Alle gratis musea en attracties om te bezoeken in Amsterdam

Zelfs als je een klein budget hebt, heeft Amsterdam (Noord-Holland) veel voor je te bieden op cultureel gebied, waaronder gratis musea, gratis activiteiten en gratis attracties. 9 musea en attracties in Amsterdam kunnen kosteloos worden bezocht.

Ben je op zoek naar gratis uitjes en dingen om te doen in Amsterdam? Dit zijn de beste plekken om te bezoeken:

 1. Cheese Museum1

  Cheese Museum

  Amsterdam
  In het Amsterdamse Kaas Museum (Cheese Museum Amsterdam) kunnen bezoekers de geschiedenis van het kaasmaken herleven en de unieke smaak van Nederlandse kaas ervaren.
 2. Max Euwe Centrum2

  Max Euwe Centrum

  Amsterdam
  Het Max Euwe Centrum belicht de schaakloopbaan van Max Euwe (1901-1981). De schaker was wereldkampioen in de periode 1935-1937. Het museum toont foto’s memorabilia en documenten die een beeld schetsen van het leven en werk van Max Euwe. Daarnaast is er in het museum aandacht voor de geschiedenis van
 3. Nihon no hanga – Japans prentenkabinet3

  Nihon no hanga – Japans prentenkabinet

  Amsterdam
  Nihon no hanga – Japans prentenkabinet is een privémuseum waar meer dan 25 jaar Japanse prenten verzameld worden. De collectie bestaat uit zo'n 2000 Japanse prenten, waarvan een groot deel dateert uit de 20e eeuw.
 4. Huize Frankendael4

  Huize Frankendael

  Amsterdam
  Huize Frankendael is de enige overgebleven buitenplaats in de Watergraafsmeer. In Huize Frankendael worden ruimte, rust, cultuur, natuur en gastronomie gecombineerd. Er is onder meer een Engelse stijltuin, een authentiek koetshuis en zijn er kunsttentoonstellingen in landhuis Frankendael. Op zondag
 5. Arcam Architectuurcentrum Amsterdam5

  Arcam Architectuurcentrum Amsterdam

  Amsterdam
  ARCAM is een informatiepunt voor architectuur. Het beschikt over een collectie van onder meer folders, websites, architectuurroutes en kaarten. Op de begane grond is een expositieruimte waar vijf maal per jaar een tentoonstelling wordt georganiseerd.
 6. 6

  OSCAM - Open Space Contemporary Art Museum

  Amsterdam
 7. 7

  Imagine I.C.

  Amsterdam
 8. 8

  The Black Archives

  Amsterdam
 9. 9

  Theepottenmuseum The TeaRat

  Amsterdam
  In een Victoriaanse huiskamer geeft gastheer Martin Oudbier uitleg over de theepotten die in het museum te zien zijn.

Alle musea in Amsterdam