Ontdek alle musea in Groningen en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Groningen, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Groningen bekijk je onze lijst van beste musea in Groningen.

Groningen is de grootste stad in Noordelijk Nederland en is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Groningen. Het is een uitbundige en culturele Hanzestad, die door de vele studenten de ‘jongste’ stad van Nederland is. Mede door de vele studenten in de stad, zijn er veel cafés, terrassen en winkel in Groningen te vinden.

Groningen is gelegen aan het water en kent een lange, roerige historie. Deze historie is terug te zien in de historische panden, pakhuizen en hofjes. Maar ook is er in Groningen contrasterende vernieuwende architectuur aanwezig.

Omdat Groningen de grootste stad is in Noordelijk Nederland vervult de stad een centrumfunctie voor die regio op onder meer cultureel en museaal gebied.

Lees meer…

Musea in Groningen

Dit overzicht bevat alle musea in Groningen en omgeving.
Benieuwd naar welke musea er in Groningen zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Groningen

Tentoonstellingen in Groningen

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Groningen. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Groningen? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Groningen.

Alle tentoonstellingen in Groningen