Ontdek alle musea in Oostenrijk en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Oostenrijk, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Oostenrijk bekijk je onze lijst van beste musea in Oostenrijk.

Oostenrijk is een land midden in Europa met meer dan 8 miljoen inwoners. In het land ligt gedeeltelijk de bergketen de Alpen, een grote trekpleister voor het land vanwege de mogelijkheden om te skiën en te wandelen. De belangrijkste rivier in Oostenrijk is de Donau die verbonden is met de Zwarte Zee, waardoor deze erg belangrijk is voor de scheepvaart.

De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen, waar het bekende Schloss Schönbrunn staat. Daarnaast is Oostenrijk bekend vanwege zijn koetsen en klassieke muziek, met de in Salzburg geboren Wolfgang Amadeus Mozart als voornaamste voorbeeld hiervan.

Tijdens het Fin de siècle beleefde de kunst kunst in het land een bloeiperiode, met namen als Gustav Klimt, Egon Schiele, en Oskar Kokoschk, die rond deze periode actief waren. Tegelijkertijd ontwikkelde er zich een variant op de internationale Jugendstil: de Wiener Secession.

Lees meer…

Musea in Oostenrijk

Dit overzicht bevat alle musea in Oostenrijk.
Benieuwd naar welke musea er in Oostenrijk zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Oostenrijk

Steden in Oostenrijk

Vind de mooiste musea in steden in Oostenrijk.

Meer populaire steden in Oostenrijk

Tentoonstellingen in Oostenrijk

Helaas zijn er geen actuele tentoonstellingen in Oostenrijk bij ons bekend.

Alle tentoonstellingen in Oostenrijk

Oostenrijk kortingen en kortingskaarten & -passen

Bekijk in onderstaand overzicht kortingen en kortingskaarten & -passen die geldig zijn bij musea in Oostenrijk en ontdek activiteiten en dingen om te zien en te doen met korting.

Alle kortingskaarten in Oostenrijk