Ontdek alle musea in Nijmegen en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Nijmegen, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Nijmegen bekijk je onze lijst van beste musea in Nijmegen.

Nijmegen is een stad in de provincie Gelderland die voor een groot deel op de zuidelijke oever van de Waal ligt, dichtbij de grens met Duitsland. Nijmegen is een eeuwenoude stad met meer dan 2000 jaar historie. De stad heeft een transformatie gekend van een Romeins legioenskamp tot een moderne stad.

Heden ten dage is Nijmegen met de Radboud Universiteit, de hogeschool en een academisch ziekenhuis zowel een studentenstad als een kennis- en gezondheidscentrum.

Van oudsher kent het een rijk en bloeiend cultureel leven. In het centrum ligt de Grote Markt, een plein met verschillende cafés. Aan het plein staat onder meer het rijksmonument de Boterwaag en achter het plein staat de Sint-Stevenskerk, de grootste kerk van Nijmegen. Rondom het centrum liggen mooie straten met 19e-eeuwse herenhuizen.

Lees meer…

Musea in Nijmegen

Dit overzicht bevat alle musea in Nijmegen en omgeving.
Benieuwd naar welke musea er in Nijmegen zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Nijmegen

Tentoonstellingen in Nijmegen

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Nijmegen. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Nijmegen? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Nijmegen.

Alle tentoonstellingen in Nijmegen