Bron
28 sep. 2019 – 24 nov. 2019

Tentoonstelling 'Inktspot 2018-2019 - De 100 beste politieke tekeningen' in Limburgs Museum

Vanaf 28 september 2019 zijn de 100 scherpste en grappigste politieke tekeningen van het afgelopen jaar weer te zien in het Limburgs Museum. Vlak na de bekendmaking van de winnaar van de prestigieuze Inktspotprijs 2019 worden alle 100 genomineerde cartoons op groot formaat tentoongesteld in de expositie ‘Inktspot’.

Zoals elk jaar geeft 'Inktspot' een fascinerend beeld van waar Nederland zich druk over heeft gemaakt. Veel Trump, veel Baudet, Frans Timmermans die een tomaat oppeuzelt, premier Rutte die nederig een cadeau met dividendbelasting aanbiedt aan twee verwende kinderen (Shell en Unilever) op een troon, een bloeddorstige Chinese beer met een masker van een lieve panda, een Britse vlag die stapsgewijs verandert in een verkeersbord met dezelfde kleuren: doodlopende straat - en nog veel meer. Het Limburgs Museum wil met deze tentoonstelling bezoekers inspireren tot het aanwakkeren van een dialoog over actuele maatschappelijke thema’s.

Volgens Stichting Pers & Prent, de organisatie achter de Inktspotprijs, is het genre van de politieke tekening springlevend: er is ervaring en er is nieuw bloed onder de genomineerden. In de klassieke en op sociale media stikt het van de meningen, maar om scherp, in één beeld, satire te bedrijven, dat blijft ook vandaag de dag nog een kunst. De sterkste voorbeelden daarvan zijn van 28 september tot en met 24 november 2019 te zien in 'Inktspot'.

Credits tekening: Gorilla, De tralies van Trump. 18 juni 2018, De Groene Amsterdammer.

Meer informatie

Limburgs Museum Bron