Ontdek de beste musea in Almere en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van musea in Almere, of gebruik filters en navigeer door de kaart.

Almere is een stad in de Nederlandse provincie Flevoland en ligt aan een drietal meren: Markermeer, Ijmeer en het Gooimeer. Door de bevolkingsgroei in met name Amsterdam na de Tweede Wereldoorlog, was er behoefte aan meer huisvesting in de regio. Dit resulteerde in de drooglegging van de IJsselmeerpolders en tot de creatie van Almere.

Almere is een moderne en nieuwe stad die geheel onder zeeniveau ligt. De stad is vernoemd naar het meer Almere, een meer dat vroeger lag waar nu het IJsselmeer ligt. De eerste woningen werden er in 1976 gebouwd, waardoor er veel nieuwe en moderne gebouwen, en geen historische gebouwen in de binnenstad te vinden zijn.

Lees meer…

Musea in Almere

Dit overzicht bevat alle musea in Almere en omgeving.
Benieuwd naar welke musea er in Almere zijn? Dit zijn de musea:

Tentoonstellingen in Almere

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Almere en omgeving. Zowel huidige tijdelijke als permanente tentoonstellingen worden getoond. Bezoek een museumpagina om meer over de activiteiten en tentoonstellingen te weten te komen. Wil je weten wat er in Almere te zien is? De volgende tentoonstellingen zijn te zien: