Ontdek de beste musea in Barneveld en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van musea in Barneveld, of gebruik filters en navigeer door de kaart.

Barneveld is een plaats in de Nederlandse provincie Gelderland, voor een groot deel gelegen in het centrale deel van de Gelderse vallei. In het oosten en het noordoosten liggen de zandgronden van de beboste landstreek de Veluwe en het Kootwijkerzand. In het zuiden van de plaats loopt de Barneveldse Beek.

In de 17e en 18e eeuw was de plaats een knooppunt in het netwerk van Hessenwegen. Heden ten dage staat Barneveld bekend als het centrum van de pluimveeteelt. Daarnaast staat het bekend om de inwoners die een sterk protestante gemeenschap vormen.

Lees meer…

Musea in Barneveld

Dit overzicht bevat alle musea in Barneveld en omgeving.
Benieuwd naar welke musea er in Barneveld zijn? Dit zijn de musea:

Advertentie

Tentoonstellingen in Barneveld

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Barneveld en omgeving. Zowel huidige tijdelijke als permanente tentoonstellingen worden getoond. Bezoek een museumpagina om meer over de activiteiten en tentoonstellingen te weten te komen. Wil je weten wat er in Barneveld te zien is? De volgende tentoonstellingen zijn te zien: