Ontdek alle musea in Eindhoven en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Eindhoven, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Eindhoven bekijk je onze lijst van beste musea in Eindhoven.

Eindhoven is een stad in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De historie van de stad gaat terug tot aan de middeleeuwen. In 1232 kreeg de stad stadsrechten. De stad is mede door de vestiging van de eerste Philipsfabriek en andere fabrieken van een klein stadje gegroeid tot een grote stad van betekenis.

Eindhoven staat bekend als een jonge, dynamische, innovatieve stad met een moderne uitstraling. De stad kenmerkt zich daarnaast door technologie, sport en kunst & design en organiseert grote evenementen als de Dutch Design Week, Het festival Glow en de Lichtjesroute.

De binnenstad van Eindhoven telt veel cafés, restaurants en terrassen. Bekend is de 225 meter lange stapstraat het Stratumseind.

Lees meer…

Musea in Eindhoven

Dit overzicht bevat alle musea in Eindhoven en omgeving.
Benieuwd naar welke musea er in Eindhoven zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Eindhoven

Tentoonstellingen in Eindhoven

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Eindhoven. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Eindhoven? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Eindhoven.

Alle tentoonstellingen in Eindhoven