Ontdek alle musea in Tallinn en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Tallinn, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Tallinn bekijk je onze lijst van beste musea in Tallinn.

Tallinn is de hoofdstad en grootste stad van Estland, gelegen aan de noordkust van het land. Het is een historische stad die dateert uit de Middeleeuwen. Het eerste fort op de heuvel Toompea werd gebouwd in 1050 en Tallinn werd voor het eerst opgenomen op een wereldkaart in 1154. De oude binnenstad is een van de best bewaarde middeleeuwse steden in Europa en stond vanaf 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Een opvallend contrast: in de directe buitenwijken van het stadscentrum, vind je vele moderne kantoortorens met afwisselende architecturale monumenten uit de Sovjettijd. Verder weg is er een verscheidenheid aan historische en moderne buurten met cultureel erfgoed.

Tegenwoordig is Tallinn het belangrijkste politieke, financiële, culturele en educatieve centrum van het land.

Tallinn beschikt over vele musea, waarvan de meeste de rijke geschiedenis van Tallinn beslaan en zijn gevestigd in Kesklinn, het centrale district van de stad. Een belangrijk historisch museum in Tallinn is het Estse geschiedenismuseum, dat de geschiedenis van Estland behandelt, van de prehistorie tot het einde van de 20e eeuw.

Lees meer…

Musea in Tallinn

Dit overzicht bevat alle musea in Tallinn.
Benieuwd naar welke musea er in Tallinn zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Tallinn

Tentoonstellingen in Tallinn

Helaas zijn er geen actuele tentoonstellingen in Tallinn bij ons bekend.

Tallinn kortingen en kortingskaarten & -passen

Bekijk in onderstaand overzicht kortingen en kortingskaarten & -passen die geldig zijn bij musea in Tallinn en omgeving en ontdek activiteiten en dingen om te zien en te doen met korting.

Alle kortingskaarten in Tallinn