Ontdek alle musea in Letland en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Letland, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Letland bekijk je onze lijst van beste musea in Letland.

Letland is een land in noordoost Europa en is één van de drie Baltische Staten. De hoofdstad van Letland is Riga en het land telt zelf ruim 2 miljoen inwoners. Hiermee is het een van de minst- en dunstbevolkte landen van de Europese Unie.

In het verleden maakte Letland deel uit van Rusland. In 1918 werd het onafhankelijk om in 1940 weer door Rusland (de Sovjet-Unie) bezet te worden. In 1991 toen de Sovjet-Unie uiteenviel kreeg Letland zijn onafhankelijkheid terug. Door deze geschiedenis spreken er veel mensen naast het Lets ook Russisch.

Letland kent 2 plaatsen die vermeld staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO: het historisch centrum van Riga (Oude Stad en Nieuwe Stad) en de Geodetische boog van Struve.

Lees meer…

Musea in Letland

Dit overzicht bevat alle musea in Letland.
Benieuwd naar welke musea er in Letland zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Letland

Steden in Letland

Vind de mooiste musea in steden in Letland.

Meer populaire steden in Letland

Tentoonstellingen in Letland

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Letland. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Letland? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Letland.

Alle tentoonstellingen in Letland

Letland kortingen en kortingskaarten & -passen

Bekijk in onderstaand overzicht kortingen en kortingskaarten & -passen die geldig zijn bij musea in Letland en ontdek activiteiten en dingen om te zien en te doen met korting.

Alle kortingskaarten in Letland