Ontdek alle musea in Frankrijk en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Frankrijk, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Frankrijk bekijk je onze lijst van beste musea in Frankrijk.

Frankrijk is een land gelegen in het westen van Europa met meer dan 65 miljoen inwoners. Kenmerkend aan het land zijn vooral de Franse keuken, de kenmerkende hoofdstad Parijs, de bergketens (met de Mont Blanc als hoogste berg van Frankrijk), kastelen, mode, wijn, en de Franse taal. Naast het vaste land, hoort ook het eiland Corsica in de Middellandse Zee tot Frankrijk.

Eeuwenlang was Frankrijk een van de centra van kunst en cultuur, waardoor het land zich ontwikkelt heeft tot een land met een rijke cultuur en historie. Het heeft wereldwijd invloed gehad op gebied van architectuur, gastronomie, muziek en kunst.

Einde negentiende eeuw was de Franse schilderkunst op haar hoogtepunt. In die tijd kwam de stijl van het impressionisme in Frankrijk op met later ook het postimpressionisme. Voor die tijd waren het de barok- en rococostijl die populair waren in het land. De tijd van het impressionisme bracht de eerste golf befaamde kunstanaars voort, met kunstschilders als Manet, Degas en Monet. Later volgden in de tijd van de postimpressionisten Cézanne, Gauguin, Renoir en Seurat.

Frankrijk is in de top te vinden van landen met de meeste plaatsen op de Werelderfgoedlijst met 44 plaatsen. Mont Saint-Michel, een rotsachtig eilandje ongeveer 1 kilometer uit de kust bij de plaats Avranches in Normandië vandaan en het Kasteel van Versailles, een kasteel in het buurtschap Versailles in Frankrijk, dichtbij Parijs, zijn voorbeelden van het uitmuntende werelderfgoed dat Frankrijk te bieden heeft.

Lees meer…

Musea in Frankrijk

Dit overzicht bevat alle musea in Frankrijk.
Benieuwd naar welke musea er in Frankrijk zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Frankrijk

Steden in Frankrijk

Vind de mooiste musea in steden in Frankrijk.

Meer populaire steden in Frankrijk

Tentoonstellingen in Frankrijk

Helaas zijn er geen actuele tentoonstellingen in Frankrijk bij ons bekend.

Frankrijk kortingen en kortingskaarten & -passen

Er zijn op dit moment geen kortingskaarten in Frankrijk bekend.