Ontdek alle musea in Wenen en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Wenen, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Wenen bekijk je onze lijst van beste musea in Wenen.

Wenen is de hoofdstad en grootste stad van Oostenrijk, gelegen in het oosten van Oostenrijk, vlakbij de grens van de Tsjechië, Slowakije en Hongarije. Het is gaststad voor vele grote internationale organisaties, waaronder de Verenigde Naties en de OPEC.

Het stadscentrum van Wenen werd in 2001 uitgeroepen tot werelderfgoed van UNESCO. Het wordt beschouwd als de Stad van de Muziek omwille van zijn muzikale erfenis. Vele muzikale beroemdheden waaronder Wolfgang Amadeus Mozart hebben in de stad gewerkt. Maar kunst en cultuur in het algemeen kennen een lange traditie in de stad, waaronder theater, opera, klassieke muziek en beeldende kunst. Wenen wordt ook wel 'De stad van dromen' genoemd omdat het de thuisbasis was van Sigmund Freud.

Lees meer…

Musea in Wenen

Dit overzicht bevat alle musea in Wenen.
Benieuwd naar welke musea er in Wenen zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Wenen

Tentoonstellingen in Wenen

Helaas zijn er geen actuele tentoonstellingen in Wenen bij ons bekend.

Alle tentoonstellingen in Wenen

Wenen kortingen en kortingskaarten & -passen

Bekijk in onderstaand overzicht kortingen en kortingskaarten & -passen die geldig zijn bij musea in Wenen en omgeving en ontdek activiteiten en dingen om te zien en te doen met korting.

Alle kortingskaarten in Wenen