Ontdek alle musea in Riga en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Riga, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Riga bekijk je onze lijst van beste musea in Riga.

Riga is de hoofdstad en de grootste stad van Letland en de Baltische staten. Het is ook het financiële, creatieve en culturele centrum van het land. Het historische centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en staat vooral bekend om zijn 19e-eeuwse houten architectuur en art-nouveau-architectuur.

De oude stad (Vecrīga, het UNESO-gebied) is het meest interessant voor toeristen, evenals het gebied rond het nabijgelegen Vrijheidsmonument. Ze vormen het decor van de beroemdste historische bezienswaardigheden van Riga en het centrum van het ontluikende nachtleven van de stad.

In de buurt van de Kathedraal van Riga vind je de belangrijkste musea, zoals het Nationaal Historisch Museum van Letland en het Museum van de Bezetting van Letland.

Lees meer…

Musea in Riga

Dit overzicht bevat alle musea in Riga.
Benieuwd naar welke musea er in Riga zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Riga

Tentoonstellingen in Riga

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Riga. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Riga? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Riga.

Alle tentoonstellingen in Riga

Riga kortingen en kortingskaarten & -passen

Bekijk in onderstaand overzicht kortingen en kortingskaarten & -passen die geldig zijn bij musea in Riga en omgeving en ontdek activiteiten en dingen om te zien en te doen met korting.

Alle kortingskaarten in Riga