Ontdek alle musea in Boedapest en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Boedapest, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Boedapest bekijk je onze lijst van beste musea in Boedapest.

Boedapest is de hoofdstad en grootste stad van Hongarije. Het is een stad met een jeugdige sfeer vanwege het bruisende nachtleven dat steeds meer wordt opgezocht door de Europese jeugd. De stad heeft een uitstekende klassieke muziekscene en uitzonderlijke natuurlijke thermale baden.

Boedapest is het resultaat van de samensmelting van de twee historische steden Buda en Pest, die tegenover elkaar liggen met de rivier de Donau ertussenin. Buda ligt aan de westelijke kant van de rivier, met een heuvel waarop het Buda-kasteel ligt. Pest daarentegen is de vlakkere, oostelijke kant, met het Parlement en verschillende andere statige gebouwen, met veel architecturaal erfgoed uit de 19e eeuw. De stad werd in 1987 toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst voor het belang van de oevers van de Donau, het Buda Kasteel-kwartier en de Andrássyboulevard.

Lees meer…

Musea in Boedapest

Dit overzicht bevat alle musea in Boedapest.
Benieuwd naar welke musea er in Boedapest zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Boedapest

Tentoonstellingen in Boedapest

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Boedapest. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Boedapest? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Boedapest.

Alle tentoonstellingen in Boedapest

Boedapest kortingen en kortingskaarten & -passen

Bekijk in onderstaand overzicht kortingen en kortingskaarten & -passen die geldig zijn bij musea in Boedapest en omgeving en ontdek activiteiten en dingen om te zien en te doen met korting.

Alle kortingskaarten in Boedapest