Ontdek alle musea in Helmond en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Helmond, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Helmond bekijk je onze lijst van beste musea in Helmond.

Helmond is een stad in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het is een historische vestingstad die in 1232 stadsrechten kreeg. De stad kenmerkt zich door een verleden van textielindustrie in de 19e eeuw en metaalindustrie.

Het vierkante kasteel in Helmond is een van de bekendere bouwwerken in Helmond. Het kasteel dateert uit de 14e eeuw en heeft tot 2001 als Raadszaal dienst gedaan. Nabij het kasteel ligt de voormalige Hervormde kerk uit 1848, een klein vroeg-neogotisch gebouw. Andere toonaagevende gebouwen in helmond zijn onder meer de kubuswoningen, Boscotondo, Brandevoort, Dierdonk en Suytkade.

Lees meer…

Musea in Helmond

Dit overzicht bevat alle musea in Helmond en omgeving.
Benieuwd naar welke musea er in Helmond zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Helmond

Tentoonstellingen in Helmond

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Helmond. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Helmond? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Helmond.

Alle tentoonstellingen in Helmond