Ontdek alle musea in Den Helder en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Den Helder, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Den Helder bekijk je onze lijst van beste musea in Den Helder.

Den Helder is een stad in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het is de noordelijkste gemeente op het vaste land van deze provincie. De belangrijkste marinebasis van Nederland ligt bij deze stad. De meeste marine-activiteiten zijn in of nabij de stad geconcentreerd: het grootste gedeelte van de schepen hebben hun thuishaven in de Nieuwe Haven, de haven van de Koninklijke Marine. Daarnaast is er een werf, zijn er werkplaatsen en opleidingen en zijn in de regio nog een marinierskazerne en een marine-vliegveld. Daarnaast is het een knooppunt in offshore-activiteiten op de Noordzee.

Den Helder heeft een uitgestrekt duingebied en een zeven kilometer lang strand. In heel de Kop van Noord-Holland (het gebied waar Den Helder in ligt) is het relatief rustig in de duingebieden. Bekende natuurgebieden zijn de Grafelijkheidsduinen en de Donkere duinen.

Lees meer…

Musea in Den Helder

Dit overzicht bevat alle musea in Den Helder en omgeving.
Benieuwd naar welke musea er in Den Helder zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Den Helder

Tentoonstellingen in Den Helder

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Den Helder. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Den Helder? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Den Helder.

Alle tentoonstellingen in Den Helder