Ontdek alle musea in Parijs en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Parijs, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Parijs bekijk je onze lijst van beste musea in Parijs.

Parijs is de hoofdstad en grootste stad van Frankrijk. De stad ligt in het noorden van het land aan de rivier de Seine en heeft de reputatie invloedrijk te zijn op het gebied van cultuur, kunst, mode, eten en design. Een groot deel van Parijs heeft de status van UNESCO Werelderfgoedlocatie gekregen, waaronder de oevers van de Seine. Het is een populaire bestemming voor toeristen, met vele bekende bezienswaardigheden, zoals de Eiffeltoren, de Notre-Dame, de Arc de Triomphe, de Moulin Rouge, de Basilique du Sacré Cœur en het Louvre.

In het verleden zijn veel kunstenaars naar Parijs verhuisd om zichzelf beter te maken en inspiratie te halen uit de enorme hoeveelheid artistieke bronnen en galerijen. Als gevolg hiervan heeft de stad een reputatie verworven als de 'Stad van Kunst'. In de 19e eeuw en de vroege 20e eeuw was Parijs op het artistieke hoogtepunt toen een groep kunstenaars in de stad woonde met beroemde schilders zoals Manet, Monet, Morisot, Gauguin en Renoir.

Lees meer…

Musea in Parijs

Dit overzicht bevat alle musea in Parijs.
Benieuwd naar welke musea er in Parijs zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Parijs

Tentoonstellingen in Parijs

Helaas zijn er geen actuele tentoonstellingen in Parijs bij ons bekend.

Parijs kortingen en kortingskaarten & -passen

Er zijn op dit moment geen kortingskaarten in Parijs bekend.