een openbaar park gelegen in het centrum van Seattle, Washington, Verenigde Staten. Het wordt gecreëerd en beheerd door het Seattle Art Museum (SAM). Het park beschikt over moderne en hedendaagse sculpturen, waardoor het een unieke attractie in de stad is.
 3. MoPOP: Museum of Pop Culture3

  MoPOP: Museum of Pop Culture

  Seattle, WA
  Het Museum of Pop Culture, of MoPOP, is een cultureel centrum gelegen in het Seattle Center in de Verenigde Staten. Het stond vroeger bekend als het Experience Music Project | Science Fiction Museum (EMP|SFM) tot 2016. Deze naamsverandering weerspiegelt de verbreding van de focus van het museum op alle aspecten van popcultuur, niet alleen muziek en sciencefiction.
 4. Chihuly Garden and Glass4

  Chihuly Garden and Glass

  Seattle, WA
  Chihuly Garden and Glass is een tentoonstelling gelegen in het Seattle Center, direct naast de iconische Space Needle. De tentoonstelling toont het studio glaskunst van Dale Chihuly, een gerenommeerde glaskunstenaar. Deze locatie biedt een unieke kans om de ingewikkelde en mooie glaskunstwerken gemaakt door Chihuly te verkennen.
 5. Seattle Art Museum5

  Seattle Art Museum

  Seattle, WA
  De collectie van het Seattle Art Museum begon met 1926 kunstwerken en is sindsdien gegroeid tot ongeveer 23.000 werken door aankopen en donaties. De collectie beslaat een breed scala aan periodes, van de oudheid tot het heden, en omvat kunstwerken uit Europa, Amerika, Azië, Afrika, Australië en Oceanië. Het bevat schilderijen, sculpturen, keramiek, textiel en andere ambachtelijke objecten.
 6. Seattle Aquarium6

  Seattle Aquarium

  Seattle, WA
  Het Seattle Aquarium is een openbaar aquarium dat sinds 1977 de gemeenschap bedient. Het is gunstig gelegen aan Pier 59 aan de Elliott Bay-waterkant, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor toeristen en locals. Het aquarium biedt een verscheidenheid aan tentoonstellingen en educatieve programma's, waardoor het een geweldige bestemming is voor gezinnen en individuen die geïnteresseerd zijn in het zeeleven.
 7. Bill & Melinda Gates Foundation Visitor Center7

  Bill & Melinda Gates Foundation Visitor Center

  Seattle, WA
  De Bill en Melinda Gates Foundation, ook bekend als B&MGF of Gates Foundation, is een particuliere stichting opgericht door Bill Gates en Melinda Gates. Het is gevestigd in de stad Seattle, Washington. De stichting werd oorspronkelijk opgericht als de William H. Gates Foundation in 1994 en werd later hernoemd naar de Bill en Melinda Gates Foundation in 1999.
 8. Volunteer Park Conservatory8

  Volunteer Park Conservatory

  Seattle, WA
 9. Pacific Science Center9

  Pacific Science Center

  Seattle, WA
  Het Pacific Science Center is een onafhankelijk, non-profit wetenschapscentrum gevestigd in Seattle. De missie is om nieuwsgierigheid aan te wakkeren en een passie voor ontdekking, experimenten en kritisch denken te voeden. Dit maakt het een ideale bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in wetenschap en leren.
 10. Center For Wooden Boats10

  Center For Wooden Boats

  Seattle, WA
  Het Center for Wooden Boats (CWB) is een uniek museum in Seattle, gewijd aan het behoud en de documentatie van de maritieme geschiedenis van het Pacific Northwest-gebied van de Verenigde Staten. Het biedt een diepe duik in de rijke maritieme geschiedenis van de regio, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en maritieme cultuur.
 11. Living Computers: Museum + Labs11

  Living Computers: Museum + Labs

  Seattle, WA
  Living Computers: Museum + Labs (LCM+L) is een computer- en technologiemuseum gelegen in de SoDo-wijk van Seattle, Washington. Het biedt een unieke kans om de evolutie van computertechnologie te verkennen, van vintage computers tot hedendaagse technologieën.
 12. 12

