Ontdek alle musea in Alkmaar en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Alkmaar, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Alkmaar bekijk je onze lijst van beste musea in Alkmaar.

Alkmaar is een stad in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De stad ligt in een typisch Hollands polderlandschap, dichtbij een natuurgebied met veel water, duinen, strand en bos. In 1254 kreeg de stad stadsrechten en diende toen voornamelijk als grensvesting en uitvalsbasis in de strijd tegen de West-Friezen. De historische binnenstad kenmerkt zich door oude grachten met karakteristieke ophaalbruggen, panden uit de 16e tot de 19e eeuw en kleine straatjes en hofjes. In de binnenstad zijn veel bijzondere winkeltjes, kleine ambachtelijke bedrijfjes, eet- en drinkgelegenheden en galerieën. De stad staat bekend als ‘de kaasstad’ en heeft van april tot september nog wekelijks een traditionele kaasmarkt in de binnenstad voor de Waag. Een traditie die nu al zo’n 400 jaar oud is.

Lees meer…

Musea in Alkmaar

Dit overzicht bevat alle musea in Alkmaar en omgeving.
Benieuwd naar welke musea er in Alkmaar zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Alkmaar

Tentoonstellingen in Alkmaar

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Alkmaar. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Alkmaar? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Alkmaar.

Alle tentoonstellingen in Alkmaar