  Seattle Pinball Museum

  Seattle, WA
 13. Frye Art Museum13

  Frye Art Museum

  Seattle, WA
  Het Frye Art Museum, gelegen in de wijk First Hill in Seattle, Washington, is een museum voor moderne en hedendaagse kunst. Het werd opgericht in 1952 om de kunstcollectie van Charles en Emma Frye tentoon te stellen. Het museum is sindsdien uitgebreid met wisselende tijdelijke tentoonstellingen van opkomende en hedendaagse kunstenaars, met de nadruk op schilderkunst en beeldhouwkunst van de negentiende eeuw tot heden.
 14. Wing Luke Asian Museum14

  Wing Luke Asian Museum

  Seattle, WA
  Het Wing Luke Museum of the Asian Pacific American Experience, gelegen in Seattle, Washington, is een geschiedenismuseum dat zich richt op de cultuur, kunst en geschiedenis van Aziatisch-Pacifische Amerikanen. Deze unieke instelling biedt een uitgebreide kijk op het rijke en diverse erfgoed van Aziatisch-Pacifische Amerikanen, waardoor het een waardevolle bestemming is voor diegenen die dit belangrijke aspect van de Amerikaanse geschiedenis en cultuur willen begrijpen en waarderen.
 15. Seattle Children's Museum15

  Seattle Children's Museum

  Seattle, WA
  Het Seattle Children's Museum bevindt zich op de onderste verdieping van de Armory in het Seattle Center. Deze centrale locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken.
 16. National Nordic Museum16

  National Nordic Museum

  Seattle, WA
  Het National Nordic Museum, gelegen in de wijk Ballard in Seattle, is een eerbetoon aan de Noordse geschiedenis, kunst, cultuur en het erfgoed van de Noordse immigranten in het gebied. Opgericht in 1980, heeft het museum verschillende transformaties ondergaan, verhuisde in 2018 naar een speciaal gebouwde faciliteit en kreeg in 2019 een nationale aanduiding. De missie van het museum is om de Noordse cultuur te delen met mensen van alle leeftijden en achtergronden, waardoor het een fascinerende bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in het Noordse erfgoed.
 17. Klondike Gold Rush National Historical Park17

  Klondike Gold Rush National Historical Park

  Seattle, WA
  Het Klondike Gold Rush National Historical Park is een belangrijke site die de Klondike Gold Rush van de late jaren 1890 herdenkt. Deze historische gebeurtenis was een grote goudkoorts die plaatsvond in het Yukon-gebied in Canada. Het park omvat gebieden die dienden als etappes voor het pad en de wegen die in deze richting leidden, grotendeels gelegen op Amerikaans grondgebied.
 18. Henry Art Gallery18

  Henry Art Gallery

  Seattle, WA
  De Henry Art Gallery, gelegen op de campus van de Universiteit van Washington in Seattle, Washington, is een museum voor hedendaagse kunst. Het is gunstig gelegen aan de westrand van de universiteitscampus langs 15th Avenue N.E. in de University District, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor bezoekers. Het museum biedt een unieke mix van hedendaagse kunst en geschiedenis van de fotografie, waardoor het een fascinerende bestemming is voor kunstliefhebbers.
 19. Burke Museum of Natural History and Culture19

  Burke Museum of Natural History and Culture

  Seattle, WA
  Het Burke Museum beschikt over een collectie van meer dan 12 miljoen artefacten en exemplaren. Deze omvatten totempalen en dinosaurusfossielen, waarbij de meerderheid van de collectie afkomstig is uit de staat Washington. Deze uitgebreide collectie biedt een uitgebreid inzicht in de natuurlijke geschiedenis en cultuur van de regio.
 20. The Museum of Flight20

  The Museum of Flight

  Seattle, WA
  Het Museum of Flight is een particulier lucht- en ruimtevaartmuseum zonder winstoogmerk in de agglomeratie Seattle. Het is gelegen aan het zuidelijke uiteinde van King County International Airport (Boeing Field) in de stad Tukwila , onmiddellijk ten zuiden van Seattle . Het werd opgericht in 1965 en

Alle musea in Seattle